Zoek
Grafmonument restaureren

Een bestaand grafmonument restaureren

Soms wil je een bestaand grafmonument laten restaureren. Bijvoorbeeld omdat een dierbare is overleden die in een bestaand graf wordt begraven en de tekst moet worden aangepast. Het kan ook zijn dat het opschrift op een grafsteen lelijk is geworden door weersinvloeden. Voor het restaureren van een bestaand grafmonument zijn 2 opties: je kunt de steen laten bijwerken of je kunt een metalen plaat laten graveren die groter is dan de oorspronkelijke tekst en die vervolgens op de steen bevestigen.

Kies je voor bijwerken van de grafsteen, dan betekent dat: steen verwijderen en vervoeren naar steenhouwerij, bewerken en terugplaatsen. De steen behoudt dan de oorspronkelijke uitstraling.

Kies je voor het graveren van een metalen plaat, dan heb je volop keuze in materialen en ontwerpen. Denk bijvoorbeeld aan een plaat van messing, RVS of aluminium met een tekst en eventueel een foto of lijntekening. Het graveren van een nieuwe grafplaat is bovendien een stuk voordeliger dan het restaureren van een grafsteen.

Als graveermethode kiezen we meestal voor frees graveren en inlakken met verf, dit is de meest chique en klassieke methode. Laser gravures zijn ook mogelijk.

grafmonument - RVS - grafplaat

Ja, ik wil een bestaand grafmonument aanpassen, maar waar begin ik?

Om je te helpen hebben we een stappenplan gemaakt voor het ontwerpen en het maken van de juiste keuzes van een persoonlijk graf- of (urn)monument. Download eenvoudig het e-book met het stappenplan.

Waarom je bestaande grafmonument door Gravure85 laten restaureren?

Wat zeggen onze opdrachtgevers?

“Vorig jaar overleden allebei mijn ouders. Mijn vader is gecremeerd, mijn moeder is begraven in het graf van haar moeder, mijn oma. De grafsteen die op het graf stond, was meer dan 50 jaar oud en renoveren had eigenlijk niet zoveel zin meer.

Alice

Grafmonument - RVS

Veelgestelde vragen over het restaureren van een grafmonument

Een metalen grafplaat op steen is een voordelige oplossing, het geeft een stijlvol resultaat én je hebt veel keuze. Voor het restaureren van je grafmonument kun je kiezen voor platen van RVS, aluminium of messing. Die kunnen we maken in bijzondere vormen, bijvoorbeeld een hart of een cirkel of de vorm van een gezicht of vlinder, bijna elke vorm is mogelijk. .

Een ander voordeel is dat gravures op metaal vaak veel langer leesbaar blijven dan op steen, verf hecht beter op RVS als op steen Bij laser graveren op RVS zijn teksten zelfs na 25 jaar nog goed leesbaar.

Meestal zijn lasergravures zwart. Wil je wat bijzonders? Denk dan eens aan zwart aluminium met een lasergravure in wit.

Neem gerust vrijblijvend contact op. Dankzij onze ruime ervaring met het restaureren van grafmonumenten kunnen we je een aantal verschillende voorbeelden laten zien. Op die manier ontdek je wat je aanspreekt en wat bij de overledene past. Samen komen we altijd tot een goed ontwerp voor de restauratie van je grafmonument.

Ja, dat kan. Een foto van goede kwaliteit kunnen we met of met onze laser graveren of d.m.v. verdiepte gravure en inlakken met verf. De foto zal dan een zwart-wit foto worden. Met aluminium onderdruk kan de foto in kleur worden afgedrukt. Is alleen een foto van matige kwaliteit beschikbaar? Dan kunnen we een lijntekening graveren. Daarbij haalt een vormgever de meest markante lijnen van het gezicht eruit. Die graveren we met de frees en kleuren we in met verf. Voor alle technieken garanderen we dat de foto meer dan 25 jaar goed blijft.

Wat zeggen onze opdrachtgevers?

Gemeente Landerd wilde 6 silhouetten met bijbehorende verhalen als herinnering aan de bevrijding van Zuid-Nederland. Gravure85 heeft ze gemaakt van Corten staal. “Gravure85 denkt mee en maakt 100% tevredenheid waar.”

Ferdi Das,
Adviseur recreatie en toerisme

Verwachtingen overtreffen, zo doen we dat!

Vakmanschap

Maatwerk gaat hand in hand met vakmanschap. Met nauwkeurigheid en precisie graveren wij eenvoudig tot complexe ontwerpen in diverse materialen. Van één tot 10.000 stuks. Voor ons is het eindproduct pas goed als de klant 100% tevreden is.

Nieuwste technieken en gereedschap

Met een eigen werkplaats, een ruime keuze aan materialen, kennis en ervaring kunnen wij graveerwerk leveren van de hoogste kwaliteit.
Met aandacht voor elk detail.

Alles met aandacht

Alles met aandacht

Je kunt werken met de beste mensen en techniek, maar voor een perfect eindresultaat is nog iets onmisbaar: aandacht. Aandacht voor het product én aandacht voor jouw wensen, vanaf het eerste contact tot het moment van verzending.

Voor elk vraagstuk een oplossing

Complexe vraag

Heb je een complexe vraag?

Dan puzzelen we net zo lang tot het klopt.

Bijzonder

Wil je iets bijzonders?

Dan komen we met creatieve oplossingen

Budget

Heb je weinig budget?

Dan vinden we een goedkoper materiaal of een andere techniek.

Heb je iets in gedachten wat technisch niet uitvoerbaar is?

Dan komen we met een alternatieve oplossing

Haast

Heb je haast?

Wij leveren snel, en als het moet nog sneller!

Tevreden klanten

Simon van W.
1711727478
Via Gravure85 heb ik een messing plaatje voor de boot besteld. Prettig contact, professioneel, en het plaatje ziet er prachtig uit!
D. F.
1705315163
Ik kon nog dezelfde dag terecht, er werd goed meegedacht en het verliep allemaal zeer vriendelijk. Kortom, zeker een 5 sterren-review waard!
Hieke van der E.
1687612202
Een gedenkplaatje laten maken en ik ben zeer tevreden over de vlotte reacties en snelle afhandeling!
js_loader

De laatste blogs

Ik wil meer weten over het restaureren van een grafmonument

Benieuwd naar de mogelijkheden en prijzen?

Stuur ons een e-mail of vul het aanvraagformulier in, dan nemen we zo snel mogelijk contact met je op.

Vrolijke vrouw