Zoek

RVS graveren bij Gravure 85

Profiteer van deze voordelen wanneer je RVS door Gravure85 laat graveren:

Wij zorgen er altijd voor dat je 100% tevreden bent over je metalen plaatjes

Wat zeggen onze opdrachtgevers?

“We zijn blij dat we voor de tag labels al jaren een betrouwbare leverancier hebben: Gravure85. Ze graveren keurig netjes, leveren altijd snel en houden zich aan hun afspraken. Een…

Martien van Eenenaam
Werkvoorbereider

RVS - typeplaat

Soorten RVS Graveren

Niet geborsteld RVS
Dit RVS wordt vaak in de industrie gebruikt. Het is iets lichter van kleur dan geborsteld RVS, en ook iets goedkoper.
Geborsteld RVS
Geborsteld RVS is het meest gebruikte type. De borsteling is zichtbaar op de plaat en geeft een matte, strakke en moderne uitstraling. Dit effect treedt op door de RVS plaat te schuren, in dit geval met korrel 320.
Gepolijst RVS
Gepolijst RVS wordt heel glanzend, zodat je het als spiegel zou kunnen gebruiken. De mate van het polijsten wordt vaak aangegeven met de term Mirror, gevolgd door een getal. Hoe hoger het getal, hoe glanzender het oppervlak, en ook hoe duurder.

Technieken om RVS te bewerken

RVS Graveren en inlakken

Met een frees wordt het oppervlakte van het RVS weggehaald, waardoor er verdiepte groeven ontstaan. De gegraveerde lijnen worden gevuld met verf in een kleur naar keuze. Daardoor ontstaat contrast met het RVS. Deze RVS borden zijn geschikt voor zowel binnen als buiten.

RVS Graveren en niet inlakken

Als je kiest voor RVS graveren met de frees zonder inlakken, dan heeft de gravure de kleur van het RVS. Het contrast van de tekst of afbeelding met het materiaal van de plaat is daardoor minder groot. Je blijft dan wel altijd freesbanen zien. In deze blog kun je meer lezen over de keuze wel of niet inlakken.

RVS in een vorm snijden of Frezen
Uit RVS platen kan bijna iedere vorm worden gesneden, bijvoorbeeld een auto, machine of dier. We kunnen ook losse letters maken om als naambord op een muur te monteren.
RVS fiber laser graveren
De geconcentreerde laserstraal verkleurt het oppervlak van het RVS, waardoor een onuitwisbare afbeelding ontstaat. Een lasergravure is bestand tegen extreme omstandigheden, zoals dagelijks steriliseren of afspuiten met hoge druk, en ook tegen het zoute zeewater. Met de laser gegraveerde borden kunnen heel snel geleverd worden.
RVS etsen
Bij etsen worden RVS platen met een zuur behandeld, waardoor het oppervlakte op de gewenste plekken oplost. Zo ontstaan teksten en afbeeldingen, die vervolgens met verf worden ingekleurd. Etsen is geschikt voor zwaar industrieel gebruik en heeft een levertijd van enkele weken.

RVS 316 – AISI 316 (EN 1.4401)

Om te voorkomen dat een bord gaat roesten, leveren wij standaard RVS 316. Dit is een hoge kwaliteit RVS die bestand is tegen zoutcorrosie. In de industrie wordt dit vaak aangeduid als AISI 316 (EN 1.4401). Alle RVS platen snijden we met de laser, zodat de platen altijd mooi vlak en zeer nauwkeurig qua maatvoering zijn.

Wat is er allemaal mogelijk met RVS graveren?

Materiaal

Standaard leveren we RVS 316, in de industrie vaak aangeduid als AISI 316 (EN 1.4401). Dit type RVS bevat 16% chroom, 10% nikkel en 2% molybdeen. RVS 316 is meer corrosiebestendig dan het veel gebruikte RVS 304. Andere soorten RVS zijn in overleg leverba

Kleur materiaal

Lichtgrijs.
Mat of gespiegeld

Formaat

In bijna elk formaat te leveren en te graveren

Dikte

0.5 mm, 1 mm, 1.5 mm, 2 mm, 3 mm, 4 mm, 5 mm
Andere diktes op aanvraag

Afwerking

Lasersnijden in iedere gewenste vorm

Montage

Zichtbare montage: Montagegaten met schroeven en eventueel een afdekdopje
Onzichtbare montage: Industriële dubbelzijdige tape, Blinde bevestiging

We werken onder andere voor:

loeloe_logo
Pliant_logo
Verwachtingen overtreffen, zo doen we dat!

Vakmanschap

Maatwerk gaat hand in hand met vakmanschap. Met nauwkeurigheid en precisie graveren wij eenvoudig tot complexe ontwerpen in diverse materialen. Van één tot 10.000 stuks. Voor ons is het eindproduct pas goed als de klant 100% tevreden is.

Nieuwste technieken en gereedschap

Met een eigen werkplaats, een ruime keuze aan materialen, kennis en ervaring kunnen wij graveerwerk leveren van de hoogste kwaliteit.
Met aandacht voor elk detail.

Alles met aandacht

Je kunt werken met de beste mensen en techniek, maar voor een perfect eindresultaat is nog iets onmisbaar: aandacht. Aandacht voor het product én aandacht voor jouw wensen, vanaf het eerste contact tot het moment van verzending.

Voor elk vraagstuk een oplossing

Heb je een complexe vraag?

Dan puzzelen we net zo lang tot het klopt.

Wil je iets bijzonders?

Dan komen we met creatieve oplossingen

Heb je weinig budget?

Dan vinden we een goedkoper materiaal of een andere techniek.

Heb je iets in gedachten wat technisch niet uitvoerbaar is?

Dan komen we met een alternatieve oplossing

Heb je haast?

Wij leveren snel, en als het moet nog sneller!

Blije klanten
Simon van W.
1711727478
Via Gravure85 heb ik een messing plaatje voor de boot besteld. Prettig contact, professioneel, en het plaatje ziet er prachtig uit!
D. F.
1705315163
Ik kon nog dezelfde dag terecht, er werd goed meegedacht en het verliep allemaal zeer vriendelijk. Kortom, zeker een 5 sterren-review waard!
Hieke van der E.
1687612202
Een gedenkplaatje laten maken en ik ben zeer tevreden over de vlotte reacties en snelle afhandeling!
js_loader
De laatste blogs
RVS laser bedrijfsnaambord

Hoe onderhoud ik mijn RVS bord?

Als je een RVS bord hebt laten maken, helemaal naar je eigen idee, dan wil je natuurlijk dat het jarenlang mooi blijft. Wat moet je daarvoor doen?
Eigenlijk is het handig als je iets meer weet over de eigenschappen van RVS. Met die kennis weet je niet alleen wat je kunt doen, maar ook waarom je dat doet.

Lees meer >

Ik wil meer weten over het graveren van RVS

Benieuwd naar de mogelijkheden en prijzen? Stuur ons een mail of vul het aanvraagformulier in, dan nemen we zo snel mogelijk contact met je op.

Vrolijke vrouw