Zoek
Cortenstaal graveren

Cortenstaal graveren

Het wordt steeds populairder: cortenstaal graveren! Want ben je op zoek naar materiaal met een stoere uitstraling, dat rustig oogt en naadloos overgaat in een natuurlijke omgeving en bovendien uitermate geschikt is voor graveren? Bijvoorbeeld voor een grafmonument, huisnummers, naambord of iets anders? Dan is cortenstaal wat je zoekt.

Cortenstaal is een speciale kwaliteit metaal met een verweerd bruin uiterlijk en ook nog eens super sterk. Het roestproces beschermt het staal, waardoor een cortenstaal bord jarenlang mooi blijft. Een kras wordt op deze manier vanzelf gerepareerd. Het contrast tussen de roestige kleur en het gegraveerde patroon zorgt voor een interessant visueel effect. Roest van het materiaal kan wel vlekken veroorzaken, o.a. op kleding. Om die reden wordt cortenstaal alleen voor buiten gebruikt.

Wanneer er gekozen wordt voor cortenstaal graveren, wordt de tekst in het cortenstaal meestal door en door gesneden. Het graveren kan met de frees, maar dan hebben we wel te maken met een minimale lettergrootte. Cortenstaal kan in vrijwel iedere vorm gesneden worden, dus dat biedt veel creatieve mogelijkheden. Het staal wordt vaak gebruikt voor grafmonumentenoorlogs – en herdenkingsmonumenten en bedrijfsnaamborden. Maar denk ook aan een cortenstaal huisnummer of letters. Door de natuurlijke uitstraling wordt cortenstaal ook veel toegepast in tuinen, parken en begraafplaatsen. Er is veel mogelijk met cortenstaal.

Bedrijfsnaambord graveren, De Havixhorst, Cortenstaal
Een tijdelijk grafmonument gemaakt van Cortenstaal model standvastig

Cortenstaal graveren bij Gravure85

Cortenstaal bestellen? Profiteer van 3 belangrijke voordelen

Wij zorgen er altijd voor dat je 100% tevreden bent over je metalen plaatjes

Een grafmonument van cortenstaal graveren of een ander cortenstaal bord laten maken door Gravure85?

Kies je voor cortenstaal, dan kies je voor een mooi roestig uiterlijk. Bijvoorbeeld voor jouw bedrijfsnaambord of grafmonument. Je hebt ideeën over het ontwerp en je weet ongeveer welke tekst je wilt laten graveren. Maar de stap naar het definitieve ontwerp is er nog niet. Wij helpen je graag verder en denken mee van begin tot eind. Wij nemen jouw idee als uitgangspunt en zorgen ervoor dat er iets gemaakt wordt dat helemaal naar jouw wens is. Wij overleggen en denken in oplossingen. Is een idee niet mogelijk, dan leggen we uit waarom. Zorgvuldigheid en controle is daarom een terugkerend proces tijdens onze samenwerking en leveren volgens afspraak. Wil je iets om aan familie of andere beslissers te laten zien, dan zorgen wij dat je een voorbeeld krijgt.

Gravure85 is een bedrijf waar je welkom bent om ideeën te bespreken. In onze showroom hebben wij voorbeelden om te laten zien. Wij willen je verwachtingen overtreffen. Vanwege onze werkwijze kunnen we ook met een gerust hart onze bekende 100% tevredenheidsgarantie geven. Ben je niet tevreden, dan crediteren wij de factuur.

Onze werkwijze bij cortenstaal graveren

1: We nemen uitgebreid de tijd om jouw wensen door te spreken.
Als je wilt ben je welkom bij ons op het bedrijf. We luisteren en stellen vragen als; is de plaat voor een speciale gelegenheid? Welk gevoel wil je laten zien? Wat betekent het voor je?

2: Eerst een offerte en opmaak.
We maken eerst een duidelijke, vrijblijvende offerte waarin precies staat wat we willen maken en wat het kost. Pas na akkoord beginnen we met de productie.

3: Altijd 100% tevredenheidsgarantie
Dankzij deze manier van werken weten we zeker dat de keuze voor cortenstaal graveren aan je wensen voldoet en jij straks 100% tevreden bent over het eindproduct. Dat krijgen we ook terug van onze klanten. Is er toch iets niet naar wens? Dan zorgen we voor een passende oplossing.

Wat zeggen onze opdrachtgevers?

Voor de stal heeft Ernst een ontwerp gemaakt met losse letters op een balk, in geborsteld RVS, een materiaal dat niet gaat roesten als er een krasje op komt. Zijn idee sprak ons meteen aan.

bedrijfsnaambord - naambordbedrijf - stalbord

Welke producten maken wij vaak van cortenstaal?

Cortenstaal wordt veel gebruikt voor producten zoals herdenkingsborden, herdenkingsmonumenten, grafranden en grafwerken. Ook veel bedrijven kiezen voor een cortenstaal bedrijfsnaambord of cortenstaal logo. Tevens worden er steeds vaker gedichten in cortenstaal vereeuwigd als versiering en moment van verwondering en bezinning in tuinen, parken en op begraafplaatsen.

Cortenstaal als achtergrond

Een cortenstaal plaat wordt vaak gebruikt om er een ander bord op te monteren. Dit geeft een mooi effect. Je kunt bijvoorbeeld denken aan de combinatie: cortenstaal met RVS of cortenstaal met plexiglas. Hieronder zie je een aantal voorbeelden.

Cortenstaal graveren? Met welke technieken?

Cortenstaal gaat vrij snel roesten en daarom kunnen wij cortenstaal na het graveren niet inlakken met verf. Wij adviseren daarom om de tekst meestal door en door uit het materiaal te snijden. Een andere mogelijkheid is om de tekst met de frees te graveren, maar dan wel met grote letters en diep. Anders is de tekst vrijwel onleesbaar.

Cortenstaal door en door snijden
De teksten worden in een stencil of sjabloon lettertype uitgesneden, waardoor de teksten uit het cortenstaal gesneden worden. Wat overblijft zijn de contouren van de letters. Tegen een afwijkende achtergrond is de tekst goed leesbaar en zichtbaar. Om die reden wordt het cortenstaal vaak voor een plaat kunststof of RVS gemonteerd of zodanig dat de lucht door de letters heen te zien is.

Cortenstaal in een vorm snijden
Cortenstaal snijden kan in vrijwel elke vorm. En kan ook worden gelast, gewalst en gezet en het product kan voorzien worden van draadbussen of draadeinden. Hierdoor kan je een cortenstaal bord maken in bijna iedere vorm die je wenst. Van een hart of schip tot een boomvorm en van een lessenaar tot een sokkel.

Cortenstaal graveren met een frees
Een andere manier om de tekst in cortenstaal te graveren is door middel van een frees. De minimale afmeting van de lettergrootte is 20mm of meer, want anders is de tekst niet goed leesbaar. Cortenstaal graveren met een frees geeft een robuust uiterlijk.

Waarom kiezen voor Gravure85? | 100% tevredenheidsgarantie

Veel klanten komen iedere keer weer bij ons terug, omdat ze onze kwaliteit, service en reële prijzen waarderen. Lees hier wat onze klanten over ons zeggen.

Wil je meer informatie over het cortenstaal graveren? Of wil je met ons overleggen over een graveer vraagstuk? Laat je gegevens achter en wij bellen je terug.

Wat kost een cortenstaal bord graveren?

De prijzen van een cortenstaal bord graveren zijn afhankelijk van het formaat en de manier van bewerken die je graag wilt. Hieronder vind je een aantal voorbeelden vanaf 200 euro. Wil je de prijs weten van jouw idee? Vraag vrijblijvend een offerte bij ons op of bel ons voor meer informatie.

Voorbeelden cortenstaal graveren:

Ga voor uniek met een cortenstaal huisnummer

Cortenstaal is heel geschikt als materiaal voor huisnummers. Cortenstaal is duurzaam en bestand tegen verschillende weersomstandigheden. Qua ontwerp kun je ook helemaal los met cortenstaal. Vrijwel elke vorm is mogelijk in verschillende maten. Bovendien kun je je eigen lettertype kiezen. Dat maakt dat je een cortenstaal huisnummer kunt ontwerpen die past bij de uitstraling van jouw huis.

Het is wel belangrijk om te weten dat cortenstaal bij contact met andere oppervlakken sporen van roest kan achterlaten, dus het is raadzaam om rekening te houden met de locatie én bevestigingsmethode van het cortenstaal huisnummer. We adviseren je hierover graag!

Neem gerust contact met ons op wanneer je nog vragen hebt over een cortenstaal huisnummer.

Een cortenstaal grafmonument

We noemden het al een paar keer: cortenstaal is ook zeer geschikt als grafmonument. Of je nou van een rustige, tijdloze of moderne uitstraling houdt. Het is net welke draai jij zelf geeft aan een cortenstaal grafmonument. Je kunt alle kanten op. Het materiaal is duurzaam, weerbestendig, vereist over het algemeen weinig onderhoud.

Cortenstaal kan worden gebruikt voor het vervaardigen van grafplaten, grafstenen, grafornamenten en andere elementen van een grafmonument. Bovendien is het heel goed te combineren met andere materialen, zoals glas, hout of RVS. Door te combineren geef je een unieke touch aan het ontwerp en creëren we samen een persoonlijk gedenkteken. We denken ook op dit gebied graag weer mee. Want wist je dat het ook belangrijk is om rekening te houden met de specifieke vereisten en voorschriften van de begraafplaats? Neem contact op.

Wat zeggen onze opdrachtgevers?

Op ons bedrijfsnaambord van Cortenstaal wilden we de handtekening van de voormalig eigenaar laten graveren, als eerbetoon. Hij is vorig jaar plotseling overleden. Toen ik een graveerbedrijf in de buurt van Woerden zocht, kwam ik terecht bij Gravure85.

Een uit metaal gesneden handtekening van Centric Health gemonteerd op een bord van Cortenstaal

Veelgestelde vragen over Cortenstaal platen

Dit hangt af van de weersomstandigheden. Met regen is een plaat meestal binnen een week mooi geroest waardoor het karakteristieke gebruinde uiterlijk ontstaat. is het weer droog dan kun je het roesten in gang zetten door het bord nat te maken. In de foto’s hieronder laten we zien wat het proces van roesten is.
Bedrijfsbord - cortenstaal

Je  kunt teksten in cortenstaal laten uitsnijden of graveren. In alle gevallen zullen dat minder grote teksten zijn dan in een andere materiaal.

Niet goed, geld terug garantie

We werken onder andere voor:

Van-Hall-Larenstein_logo
Kropman
loeloe_logo
Verwachtingen overtreffen, zo doen we dat!

Vakmanschap

Maatwerk gaat hand in hand met vakmanschap. Met nauwkeurigheid en precisie graveren wij eenvoudig tot complexe ontwerpen in diverse materialen. Van één tot 10.000 stuks. Voor ons is het eindproduct pas goed als de klant 100% tevreden is.

Nieuwste technieken en gereedschap

Met een eigen werkplaats, een ruime keuze aan materialen, kennis en ervaring kunnen wij graveerwerk leveren van de hoogste kwaliteit.
Met aandacht voor elk detail.

Alles met aandacht

Je kunt werken met de beste mensen en techniek, maar voor een perfect eindresultaat is nog iets onmisbaar: aandacht. Aandacht voor het product én aandacht voor jouw wensen, vanaf het eerste contact tot het moment van verzending.

Voor elk vraagstuk een oplossing

Heb je een complexe vraag?

Dan puzzelen we net zo lang tot het klopt.

Wil je iets bijzonders?

Dan komen we met creatieve oplossingen

Heb je weinig budget?

Dan vinden we een goedkoper materiaal of een andere techniek.

Heb je iets in gedachten wat technisch niet uitvoerbaar is?

Dan komen we met een alternatieve oplossing

Heb je haast?

Wij leveren snel, en als het moet nog sneller!

Blije klanten
Uitstekend
5.0
Forrest B.
we waren heel blij met hun hulp! ze hebben een logo voor ons na-getekend en heel mooi op een messing placard gezet 🙂
Bart van der M.
Wat een vakwerk! En als ie niet helemaal past, dan fixen ze dat in een mum van tijd.
Wilma van de B.
Na het overlijden van mijn dochter wilde ik een naamplaat op haar graf plaatsen. Hemelsblauw, met witte letters. Ik werd goed geholpen, er werd met me meegedacht en ik kreeg ook nog handige tips, die me verder hielpen om zelf haar graf mooi te maken. Het is gelukt om wat ik in mijn hoofd had in werkelijkheid om te zetten. Een mooie witte engel, op groene sedum grond en de hemelsblauwe naamplaat er voor.
js_loader
De laatste blogs

Wat zijn de mogelijkheden van cortenstaal?

Corten staal is populair de laatste jaren. Het metaal heeft een karakteristiek roestbruin uiterlijk en oogt stoer. Tegelijkertijd is roest een teken van vergankelijkheid. Wij maken dan ook hele verschillende producten van Corten staal, van decoratieve naamborden tot grafmonumenten.
Er kan veel met Corten staal, maar het materiaal kent ook beperkingen. We zetten alle mogelijkheden op een rijtje.

Lees meer >

Ik wil meer weten over Cortenstaal

Benieuwd naar de mogelijkheden en prijzen? Stuur ons een mail of vul het aanvraagformulier in, dan nemen we zo snel mogelijk contact met je op.

Medewerkster van Gravure85 kijk vrolijk en trots bij het inlakken van een bedrijfsbord