Search
Een tijdelijk grafmonument
of tijdelijke grafmarkering

Tijdelijke grafmonumenten en grafmarkering

Een tijdelijk grafmonument, of tijdelijke grafmarkering , op het graf van je dierbare. Want na een begrafenis duurt het vaak lang voordat een definitief grafmonument geplaatst wordt. Een graf zonder aanduiding, dat vinden veel nabestaanden kil en kaal.

Nu is je eerste gedachte misschien: zo’n tijdelijk grafmonument is van goedkoop materiaal en het wordt snel lelijk. Tijden zijn veranderd. Bij Gravure85 is er volop keuze in tijdelijke grafmonumenten die eenvoudig en toch stijlvol zijn, en bovendien betaalbaar.

Keuze uit verschillend materiaal en hulp bij je ontwerp

Tijdelijke grafmonumenten zijn verkrijgbaar in RVS, hout of kunststof. RVS en hout graveren we altijd met laser, dan ontstaat een zwarte verkleuring van het oppervlak. Kunststof kan ook met de frees worden gegraveerd. Daarbij wordt het oppervlak verwijderd, waardoor de kleur van de binnenkant van het kunststof plaatje zichtbaar wordt. Veelal wordt bij kunststof gekozen voor messing look of rvs look met een zwarte binnenkant.

RVS plaatjes worden meestal op een steker geplaatst. Houten borden en kunststof plaatjes kunnen op het graf worden gelegd of ook op een steker geplaatst worden. Wil je de tijdelijke grafmarkering al op de dag van de begrafenis ontvangen, dan graveren we meestal de naam, de data van geboorte en overlijden en eventueel een eenvoudig symbool als een kruis of een vlinder. Dan kunnen de nabestaanden het tijdelijke grafmonument na de condoleance plaatsen op het graf. Dat wordt vaak ervaren als een mooie afsluiting van een bewogen dag. Heb je meer tijd, dan kunnen we ook een foto of lijntekening graveren.

Om je te helpen hebben we een stappenplan gemaakt voor het ontwerpen en het maken van de juiste keuzes van een persoonlijk graf- of urnmonument. Download eenvoudig het e-book met het stappenplan.

Persoonlijk hoekje thuis

Nabestaanden waarderen de tijdelijke grafmarkering niet alleen op het graf. Als ze na een paar maanden het definitieve grafmonument plaatsen, nemen ze de tijdelijke markering vaak mee. In hun huis of tuin maken ze daarbij een persoonlijk hoekje om hun dierbare te gedenken.

Waarom je tijdelijke grafmonument bij Gravure85 bestellen?

Een Standaard RVS grafmonument kun je ook in onze webshop bestellen!
Voor niet standaard oplossingen neem je gewoon contact met ons op.

We maken snel een Tijdelijk grafmonument

Wat zeggen onze opdrachtgevers?

“Toen mijn moeder overleed, is ze bijgezet in het graf van mijn broer. Ik wilde een nieuw grafmonument: een strakke RVS plaat met beide namen. Gravure85 heeft me daarbij geholpen”

Eric Van de Putte

grafmonument - RVS - grafplaat

Veelgestelde vragen over tijdelijke grafmonumenten

Ja, dat kan. Neem zo snel mogelijk contact met ons op, dan vertellen we wat de mogelijkheden zijn. We kunnen een tijdelijke grafmarkering ook direct op de begraafplaats laten bezorgen.

Jazeker, dat kan. Wil je de tijdelijke grafmarkering snel hebben, dan kunnen we een eenvoudig symbool als een kruis, vlinder of duif graveren. Heb je meer tijd, dan kunnen we een ontwerp met een eigen foto of een lijntekening maken en daarna graveren.

Ja, bij Gravure85 maken we zowel tijdelijke als definitieve grafmonumenten. Kijk op de betreffende webpagina of neem contact met ons op, dan laten we je graag verschillende voorbeelden zien. Zo ontdek je wat je aanspreekt en wat bij de overledene past. Samen komen we altijd tot een goed ontwerp voor een definitief grafmonument.

Wat zeggen onze opdrachtgevers?

Gemeente Landerd wilde 6 silhouetten met bijbehorende verhalen als herinnering aan de bevrijding van Zuid-Nederland. Gravure85 heeft ze gemaakt van Corten staal. “Gravure85 denkt mee en maakt 100% tevredenheid waar.”

Ferdi Das,
Adviseur recreatie en toerisme Gemeente Landerd

oorlogsmonument Cortenstaal

Grafmonument: Geschikte materialen

We werken onder andere voor:

Verwachtingen overtreffen, zo doen we dat!

icoontje van hamer en beitel in oranje

Vakmanschap

Maatwerk gaat hand in hand met vakmanschap. Met nauwkeurigheid en precisie graveren wij eenvoudig tot complexe ontwerpen in diverse materialen. Van één tot 10.000 stuks. Voor ons is het eindproduct pas goed als de klant 100% tevreden is.

nieuwste technieken en gereedschap icoontje

Nieuwste technieken en gereedschap

Met een eigen werkplaats, een ruime keuze aan materialen, kennis en ervaring kunnen wij graveerwerk leveren van de hoogste kwaliteit.
Met aandacht voor elk detail.

Alles met aandacht

Alles met aandacht

Je kunt werken met de beste mensen en techniek, maar voor een perfect eindresultaat is nog iets onmisbaar: aandacht. Aandacht voor het product én aandacht voor jouw wensen, vanaf het eerste contact tot het moment van verzending.

Voor elk vraagstuk een oplossing

icoon puzzelstuk, heb je een complexe vraag? Dan puzzelen we net zo lang totdat het klopt

Heb je een complexe vraag?

Dan puzzelen we net zo lang tot het klopt.

icoontje wil je iets bijzonders? Dan komen we met creatieve oplossingen

Wil je iets bijzonders?

Dan komen we met creatieve oplossingen

Heb je weinig budget? icoontje

Heb je weinig budget?

Dan vinden we een goedkoper materiaal of een andere techniek.

icoontje wit, hand met puzzelstukje

Heb je iets in gedachten wat technisch niet uitvoerbaar is?

Dan komen we met een alternatieve oplossing

Haast icoontje, Gravure85 levert snel als het moet nog sneller

Heb je haast?

Wij leveren snel, en als het moet nog sneller!

Tevreden klanten

Uitstekend
5.0
Gebaseerd op 209 recensies
Bart de R.
Zeer tevreden met snelheid, kwaliteit en prijs van een RVS plaquette voor een gepensioneerde collega. Snel schakelen, goede eindredactie die ons nog op een foutje in de Engelse tekst wees, goed meedenken over op te leveren resultaat. Aanrader!
Reactie van de eigenaar: Graag gedaan Bart, fijn dat wij het foutje op tijd zagen. Het komt zo vaak voor dat meerdere mensen naar een tekst kijken en eigenlijk weet jij al wat er moet staan, dus je leest heel makkelijk over een fout heen. Daarom controleren wij vrijwel iedere tekst. Graveren is onuitwisbaar, dus ook een fout is onuitwisbaar.
Guillaume S.
Een zeer goede en snelle service en zeer hoge kwaliteit.Top bedrijf !
Reactie van de eigenaar: Graag gedaan Guillaume, wij proberen altijd snel te leveren, ook naar onze Belgische klanten. In het verleden waren wij wel afhankelijk van de bezorging door de DHL-chauffeurs. Ging niet altijd lekker, maar tegenwoordig gaat dat ook een stuk beter. Ook dankzij hun heb jij de plaatjes snel in huis gekregen.
Helmut H.
Snelle actie, goed advies en uitstekend resultaat.Kan Gravure85 aanbevelen.
Reactie van de eigenaar: Bedankt Helmut voor deze review, ik kon een tijdje niet in mijn account, maar wij zijn heel blij met jouw positieve reactie.
js_loader

De laatste blogs

Meer weten over tijdelijke grafmonumenten?

Benieuwd naar de mogelijkheden en prijzen?

Stuur ons een e-mail of vul het aanvraagformulier in, dan nemen we zo snel mogelijk contact met je op.

Medewerkster van Gravure85 kijk vrolijk en trots bij het inlakken van een bedrijfsbord