Search
Frees graveren in hout

Ja, wij kunnen graveren in hout

Kunnen jullie ook frees graveren in hout? Die vraag krijgen we steeds vaker. Ons antwoord: ja, hout is prima te graveren met de frees. Het geeft prachtige resultaten en elke plank heeft een eigen uitstraling.

Toepassingen van frees graveren in hout

Je kunt hout laten graveren voor veel toepassingen. Denk aan naamborden voor particulieren en bedrijven, awards, verschillende soorten monumenten en plaquettes. Hout graveren met de frees wordt ook steeds populairder voor bedrijfsnamen en logo’s op producten als houten meubelen. En voor relatiegeschenken als kaasplanken of wijnkistjes.

Handig om te weten: hout is een natuurlijk materiaal dat gaat ‘werken’ onder invloed van vocht en licht. Daarover vertellen we meer onderaan deze pagina.

Je kunt hout laten graveren voor veel toepassingen. Denk aan naamborden voor particulieren en bedrijven, awards, verschillende soorten monumenten en plaquettes. Hout graveren met de frees wordt ook steeds populairder voor bedrijfsnamen en logo’s op producten als houten meubelen. En voor relatiegeschenken als kaasplanken of wijnkistjes.

Handig om te weten: hout is een natuurlijk materiaal dat gaat ‘werken’ onder invloed van vocht en licht. Daarover vertellen we meer onderaan deze pagina.

Frees graveren in verschillende soorten hout

Wil je hout laten graveren, dan kun je kiezen uit verschillende soorten. Bijvoorbeeld eiken, merbau, meranti, elzen of vuren. We helpen je bij die keuze. Daarbij houden we rekening met jouw smaak én met de toepassing van jouw houten product. Voor een bank in een park adviseren we dus een meer robuuste houtsoort dan voor een kaasplankje. We garanderen immers dat je 100% tevreden bent.

Kies zelf dikte en vorm

Je kunt niet alleen de houtsoort voor freesgraveren kiezen, maar ook de dikte. Die varieert van ongeveer 1,8 tot 6 cm. Voor een naambord wordt meestal een dunne plaat gebruikt, voor een grafmonument een dikke.

Wist je trouwens dat we ook verschillende vormen hout graveren met de frees? Dus niet alleen rechthoekige platen, maar ook een vorm naar keuze. Je kunt ook denken aan een boek of een schip of een ovalen houten schijf met bast als naambord. Er is meer mogelijk dan je denkt.

Eigen hout?

Heb je eigen hout dat je wilt laten graveren? Neem dan contact met ons op. Dan kunnen we je vertellen of jouw houten voorwerp in onze graveermachine past. Lukt dat niet, dan denken we met je mee over een alternatief.

Frees graveren in hout, naturel of kleur

Bij frees graveren wordt een deel van het materiaal verwijderd. Je krijgt dus een verdiepte gravure. Wil je een naturel uitstraling, dan kun je het hout onbehandeld laten of lakken met een transparante lak.

Wil je juist wel een gravure in kleur, bijvoorbeeld je bedrijfslogo, dan gaan we de gravure inlakken in een kleur naar keuze. Daarmee krijg je precies de goede uitstraling. Komt een ingelakt bord buiten te hangen, dan is een extra laklaag nodig ter bescherming. Meer daarover lees je onderaan de pagina. Je kunt ook contact met ons opnemen voor meer uitleg.

Wat kost een houten naambord?

Een eenvoudig houten naambord kunnen we frees graveren en opsturen voor een bedrag van € 50,- excl. BTW.

Laat hout frees graveren bij Gravure85 en profiteer van 3 belangrijke voordelen

Wij zorgen ervoor dat je altijd 100% tevreden bent over het frees graveren van je plank

Wat zeggen onze opdrachtgevers?

“Als aandenken aan onze zoon Oscar hebben we een gebruikt bankje opgeknapt. Voor het laser graveren was ik bij jullie aan het goede adres, dat merkte ik meteen.”

Jan Dijkstra
Vader

Hout

Hout gaat werken onder invloed van licht en vocht, want het is een natuurlijk materiaal. Vind je dat mooi, dan kun je jouw houten naambord natuurlijk laten vergrijzen. Hiervoor is ongelakt hardhout heel geschikt, zoals eiken, meranti of merbau.

Wil je je houten naambord juist zoveel mogelijk beschermen? Kies dan voor een laklaag. Dat betekent dat je daar zelf ook wat aan moet doen. Wij kunnen het bord lakken vóór het graveren, maar na het graveren is de laklaag beschadigd en is een nieuwe laklaag nodig. Dat kan pas na een paar weken, want de gravure moet eerst ademen. Dus die laatste laklaag kun je zelf aanbrengen.

Verder raden we je aan om je houten naambord niet in de volle zon te hangen, want dan bestaat de kans dat het hout gaat splijten. In de schaduw blijft het koeler, dus daar blijft je bord langer mooi.

Nee, helaas kan dat niet altijd. Bijvoorbeeld als een houten bank al in elkaar is gezet en niet meer gedemonteerd kan worden. Natuurlijk kunnen we dan wel een metalen plaatje graveren dat bevestigd kan worden op de bank. Ook dat geeft een mooi resultaat.

Heb je vragen of twijfels over laser graveren van hout? Neem contact met ons op. We hebben meer dan 35 jaar ervaring met graveren, dus we vinden altijd een passende oplossing!

Jazeker. Regelmatig maken we een houten onderplaat voor een gravure op metaal. Dan is het hout een passe-partout voor de gravure. Soms dat voor de uitstraling, soms puur praktisch om een rvs of messing plaat ‘los’ van de muur te bevestigen.

Niet goed, geld terug garantie

Wat zeggen onze opdrachtgevers?

Ik moest 200 houten serveerplanken laten graveren en ik had haast. Jullie hebben dit in één dag met de laser gegraveerd en ik ben onder de indruk van het resultaat

Verwachtingen overtreffen, zo doen we dat!

Vakmanschap

Maatwerk gaat hand in hand met vakmanschap. Met nauwkeurigheid en precisie graveren wij eenvoudig tot complexe ontwerpen in diverse materialen. Van één tot 10.000 stuks. Voor ons is het eindproduct pas goed als de klant 100% tevreden is.

Nieuwste technieken en gereedschap

Met een eigen werkplaats, een ruime keuze aan materialen, kennis en ervaring kunnen wij graveerwerk leveren van de hoogste kwaliteit.
Met aandacht voor elk detail.

Alles met aandacht

Je kunt werken met de beste mensen en techniek, maar voor een perfect eindresultaat is nog iets onmisbaar: aandacht. Aandacht voor het product én aandacht voor jouw wensen, vanaf het eerste contact tot het moment van verzending.

Voor elk vraagstuk een oplossing

Heb je een complexe vraag?

Dan puzzelen we net zo lang tot het klopt.

Wil je iets bijzonders?

Dan komen we met creatieve oplossingen

Heb je weinig budget?

Dan vinden we een goedkoper materiaal of een andere techniek.

Heb je iets in gedachten wat technisch niet uitvoerbaar is?

Dan komen we met een alternatieve oplossing

Heb je haast?

Wij leveren snel, en als het moet nog sneller!

Blije klanten
Uitstekend
5.0
Gebaseerd op 209 recensies
Bart de R.
Zeer tevreden met snelheid, kwaliteit en prijs van een RVS plaquette voor een gepensioneerde collega. Snel schakelen, goede eindredactie die ons nog op een foutje in de Engelse tekst wees, goed meedenken over op te leveren resultaat. Aanrader!
Reactie van de eigenaar: Graag gedaan Bart, fijn dat wij het foutje op tijd zagen. Het komt zo vaak voor dat meerdere mensen naar een tekst kijken en eigenlijk weet jij al wat er moet staan, dus je leest heel makkelijk over een fout heen. Daarom controleren wij vrijwel iedere tekst. Graveren is onuitwisbaar, dus ook een fout is onuitwisbaar.
Guillaume S.
Een zeer goede en snelle service en zeer hoge kwaliteit.Top bedrijf !
Reactie van de eigenaar: Graag gedaan Guillaume, wij proberen altijd snel te leveren, ook naar onze Belgische klanten. In het verleden waren wij wel afhankelijk van de bezorging door de DHL-chauffeurs. Ging niet altijd lekker, maar tegenwoordig gaat dat ook een stuk beter. Ook dankzij hun heb jij de plaatjes snel in huis gekregen.
Helmut H.
Snelle actie, goed advies en uitstekend resultaat.Kan Gravure85 aanbevelen.
Reactie van de eigenaar: Bedankt Helmut voor deze review, ik kon een tijdje niet in mijn account, maar wij zijn heel blij met jouw positieve reactie.
js_loader
De laatste blogs

Wat zijn de mogelijkheden van cortenstaal?

Corten staal is populair de laatste jaren. Het metaal heeft een karakteristiek roestbruin uiterlijk en oogt stoer. Tegelijkertijd is roest een teken van vergankelijkheid. Wij maken dan ook hele verschillende producten van Corten staal, van decoratieve naamborden tot grafmonumenten.
Er kan veel met Corten staal, maar het materiaal kent ook beperkingen. We zetten alle mogelijkheden op een rijtje.

Lees meer >

Info over frees graveren in hout?

Benieuwd naar de mogelijkheden en prijzen? Stuur ons een mail of vul het aanvraagformulier in, dan nemen we zo snel mogelijk contact met je op.

Medewerkster van Gravure85 kijk vrolijk en trots bij het inlakken van een bedrijfsbord