Zoek

Toepassingen van frees graveren in hout

Hout graveren is populair bij particulieren, bedrijven en overheden. Dat begrijpen we. Hout is een mooi, natuurlijk materiaal, het heeft knoesten en elke plank is anders. Bovendien is het goed te graveren.

Graveren in hout is geschikt voor veel toepassingen, bijvoorbeeld naamborden, bedrijfsnaambordenawards, herdenkingsmonumenten of plaquettes. Ook voor de zakelijke markt graveren we vaak hout. Denk bijvoorbeeld aan een gravure van bedrijfsnaam en logo in houten meubelen of op relatiegeschenken als wijnkisten en borrelplanken. Kies je voor hout graveren, houd er dan rekening mee dat het een natuurlijk materiaal is. Dat betekent dat het gaat ‘werken’ onder invloed van licht en vocht.

Naambord, scheepsbord, hout graveren

Hout graveren: Verschillende soorten

Veel houtsoorten zijn geschikt om te graveren. Je kunt kiezen voor eiken, meranti of merbau, maar ook voor elzen of vuren. De keuze hangt helemaal af van jouw smaak en de toepassing. Het maakt immers veel verschil of het gaat om een bank die jarenlang in weer en wind buiten komt te staan of een deksel van een wijnkistje dat na een paar weken in de haard belandt.

Behalve de houtsoort kun je ook de dikte kiezen. Die varieert van ongeveer 1,8 tot 6 cm. Dunne platen worden vaak gebruikt voor naamborden en hele robuuste voor grafmonumenten. Bij Gravure85 kunnen we verschillende vormen hout graveren, dus je hoeft niet per se een rechthoekige plaat te kiezen. Populair is bijvoorbeeld een ovalen houten schijf met bast als naambord.

Wil je weten welke houtsoort en welke dikte het meest geschikt zijn voor jouw toepassing, neem dan contact met ons op. We denken graag met je mee, want we willen graag dat je tevreden bent over het eindresultaat. En bij ons kun je ook je eigen hout aanleveren, tenminste, als je vooraf overlegt en we zeker weten dat we jouw houten voorwerp in de graveermachine kunnen plaatsen.

Technieken voor hout graveren

Hout graveren kan in verschillende stijlen en met verschillende technieken. Je kunt hout graveren met de laser, of met de frees en dan eventueel inlakken in kleur. Wil je het hout graag zo natuurlijk mogelijk houden, dan zijn er 2 mogelijkheden. Je kunt kiezen voor graveren met de frees zonder inlakken of voor lasergraveren.

Wil je juist wel een gravure in kleur, bijvoorbeeld voor een bedrijfslogo, kies dan voor hout graveren met de frees en daarna inlakken. Zoals je waarschijnlijk al weet, kun je bij ons kiezen voor bijna elke kleur verf. Zo krijgt jouw ingelakte houten bord precies de goede uitstraling. Wil je een ingelakt bord buiten ophangen, dan is een extra laklaag nodig. Neem contact met ons op voor meer uitleg.

Wat kost een houten naambord?
Een eenvoudig houten naambord met de laser graveren kunnen we maken en opsturen voor een bedrag van € 35,- ex BTW.

Laat hout frees graveren bij Gravure85 en profiteer van 3 belangrijke voordelen

Wij zorgen ervoor dat je altijd 100% tevreden bent over het frees graveren van je plank

Wat zeggen onze opdrachtgevers?

“Als aandenken aan onze zoon Oscar hebben we een gebruikt bankje opgeknapt. Voor het laser graveren was ik bij jullie aan het goede adres, dat merkte ik meteen.”

Jan Dijkstra
Vader

Hout

Hoe bescherm ik mijn houten naambord?

Hout gaat werken onder invloed van licht en vocht, want het is een natuurlijk materiaal. Vind je dat mooi, dan kun je jouw houten naambord natuurlijk laten vergrijzen. Hiervoor is ongelakt hardhout heel geschikt, zoals eiken, meranti of merbau.

Wil je je houten naambord juist zoveel mogelijk beschermen? Kies dan voor een laklaag. Dat betekent dat je daar zelf ook wat aan moet doen. Wij kunnen het bord lakken vóór het graveren, maar na het graveren is de laklaag beschadigd en is een nieuwe laklaag nodig. Dat kan pas na een paar weken, want de gravure moet eerst ademen. Dus die laatste laklaag kun je zelf aanbrengen.

Verder raden we je aan om je houten naambord niet in de volle zon te hangen, want dan bestaat de kans dat het hout gaat splijten. In de schaduw blijft het koeler, dus daar blijft je bord langer mooi.

Is hout graveren altijd mogelijk?

Nee, helaas kan dat niet altijd. Bijvoorbeeld als een houten bank al in elkaar is gezet en niet meer gedemonteerd kan worden. Natuurlijk kunnen we dan wel een metalen plaatje graveren dat bevestigd kan worden op de bank. Ook dat geeft een mooi resultaat.

Heb je vragen of twijfels over laser graveren van hout? Neem contact met ons op. We hebben bijna 40 jaar ervaring met graveren, dus we vinden altijd een passende oplossing!

Kun je hout ook combineren met een ander materiaal?

Jazeker. Regelmatig maken we een houten onderplaat voor een gravure op metaal. Dan is het hout een passe-partout voor de gravure. Soms dat voor de uitstraling, soms puur praktisch om een rvs of messing plaat ‘los’ van de muur te bevestigen.

Wat zeggen onze opdrachtgevers?

Ik moest 200 houten serveerplanken laten graveren en ik had haast. Jullie hebben dit in één dag met de laser gegraveerd en ik ben onder de indruk van het resultaat

Verwachtingen overtreffen, zo doen we dat!

Vakmanschap

Maatwerk gaat hand in hand met vakmanschap. Met nauwkeurigheid en precisie graveren wij eenvoudig tot complexe ontwerpen in diverse materialen. Van één tot 10.000 stuks. Voor ons is het eindproduct pas goed als de klant 100% tevreden is.

Nieuwste technieken en gereedschap

Met een eigen werkplaats, een ruime keuze aan materialen, kennis en ervaring kunnen wij graveerwerk leveren van de hoogste kwaliteit.
Met aandacht voor elk detail.

Alles met aandacht

Je kunt werken met de beste mensen en techniek, maar voor een perfect eindresultaat is nog iets onmisbaar: aandacht. Aandacht voor het product én aandacht voor jouw wensen, vanaf het eerste contact tot het moment van verzending.

Voor elk vraagstuk een oplossing

Heb je een complexe vraag?

Dan puzzelen we net zo lang tot het klopt.

Wil je iets bijzonders?

Dan komen we met creatieve oplossingen

Heb je weinig budget?

Dan vinden we een goedkoper materiaal of een andere techniek.

Heb je iets in gedachten wat technisch niet uitvoerbaar is?

Dan komen we met een alternatieve oplossing

Heb je haast?

Wij leveren snel, en als het moet nog sneller!

Blije klanten
Uitstekend
5.0
Helmut H.
Snelle actie, goed advies en uitstekend resultaat.Kan Gravure85 aanbevelen.
Samira B.
Ik werd goed op de hoogte gehouden over levertijden e.d.Mooi product afgeleverd
D. F.
Ik kon nog dezelfde dag terecht, er werd goed meegedacht en het verliep allemaal zeer vriendelijk. Kortom, zeker een 5 sterren-review waard!
js_loader
De laatste blogs

Meer weten over houtgraveren?

Benieuwd naar de mogelijkheden en prijzen? Stuur ons een mail of vul het aanvraagformulier in, dan nemen we zo snel mogelijk contact met je op.

Medewerkster van Gravure85 kijk vrolijk en trots bij het inlakken van een bedrijfsbord