Blog

Is jouw merklabel nog passend?

geschreven op 04-11-2017 door Monica Verbaarschot

Trots op de producten die je maakt? Met een merklabel laat je zien dat jij de afzender bent en trek je zo toekomstige klanten. Inspiratie nodig?

Lees verder...
cortenstaal - caveman - barbeque graveren

Wat zijn de mogelijkheden van Corten staal?

geschreven op 06-10-2017 door Monica Verbaarschot

Corten staal is populair de laatste jaren. Het metaal heeft een karakteristiek roestbruin uiterlijk en oogt stoer. Tegelijkertijd is roest een teken van vergankelijkheid. Wij maken dan ook hele verschillende producten van Corten staal, van decoratieve naamborden tot grafmonumenten.
Er kan veel met Corten staal, maar het materiaal kent ook beperkingen. We zetten alle mogelijkheden op een rijtje.

Lees verder...

Groene stroom voor Gravure85  

geschreven op 30-06-2017 door Monica Verbaarschot

Sinds juni 2017 gebruiken we bij Gravure85 groene stroom van Pure Energie. Om precies te zijn: stroom die is opgewekt met Nederlandse windenergie. Deze stap past bij ons beleid om zo milieuvriendelijk mogelijk te produceren. Gravure85 is ook lid van Blauwzaam en steunt elk jaar een goed doel rond het thema Natuur.

Lees verder...

Hoe onderhoud ik mijn RVS bord?

geschreven op 27-02-2017 door Monica Verbaarschot

Als je een RVS bord hebt laten maken, helemaal naar je eigen idee, dan wil je natuurlijk dat het jarenlang mooi blijft. Wat moet je daarvoor doen?
Eigenlijk is het handig als je iets meer weet over de eigenschappen van RVS. Met die kennis weet je niet alleen wat je kunt doen, maar ook waarom je dat doet.

Lees verder...

Een RVS bord dat vooral mooi moet zijn – graveren met de laser of frees

geschreven op 21-02-2017 door Monica Verbaarschot

Wanneer graveer je RVS met de laser en wanneer met de frees? Dat hangt af van het soort plaatje of bord dat je wilt hebben. Wil je alleen een mooi uiterlijk? Kies gewoon wat je het mooist vindt. Iedere graveer techniek heeft een eigen uitstraling heeft. Wat jouw voorkeur heeft, is een kwestie van smaak. Dit artikel laat je voorbeelden zien.

Lees verder...

RVS dat wat te verduren krijgt – graveren met de laser of frees?

geschreven op 21-02-2017 door Monica Verbaarschot

Wanneer graveer je RVS met de laser en wanneer met de freesbij borden die veel te verduren hebben: plaatjes en borden in de industrie, op schepen of boorplatforms, of in een omgeving met veel vuil of verf. Het is dan belangrijk om rekening te houden met de techniek. De laser en de frees verschillen in oppervlaktebehandeling van het materiaal, en dat heeft gevolgen voor het gebruik. Dit artikel laat zien wat wanneer de beste keuze is.

Lees verder...

Gravure’85 sponsort hoogstamboomgaard De Bongerd

geschreven op 31-01-2017 door Monica Verbaarschot

Fruitbomen snoeien, gras maaien, vruchten uitdunnen, appels en peren plukken, sap maken. Met deze werkzaamheden zorgt Vereniging de Bongerd zorgt ervoor dat de hoogstamboomgaard bij de Wiel in Schoonrewoerd behouden blijft. Hier groeien 13 oude appelrassen met prachtige namen als de Notaris, Brabantse Bellefleur en Early Victoria, en 12 perenrassen, waaronder de Beurré Alexander Lucas, […]

Lees verder...
RVS frezen - freesbanen - KVM

Wel of niet inlakken?

geschreven op 02-11-2016 door Monica Verbaarschot

Laat je een naambord of monument maken, dan wil je natuurlijk dat het er precies zo uit ziet als je hebt bedacht. Daarom is het handig om van te voren te bedenken of je de gravure wel of niet ingelakt wilt hebben. Wat zijn de verschillen? Wel ingelakt Kies je voor een ingelakte gravure, dan […]

Lees verder...
plastic plaatjes -Gravoply

Hoe klein kunnen de letters zijn?

geschreven op 29-08-2016 door Monica Verbaarschot

Opdrachtgevers in de technische hoek willen op een plaatje vaak zoveel mogelijk informatie kwijt. We krijgen dan de vraag: hoe klein kunnen jullie graveren? Het antwoord is: heel klein. Zo klein, dat de teksten alleen met microscoop of loep leesbaar zijn. Maar is dat de bedoeling? We gaan dan eerst vragen stellen. Hoeveel ruimte is […]

Lees verder...
Messing bruineren - herdenkings bord

Wel messing maar niet poetsen?

geschreven op 27-06-2016 door Monica Verbaarschot

Messing is een prachtig materiaal. Het heeft een stijlvolle uitstraling en wordt daarom vaak gebruikt voor naamplaten op monumentale panden en grafmonumenten. Messing heeft wel een nadeel: het verweert onder invloed van lucht en water. De erosie laag maakt het messing dof. Om een verweerde uitstraling te voorkomen, moet de messingplaat regelmatig gepoetst worden. Zijn […]

Lees verder...