Search
Persoonlijk grafmonument graveren

Persoonlijk grafmonument graveren

Na de begrafenis gaan de nabestaanden op zoek naar een passend grafmonument. Vroeger was dat altijd van steen, tegenwoordig kan en mag er meer. Denk hierbij aan een gedenkplaquette van aluminium, messing of RVS, hout, Corten staal of transparant perspex. Of aan de combinatie van een gegraveerde RVS-gedenkplaat met een grafsteen, natuursteen of versteend hout.

Je kunt je grafmonument heel persoonlijk maken met tekst en beeld. Wat tekst betreft kun je denken aan een gedicht, een spreuk of een bijbelcitaat. En als afbeelding kun je kiezen tussen een gegraveerde foto of een lijntekening. Daarover lees je onderaan deze pagina meer.

Heb je al een idee, of heb je nog vragen? Neem contact op, we helpen je graag bij het ontwerpen.

Grafmonument baby

Waarom een persoonlijk grafmonument bij Gravure85 bestellen?

Wat zeggen onze opdrachtgevers?

“Toen mijn moeder overleed, is ze bijgezet in het graf van mijn broer. Ik wilde een nieuw grafmonument: een strakke RVS plaat met beide namen. Gravure85 heeft me daarbij geholpen”

grafmonument - RVS - grafplaat

Eric Van de Putte

Veelgestelde vragen over grafmonumenten

Wil je een foto van de overledene op het grafmonument? Dat kan. Een foto van goede kwaliteit kunnen wij met onze laser graveren in zwart wit. Met aluminium onderdruk kan de foto in kleur afgedrukt. . Is alleen een matige foto beschikbaar? Dan kunnen we een lijntekening graveren. Een vormgever haalt de meest markante lijnen va het gezicht eruit Deze worden met de frees gegraveerd en daarna met verf ingekleurd. Op alle technieken garanderen wij dat de foto meer dan 25 jaar goed blijft.

 

Een metalen grafmonument is voordeliger dan verdiepte letters aanbrengen in steen. Zeker als er sprake is van veel tekst is het verschil heel groot. Verf hecht goed op metaal en slecht op steen. Hierdoor blijven teksten minimaal 25 jaar goed leesbaar. Een lasergravure op steen wordt na verloop van tijd onleesbaar, afhankelijk van de soort steen en de weersomstandigheden. Een RVS herdenkingsplaat combineren met een steen geeft een mooi effect. Daarnaast geeft metaal de mogelijkheid voor het maken van bijzondere vormen.

 

 

Wat kost het om een grafmonument te laten graveren? Grafmonumenten prijzen en het graveren kan verschillen. Dit heeft verschillende redenen als, het materiaal en de moeilijkheidsgraad van het graveren bij grafmonumenten.

Dankzij onze ruime ervaring met grafmonumenten kunnen we je een aantal verschillende voorbeelden laten zien. Op die manier ontdek je wat je aanspreekt en wat bij de overledene past. Samen komen we altijd tot een goed ontwerp voor een grafmonument.

Neem gerust vrijblijvend contact op.

 

 

100%tevredenheidsgarantie

Wat zeggen onze opdrachtgevers?

Gemeente Landerd wilde 6 silhouetten met bijbehorende verhalen als herinnering aan de bevrijding van Zuid-Nederland. Gravure85 heeft ze gemaakt van Corten staal. “Gravure85 denkt mee en maakt 100% tevredenheid waar.”

Ferdi Das
Adviseur recreatie en toerisme

Grafmonument: Geschikte materialen

Verwachtingen overtreffen, zo doen we dat!

Vakmanschap

Maatwerk gaat hand in hand met vakmanschap. Met nauwkeurigheid en precisie graveren wij eenvoudig tot complexe ontwerpen in diverse materialen. Van één tot 10.000 stuks. Voor ons is het eindproduct pas goed als de klant 100% tevreden is.

Nieuwste technieken en gereedschap

Met een eigen werkplaats, een ruime keuze aan materialen, kennis en ervaring kunnen wij graveerwerk leveren van de hoogste kwaliteit.
Met aandacht voor elk detail.

Alles met aandacht

Je kunt werken met de beste mensen en techniek, maar voor een perfect eindresultaat is nog iets onmisbaar: aandacht. Aandacht voor het product én aandacht voor jouw wensen, vanaf het eerste contact tot het moment van verzending.

Voor elk vraagstuk een oplossing

Heb je een complexe vraag?

Dan puzzelen we net zo lang tot het klopt.

Wil je iets bijzonders?

Dan komen we met creatieve oplossingen

Heb je weinig budget?

Dan vinden we een goedkoper materiaal of een andere techniek.

Heb je iets in gedachten wat technisch niet uitvoerbaar is?

Dan komen we met een alternatieve oplossing

Heb je haast?

Wij leveren snel, en als het moet nog sneller!

Blije klanten
Ad K.
1700849007
Mooi afgewerkt, snel geleverd, ziet er heel mooi uit, super tevreden.
Els V.
1700049906
Wij bestelden een grafzerk in cortenstaal bij Gravure85.Het contact was heel vriendelijk. Onze vragen via mail werden onmiddellijk beantwoord. Heel fijn dat Gravure mee helpt nadenken en voorstellen doet. Het uitvoeren was perfect en het grafje werd ook snel geproduceerd en mooi per post opgestuurd.Echt een aanrader!!!!Els
Jan R.
1699529298
Heel tevreden met het resultaat! Afgelopen week merkplaatjes laten maken voor mijn instrumenten, ze zijn heel netjes gemaakt, heel precies aan de maat en precies zoals ik het voor me zag van te voren. Fijn en deskundig overleg gehad vooraf m.b.t. aan te leveren file, materiaal en afwerking, dus hier kom ik terug!
js_loader
De laatste blogs

Ik wil meer weten over een grafmonument