Search
Grafmonument restaureren

Een bestaand grafmonument restaureren

Soms wil je een bestaand grafmonument laten restaureren. Bijvoorbeeld omdat een dierbare is overleden die in een bestaand graf wordt begraven en de tekst moet worden aangepast. Het kan ook zijn dat het opschrift op een grafsteen lelijk is geworden door weersinvloeden. Voor het restaureren van een bestaand grafmonument zijn 2 opties: je kunt de steen laten bijwerken of je kunt een metalen plaat laten graveren die groter is dan de oorspronkelijke tekst en die vervolgens op de steen bevestigen.

Kies je voor bijwerken van de grafsteen, dan betekent dat: steen verwijderen en vervoeren naar steenhouwerij, bewerken en terugplaatsen. De steen behoudt dan de oorspronkelijke uitstraling.

Kies je voor het graveren van een metalen plaat, dan heb je volop keuze in materialen en ontwerpen. Denk bijvoorbeeld aan een plaat van messing, RVS of aluminium met een tekst en eventueel een foto of lijntekening. Het graveren van een nieuwe grafplaat is bovendien een stuk voordeliger dan het restaureren van een grafsteen.

Als graveermethode kiezen we meestal voor frees graveren en inlakken met verf, dit is de meest chique en klassieke methode. Laser gravures zijn ook mogelijk.

grafmonument - RVS - grafplaat

Waarom je bestaande grafmonument door Gravure85 laten restaureren?

Wat zeggen onze opdrachtgevers?

“Toen mijn moeder overleed, is ze bijgezet in het graf van mijn broer. Ik wilde een nieuw grafmonument: een strakke RVS plaat met beide namen. Gravure85 heeft me daarbij geholpen”

Eric Van de Putte

grafmonument - RVS - grafplaat

Veelgestelde vragen over grafmonument restaureren

Wat zijn de voordelen van een metalen grafplaat op steen?

Een metalen grafplaat op steen is een voordelige oplossing, het geeft een stijlvol resultaat én je hebt veel keuze. Voor het restaureren van je grafmonument kun je kiezen voor platen van RVS, aluminium of messing. Die kunnen we maken in bijzondere vormen, bijvoorbeeld een hart of een cirkel of de vorm van een gezicht of vlinder, bijna elke vorm is mogelijk. .

Een ander voordeel is dat gravures op metaal vaak veel langer leesbaar blijven dan op steen, verf hecht beter op RVS als op steen Bij laser graveren op RVS zijn teksten zelfs na 25 jaar nog goed leesbaar.

Meestal zijn lasergravures zwart. Wil je wat bijzonders? Denk dan eens aan zwart aluminium met een lasergravure in wit.

We willen een grafmonument laten restaureren, hoe pakken we dat aan?

Neem gerust vrijblijvend contact op. Dankzij onze ruime ervaring met het restaureren van grafmonumenten kunnen we je een aantal verschillende voorbeelden laten zien. Op die manier ontdek je wat je aanspreekt en wat bij de overledene past. Samen komen we altijd tot een goed ontwerp voor de restauratie van je grafmonument.

Ik wil een foto laten graveren op een grafplaat, kan dat?

Ja, dat kan. Een foto van goede kwaliteit kunnen we met of met onze laser graveren of d.m.v. verdiepte gravure en inlakken met verf. De foto zal dan een zwart-wit foto worden. Met aluminium onderdruk kan de foto in kleur worden afgedrukt. Is alleen een foto van matige kwaliteit beschikbaar? Dan kunnen we een lijntekening graveren. Daarbij haalt een vormgever de meest markante lijnen van het gezicht eruit. Die graveren we met de frees en kleuren we in met verf. Voor alle technieken garanderen we dat de foto meer dan 25 jaar goed blijft.

100%tevredenheidsgarantie

Wat zeggen onze opdrachtgevers?

Gemeente Landerd wilde 6 silhouetten met bijbehorende verhalen als herinnering aan de bevrijding van Zuid-Nederland. Gravure85 heeft ze gemaakt van Corten staal. “Gravure85 denkt mee en maakt 100% tevredenheid waar.”

Ferdi Das,
Adviseur recreatie en toerisme

Verwachtingen overtreffen, zo doen we dat!

Vakmanschap

Maatwerk gaat hand in hand met vakmanschap. Met nauwkeurigheid en precisie graveren wij eenvoudig tot complexe ontwerpen in diverse materialen. Van één tot 10.000 stuks. Voor ons is het eindproduct pas goed als de klant 100% tevreden is.

Nieuwste technieken en gereedschap

Met een eigen werkplaats, een ruime keuze aan materialen, kennis en ervaring kunnen wij graveerwerk leveren van de hoogste kwaliteit.
Met aandacht voor elk detail.

Alles met aandacht

Je kunt werken met de beste mensen en techniek, maar voor een perfect eindresultaat is nog iets onmisbaar: aandacht. Aandacht voor het product én aandacht voor jouw wensen, vanaf het eerste contact tot het moment van verzending.

Voor elk vraagstuk een oplossing

Heb je een complexe vraag?

Dan puzzelen we net zo lang tot het klopt.

Wil je iets bijzonders?

Dan komen we met creatieve oplossingen

Heb je weinig budget?

Dan vinden we een goedkoper materiaal of een andere techniek.

Heb je iets in gedachten wat technisch niet uitvoerbaar is?

Dan komen we met een alternatieve oplossing

Heb je haast?

Wij leveren snel, en als het moet nog sneller!

Blije klanten
Ad K.
1700849007
Mooi afgewerkt, snel geleverd, ziet er heel mooi uit, super tevreden.
Els V.
1700049906
Wij bestelden een grafzerk in cortenstaal bij Gravure85.Het contact was heel vriendelijk. Onze vragen via mail werden onmiddellijk beantwoord. Heel fijn dat Gravure mee helpt nadenken en voorstellen doet. Het uitvoeren was perfect en het grafje werd ook snel geproduceerd en mooi per post opgestuurd.Echt een aanrader!!!!Els
Jan R.
1699529298
Heel tevreden met het resultaat! Afgelopen week merkplaatjes laten maken voor mijn instrumenten, ze zijn heel netjes gemaakt, heel precies aan de maat en precies zoals ik het voor me zag van te voren. Fijn en deskundig overleg gehad vooraf m.b.t. aan te leveren file, materiaal en afwerking, dus hier kom ik terug!
js_loader
Blogs over gedenkplaten

Ik wil meer weten over het restaureren van een grafmonument