Zoek
Persoonlijk grafmonument graveren

Persoonlijk grafmonument graveren

Na de begrafenis gaan de nabestaanden op zoek naar een passend grafmonument. Vroeger was dat altijd van steen, tegenwoordig kan en mag er meer. Denk hierbij aan een gedenkplaquette van aluminium, messing of RVS, hout, Corten staal of transparant perspex. Of aan de combinatie van een gegraveerde RVS-gedenkplaat met een grafsteen, natuursteen of versteend hout.

Je kunt je grafmonument heel persoonlijk maken met tekst en beeld. Wat tekst betreft kun je denken aan een gedicht, een spreuk of een bijbelcitaat. En als afbeelding kun je kiezen tussen een gegraveerde foto of een lijntekening. Daarover lees je onderaan deze pagina meer.

Heb je al een idee, of heb je nog vragen? Neem contact op, we helpen je graag bij het ontwerpen.

gepersonaliseerd grafmonument van RVS met gefreesde tekst die ingelakt is. Met daarop een glas in lood raampje

Waarom een persoonlijk grafmonument bij Gravure85 bestellen?

Wat zeggen onze opdrachtgevers?

“Toen mijn moeder overleed, is ze bijgezet in het graf van mijn broer. Ik wilde een nieuw grafmonument: een strakke RVS plaat met beide namen. Gravure85 heeft me daarbij geholpen”

grafmonument - RVS - grafplaat

Eric Van de Putte

Veelgestelde vragen over grafmonumenten

Wil je een foto van de overledene op het grafmonument? Dat kan. Een foto van goede kwaliteit kunnen wij met onze laser graveren in zwart wit. Met aluminium onderdruk kan de foto in kleur afgedrukt. . Is alleen een matige foto beschikbaar? Dan kunnen we een lijntekening graveren. Een vormgever haalt de meest markante lijnen va het gezicht eruit Deze worden met de frees gegraveerd en daarna met verf ingekleurd. Op alle technieken garanderen wij dat de foto meer dan 25 jaar goed blijft.

 

Een metalen grafmonument is voordeliger dan verdiepte letters aanbrengen in steen. Zeker als er sprake is van veel tekst is het verschil heel groot. Verf hecht goed op metaal en slecht op steen. Hierdoor blijven teksten minimaal 25 jaar goed leesbaar. Een lasergravure op steen wordt na verloop van tijd onleesbaar, afhankelijk van de soort steen en de weersomstandigheden. Een RVS herdenkingsplaat combineren met een steen geeft een mooi effect. Daarnaast geeft metaal de mogelijkheid voor het maken van bijzondere vormen.

 

 

Wat kost het om een grafmonument te laten graveren? Grafmonumenten prijzen en het graveren kan verschillen. Dit heeft verschillende redenen als, het materiaal en de moeilijkheidsgraad van het graveren bij grafmonumenten.

Dankzij onze ruime ervaring met grafmonumenten kunnen we je een aantal verschillende voorbeelden laten zien. Op die manier ontdek je wat je aanspreekt en wat bij de overledene past. Samen komen we altijd tot een goed ontwerp voor een grafmonument.

Neem gerust vrijblijvend contact op.

 

 

100%tevredenheidsgarantie

Wat zeggen onze opdrachtgevers?

Gemeente Landerd wilde 6 silhouetten met bijbehorende verhalen als herinnering aan de bevrijding van Zuid-Nederland. Gravure85 heeft ze gemaakt van Corten staal. “Gravure85 denkt mee en maakt 100% tevredenheid waar.”

Ferdi Das
Adviseur recreatie en toerisme

Grafmonument: Geschikte materialen

Verwachtingen overtreffen, zo doen we dat!

Vakmanschap

Maatwerk gaat hand in hand met vakmanschap. Met nauwkeurigheid en precisie graveren wij eenvoudig tot complexe ontwerpen in diverse materialen. Van één tot 10.000 stuks. Voor ons is het eindproduct pas goed als de klant 100% tevreden is.

Nieuwste technieken en gereedschap

Met een eigen werkplaats, een ruime keuze aan materialen, kennis en ervaring kunnen wij graveerwerk leveren van de hoogste kwaliteit.
Met aandacht voor elk detail.

Alles met aandacht

Je kunt werken met de beste mensen en techniek, maar voor een perfect eindresultaat is nog iets onmisbaar: aandacht. Aandacht voor het product én aandacht voor jouw wensen, vanaf het eerste contact tot het moment van verzending.

Voor elk vraagstuk een oplossing

Heb je een complexe vraag?

Dan puzzelen we net zo lang tot het klopt.

Wil je iets bijzonders?

Dan komen we met creatieve oplossingen

Heb je weinig budget?

Dan vinden we een goedkoper materiaal of een andere techniek.

Heb je iets in gedachten wat technisch niet uitvoerbaar is?

Dan komen we met een alternatieve oplossing

Heb je haast?

Wij leveren snel, en als het moet nog sneller!

Blije klanten
Uitstekend
5.0
Forrest B.
we waren heel blij met hun hulp! ze hebben een logo voor ons na-getekend en heel mooi op een messing placard gezet 🙂
Bart van der M.
Wat een vakwerk! En als ie niet helemaal past, dan fixen ze dat in een mum van tijd.
Wilma van de B.
Na het overlijden van mijn dochter wilde ik een naamplaat op haar graf plaatsen. Hemelsblauw, met witte letters. Ik werd goed geholpen, er werd met me meegedacht en ik kreeg ook nog handige tips, die me verder hielpen om zelf haar graf mooi te maken. Het is gelukt om wat ik in mijn hoofd had in werkelijkheid om te zetten. Een mooie witte engel, op groene sedum grond en de hemelsblauwe naamplaat er voor.
js_loader
De laatste blogs

Alles weten over grafmonumenten?

Benieuwd naar de mogelijkheden en prijzen? Stuur ons een mail of vul het aanvraagformulier in, dan nemen we zo snel mogelijk contact met je op.

Medewerkster van Gravure85 kijk vrolijk en trots bij het inlakken van een bedrijfsbord