Search
Persoonlijk grafmonument graveren

Persoonlijk grafmonument graveren

Na de begrafenis gaan de nabestaanden op zoek naar een passend grafmonument. Vroeger was dat altijd van steen, tegenwoordig kan en mag er meer. Denk hierbij aan een gedenkplaquette van aluminium, messing of RVS, hout, Cortenstaal of transparant perspex. Of aan de combinatie van een gegraveerde RVS-gedenkplaat met een grafsteen, natuursteen of versteend hout.

Je kunt je grafmonument heel persoonlijk maken met tekst en beeld. Wat tekst betreft kun je denken aan een gedicht, een spreuk of een bijbelcitaat. En als afbeelding kun je kiezen tussen een gegraveerde foto of een lijntekening. Daarover lees je onderaan deze pagina meer.

Heb je al een idee, of heb je nog vragen? Neem contact op, we helpen je graag bij het ontwerpen.

Grafmonument baby

Waarom een persoonlijk grafmonument bij Gravure85 bestellen?

Wat zeggen onze opdrachtgevers?

“Toen mijn moeder overleed, is ze bijgezet in het graf van mijn broer. Ik wilde een nieuw grafmonument: een strakke RVS plaat met beide namen. Gravure85 heeft me daarbij geholpen”

grafmonument - RVS - grafplaat

Eric Van de Putte

Veelgestelde vragen over grafmonumenten

Wil je een foto van de overledene op het grafmonument? Dat kan. Een foto van goede kwaliteit kunnen wij met onze laser graveren in zwart wit. Met aluminium onderdruk kan de foto in kleur afgedrukt. . Is alleen een matige foto beschikbaar? Dan kunnen we een lijntekening graveren. Een vormgever haalt de meest markante lijnen va het gezicht eruit Deze worden met de frees gegraveerd en daarna met verf ingekleurd. Op alle technieken garanderen wij dat de foto meer dan 25 jaar goed blijft.

 

Een metalen grafmonument is voordeliger dan verdiepte letters aanbrengen in steen. Zeker als er sprake is van veel tekst is het verschil heel groot. Verf hecht goed op metaal en slecht op steen. Hierdoor blijven teksten minimaal 25 jaar goed leesbaar. Een lasergravure op steen wordt na verloop van tijd onleesbaar, afhankelijk van de soort steen en de weersomstandigheden. Een RVS herdenkingsplaat combineren met een steen geeft een mooi effect. Daarnaast geeft metaal de mogelijkheid voor het maken van bijzondere vormen.

 

Wat kost het om een grafmonument te laten graveren? Grafmonumenten prijzen en het graveren kan verschillen. Dit heeft verschillende redenen als, het materiaal en de moeilijkheidsgraad van het graveren bij grafmonumenten.

Dankzij onze ruime ervaring met grafmonumenten kunnen we je een aantal verschillende voorbeelden laten zien. Op die manier ontdek je wat je aanspreekt en wat bij de overledene past. Samen komen we altijd tot een goed ontwerp voor een grafmonument.

Neem gerust vrijblijvend contact op.

 

 

100%tevredenheidsgarantie

Wat zeggen onze opdrachtgevers?

Gemeente Landerd wilde 6 silhouetten met bijbehorende verhalen als herinnering aan de bevrijding van Zuid-Nederland. Gravure85 heeft ze gemaakt van Corten staal. “Gravure85 denkt mee en maakt 100% tevredenheid waar.”

Ferdi Das
Adviseur recreatie en toerisme

Grafmonument: Geschikte materialen

Verwachtingen overtreffen, zo doen we dat!

Vakmanschap

Maatwerk gaat hand in hand met vakmanschap. Met nauwkeurigheid en precisie graveren wij eenvoudig tot complexe ontwerpen in diverse materialen. Van één tot 10.000 stuks. Voor ons is het eindproduct pas goed als de klant 100% tevreden is.

Nieuwste technieken en gereedschap

Met een eigen werkplaats, een ruime keuze aan materialen, kennis en ervaring kunnen wij graveerwerk leveren van de hoogste kwaliteit.
Met aandacht voor elk detail.

Alles met aandacht

Alles met aandacht

Je kunt werken met de beste mensen en techniek, maar voor een perfect eindresultaat is nog iets onmisbaar: aandacht. Aandacht voor het product én aandacht voor jouw wensen, vanaf het eerste contact tot het moment van verzending.

Voor elk vraagstuk een oplossing

Complexe vraag

Heb je een complexe vraag?

Dan puzzelen we net zo lang tot het klopt.

Bijzonder

Wil je iets bijzonders?

Dan komen we met creatieve oplossingen

Budget

Heb je weinig budget?

Dan vinden we een goedkoper materiaal of een andere techniek.

Heb je iets in gedachten wat technisch niet uitvoerbaar is?

Dan komen we met een alternatieve oplossing

Haast

Heb je haast?

Wij leveren snel, en als het moet nog sneller!

Tevreden klanten

H. van D.
1709278797
Gedenkplaquette besteld. De offerteaanvraag werd vlot in behandeling genomen. Daarna nog enige malen prettig contact per mail en telefoon. Telkens omdat ik nog wat nadere wensen had. Het eindproduct voldoet 100% aan mijn wensen en de soepele afhandeling was bijzonder plezierig. Zonder meer een aanrader!
Linda S.
1677581845
Geweldig snelle en vriendelijke service.Ze hebben alles ook netjes op orde dus makkelijk eerdere bestellingen herhalen of te wijzigen. Korte lijntjes en goede prijzen.
Jeroen U.
1703671691
Wat een topbedrijf is dit! Mag ik jullie bedanken voor de snelle service, top-kwaliteit hangers en fijne communicatie!
js_loader

De laatste blogs

Ik wil meer informatie over grafmonumenten

Benieuwd naar de mogelijkheden en prijzen?

Stuur ons een e-mail of vul het aanvraagformulier in, dan nemen we zo snel mogelijk contact met je op.

Vrolijke vrouw