Een eigen werkplaats met veel bewerkingsmethoden en materialen

laser graveren - graveren laser

Onuitwisbare Fiber laser op RVS

Collega’s besteden moeilijke klussen uit

Bij gravure’85 bewerken wij heel veel verschillende materialen. Naast het makkelijk te bewerken kunststof of hout, hebben wij een grote ervaring met de moeilijker te bewerken metalen waaronder het RVS. Om die reden besteden verschillende collega graveurs moeilijke opdrachten vaak bij ons uit.

Een grafplaat of Offshore?

Als graveerbedrijf krijgen wij veel verschillende opdrachten. Soms moet een bord vooral mooi zijn, en heeft het een grote emotionele waarde. Een andere keer moeten we garanderen dat teksten ook na 25 jaar offshore goed te lezen zijn. Daarom maken wij altijd in overleg met de klant een keuze tussen verschillende materialen en manieren van bewerken. Alleen zo kunnen we graveerwerk maken dat aan alle eisen van onze klanten voldoet

 

“Wij krijgen veel complimenten over het bord voor ons 25 jarig bestaan”

- Jan willem Bongers, De Vries Welding

 

Alles voor één project

graveren - graveren RVS

Frees graveren op RVS

Als werkvoorbereider is het makkelijk dat je alles bij één bedrijf kunt bestellen. Als je de complete signing voor een boot doet, heb je heel veel verschillende producten nodig. Industrieel kunststof voor een “budget” schip en messing bordjes voor een meer nostalgische uitstraling. RVS bordjes onuitwisbaar met de laser gegraveerd bij pompen of voor een modern schip. In de stuurhut een aluminium lessenaar en tenslotte een mooie naambord waar andere scheepseigenaars jaloers op zijn.

Mooi inlakwerk

Bij gravure85 maken wij veel graveerwerk dat er ontzettend mooi uit moet zien? Borden voor ambassades, herdenkingsborden voor vorstengraven en grote bedrijfsnaamborden het is allemaal door ons gemaakt. Hierdoor is ook een specialisatie in het inkleuren van de gravure ontstaan. Een mooi bord met de frees gegraveerd gaat pas echt spreken als het vakkundig is ingelakt.

Kleuren mengen voor inlakken

Een PMS kleur van een drukwerk logo is anders dan de RAL kleuren van verf. Om toch de speciale kleur van een logo in drukwerk zoveel mogelijk te kunnen benaderen mengen wij verschillende verven tot dat precies de juiste kleur ontstaat.

graveren - graveren kunststof

Arbeidsintensief: Inlakken met inlakapparaat

Inlakken voor collega’s

Aluminium, Messing en RVS zijn met de frees moeilijk te graveren materialen. Om die reden besteden veel collega’s dit bij ons uit. Een extra reden waarom ze dit ook doen is omdat ze zo te spreken zijn over ons inlakwerk. “Zo mooi als jullie inlakken dat lukt ons zelf niet” Krijgen wij regelmatig te horen.