Zoek
Messing graveren wij doen wat anderen beloven

Toepassingen van Messing

Messing is een mooi materiaal om te graveren. Het metaal geeft een klassieke, stijlvolle look en wordt vaak gebruikt voor  naamborden op monumentale panden of herdenkingsplaten. Tegenwoordig zijn er ook moderne toepassingen, bijvoorbeeld met strakke letters. Messing graveren kan in verschillende stijlen en ook met verschillende technieken.

Je kunt messing graveren met de laser, of met de frees en dan eventueel inlakken. Andere mogelijke bewerkingen zijn messing etsen en messing gieten. Onderaan deze pagina vind je daar meer informatie over.

Soorten messing
Messing is gevoelig voor invloeden van buitenaf, daarom zijn minder kwetsbare varianten ontwikkeld. Elk type messing heeft een eigen uitstraling en andere eigenschappen. Wil je messing graveren, messing etsen of messing frezen, dan kunnen wij je adviseren over het materiaal dat het meest geschikt is voor jouw toepassing.

Wil je ‘gewone’ messing graveren voor binnen dan moet je regelmatig poetsen, dan glanst dit materiaal als een spiegel. Doe je dat niet, dan kunnen vingerafdrukken inbijten. Een robuuster alternatief is gecoat messing. Dat is verkrijgbaar in verschillende kleuren.

Messing gebruineerd en gepolijst
Buiten verkleurt messing onder invloed van lucht en water. Er ontstaat een doffe oxidatielaag, ook wel patina genoemd. Het ziet er doorleefd uit en veel mensen vinden dat mooi. Houd je daar niet van, kies dan voor gebruineerd messing. Dat is al verkleurd en het verkleurt buiten niet verder. Ook goudkleurig aluminium is een alternatief.

Onderaan de pagina vind je meer foto’s van de verschillende soorten messing. Heb je hulp nodig bij je keuze? Of wil je meer voorbeelden zien van messing graveren, het etsen van messing of het frezen van messing? Neem dan vrijblijvend contact op, we adviseren je graag.

Messing graveren met een coating
In ons assortiment hebben we gecoat messing in verschillende kleuren. Het voordeel van gecoat messing graveren is dat het niet gepoetst hoeft te worden. De coating zorgt ervoor dat vingerafdrukken niet inbijten in het messing. Gecoat messing is ideaal voor sokkelplaatjes en awards, maar niet voor toepassingen buiten.

Messing graveren zonder coating
Messing zonder coating is verkrijgbaar in 3 versies: gepolijst, richtingloos geborsteld of gebruineerd.

Ga je messing polijsten, dan wordt het bijna een spiegel. Het messing krijgt een mooie goudkleurige glans en dat oogt heel chique. Het nadeel is dat een gepolijste plaat gevoelig is voor krassen. Daarom gebruiken we voor toepassing van messing in de vloer meestal richtingloos geborsteld messing, dat is veel minder krasgevoelig.

Gebruineerd messing is messing dat door een bronsgieter kunstmatig is verouderd. Dit messing is al verkleurd en zal bij toepassing buiten niet verder verkleuren. Meer informatie vind je in dit blog.

Hout ingelegd met messing: freesgraveren inlakken met verf

Laat messing graveren bij Gravure85 en profiteer van 3 belangrijke voordelen

Wij zorgen er altijd voor dat je 100% tevreden bent over je jubileumbord

Wat zeggen onze opdrachtgevers?

“Voor een sieraad had ik gegraveerde metalen plaatjes nodig. Met jullie kon ik goed overleggen over het model, het lettertype en de oppervlaktebewerking voor een soort linnen finish.”

Marie Louise Klijn
Eigenaar

aluminium merklabel

Wat is er allemaal mogelijk met Messing graveren?

Algemene kenmerken
MateriaalGraveermessing MS58
OppervlakGepolijst, ruw, richtingloos geborsteld, gebruineerd
FormaatIn bijna elk formaat te leveren en te graveren
KleurGoud glanzend tot mat en licht of donkerbruin
Dikte1 – 2 – 3 – 4 mm
GravureVerdiepte frees of ets gravure of Fiber laser gravure
MontageBevestigingsgaten, zelfklevend of onzichtbare montage
VoordelenMessing verkleurd wel bij toepassing buiten, maar gaat heel lang mee en heeft uniek (chique) uitstraling
ToepassingenNaamborden, bellentableau’s en herdenkingsplaten
Algemene kenmerken
MateriaalGravometal / Multiply Metal – graveermessing met nylon coating
OppervlakGepolijst of geborsteld
FormaatMaximaal 600 x 300 mm
KleurGoud glans of mat – zilver glans of mat, zwart of koper
Dikte0,6 mm, geborsteld goud ook 1,6 mm
GravureVerdiepte frees gravure of Fiber laser gravure
MontageBevestigingsgaten, zelfklevend of onzichtbare montage
VoordelenDe coating gaat vingerafdrukken en vlekken tegen, deze materialen zijn alleen voor toepassing binnen
ToepassingenAwards, schilderijplaatjes, naamplaatjes

We werken onder andere voor:

Pliant_logo
Containraffairs Logo
loeloe_logo
Verwachtingen overtreffen, zo doen we dat!

Vakmanschap

Maatwerk gaat hand in hand met vakmanschap. Met nauwkeurigheid en precisie graveren wij eenvoudig tot complexe ontwerpen in diverse materialen. Van één tot 10.000 stuks. Voor ons is het eindproduct pas goed als de klant 100% tevreden is.

Nieuwste technieken en gereedschap

Met een eigen werkplaats, een ruime keuze aan materialen, kennis en ervaring kunnen wij graveerwerk leveren van de hoogste kwaliteit.
Met aandacht voor elk detail.

Alles met aandacht

Je kunt werken met de beste mensen en techniek, maar voor een perfect eindresultaat is nog iets onmisbaar: aandacht. Aandacht voor het product én aandacht voor jouw wensen, vanaf het eerste contact tot het moment van verzending.

Voor elk vraagstuk een oplossing

Heb je een complexe vraag?

Dan puzzelen we net zo lang tot het klopt.

Wil je iets bijzonders?

Dan komen we met creatieve oplossingen.

Heb je weinig budget?

Dan vinden we een goedkoper materiaal of een andere techniek.

Heb je iets in gedachten wat technisch niet uitvoerbaar is?

Dan komen we met een alternatieve oplossing.

Heb je haast?

Wij leveren snel, en als het moet nog sneller!

Blije klanten
Delphine L.
1692089986
I was so impressed by the services of Gravure85. They responded almost immediately and did not mind back and forth emails until the font, positioning and image were exactly as I wanted them. Took less than 2 days to complete. They also did a great job to convert a photograph of a house into an outline. Highly recommend these services.
Hieke van der E.
1687612202
Een gedenkplaatje laten maken en ik ben zeer tevreden over de vlotte reacties en snelle afhandeling!
Bart de R.
1708708785
Zeer tevreden met snelheid, kwaliteit en prijs van een RVS plaquette voor een gepensioneerde collega. Snel schakelen, goede eindredactie die ons nog op een foutje in de Engelse tekst wees, goed meedenken over op te leveren resultaat. Aanrader!
js_loader
De laatste blogs
Kunststof plaatjes om zelf te graveren

Plaatjes op maat om zelf te graveren

Graveert jouw bedrijf plaatjes, maar hebben jullie geen machine die groot en sterk genoeg is om die plaatjes uit te snijden? Overweeg dan een voorraad van plaatjes in veel gebruikte maten. Zo kun je sneller leveren aan je klanten.

Lees meer >

Ik wil meer weten over messing frezen, etsen en graveren

Vrolijke vrouw