Search
Kunststof binnenkwaliteit graveren

Kunststof graveren binnenkwaliteit

Kunststof plaatjes graveren voor binnen worden veel door de industrie en datacommunicatie gebruikt. Dankzij de dunne toplaag van het graveermateriaal ontstaat na het kunststof graveren een zeer scherpe markering. Daardoor kun je ook hele kleine letters graveren in kunststof. De graveerkunst stoffen op ABS-basis zijn niet uv-bestendig en daardoor alleen geschikt voor binnenruimten.

Multiply, Gravoply en Rowmark zijn bekende merknamen van kunststof graveermaterialen. Zij zijn beschikbaar in een dikte van 0.8 en 1.6 mm. De oude merknaam Resopal wordt vaak gebruikt als een overkoepelende naam voor alle graveerkunststoffen.

Medewerker Gravure85 aan het werk met grote hoeveelheden kunststof plaatjes

Kunststof graveren in verschillende diktes

Kunststof graveren op materiaal geschikt voor binnen heeft andere toepassingen dan kunststof buitenkwaliteit. Kunststof plaatjes laten graveren voor binnen kan in standaard diktes van 0,8 mm en 1,6 mm. We lichten de toepassingen toe.

Kunststof graveren binnenkwaliteit - dikte 0,8 mm

Voor het graveren van kleine kunststof plaatjes en strips voor binnen, adviseren wij een dunne flexibele kunststof plaat met een dikte van 0,8 mm. De afgewerkte façetrand is smal en dat ziet er bij kleine kunststof plaatjes mooi en strak uit. Meestal wordt dit graveermateriaal zelfklevend geleverd.

Door gebruik te maken van een flexibele kunststof plaat zijn de gegraveerde plaatjes makkelijk te gebruiken op oppervlakten die niet helemaal gelijk zijn. Zo is het mogelijk om zelf een cilindrische vorm van een plaatje te voorzien.

Kunststof van 0.8 mm wordt vaak in de datacommunicatie gebruikt voor patchkasten en werkplek codering. In de machinebouw en installatietechniek zie je deze plaatjes vaak aan de binnenkant van een kast.

Grote hoeveelheden witte kunststof plaatjes
Kunststof resopal gegraveerd doormiddel van freestechniek

Kunststof graveren dikte 1,6 mm

Grotere kunststofplaten laten graveren met een binnenkwaliteit? Wij adviseren een dikkere kunststof van 1.6 mm.

Een kunststof plaatdikte van 1.6 mm is minder flexibel. Vaak wordt een grotere kunststof plaat gegraveerd en gebruikt als wegbewijzering of informatiebord op grote materialen of meubels, maar denk ook aan een kast in een sporthal. De afgewerkte facetrand is breder en duidelijk zichtbaar.

Klantervaring: 20.000 resopalplaatjes graveren

Vaak vragen we om resopalplaatjes in delen aan te leveren, bijvoorbeeld per verdieping. Dat werkt voor ons gemakkelijker en sneller.” Bij haast, kunnen we de plaatjes zelfs binnen 24 uur ophalen. Prima Service. Gravure85 belooft 100% klanttevredenheid en dat maken ze helemaal waar.

Eric van Duin
projectleider

Resopal strips

Kunststof plaatje graveren op kleur

Kunststof plaatjes laten graveren op kleur? Voor in de showroom of bij machines? Meestal worden kunststoffen voor binnen gegraveerd met zwarte letters op een witte plaat. Er zijn echter talloze andere kleurencombinaties mogelijk bij graveren.

Bekijk het kleurenschema onderstaand. Zit de juiste kleur ertussen? Vraag ons naar de mogelijkheden van graveren op kleur, voor binnen of buiten.

Kleurenschema kunststof op kleur

Graveertechnieken in kunststof

Er zijn een aantal graveertechnieken die wij gebruiken voor de kunststof platen die voor binnen gebruikt gaan worden. We lichten er twee toe. Wil je meer weten over de graveertechnieken die wij toe kunnen passen? Bel of  mail ons. Er is vaak meer mogelijk dan bekend is.

Graveren met de frees

Wanneer gekozen wordt om te graveren met een frees wordt de toplaag van het tweelaagse kunststof graveermateriaal weggehaald. De kleur van de tweede laag van de kunststof wordt daardoor zichtbaar. Dankzij de dunne toplaag ontstaat na het graveren een zeer scherpe markering. Hierdoor is het mogelijk om ook hele kleine letters of afbeeldingen te graveren in kunststof. Het grote voordeel van graveren ten opzichte van bedrukken is dat de tekst of de afbeelding niet vervaagt.

Graveren met de laser

Bij de keuze voor het graveren met een laser wordt met een geconcentreerde laserstraal de toplaag van het kunststof weggelast. Hierdoor verschijnt de kleur van de tweede laag. Met een laser kun je uiterst kleine teksten en afbeeldingen graveren. Het voordeel van graveren boven het bedrukken is dat de tekst of afbeelding niet vervaagt.

Welke producten voorzien van gegraveerde kunststof plaatjes?

Een kunststof plaatje met een tekst kan voor vele doeleinden gebruikt worden. Wij zien met name in de datacommunicatie en installatiebranche dat kunststof plaatjes voorzien van tekst veel gebruikt worden. Voor elk object waarop je een aanduiding wilt aanbrengen kun je kunststof plaatjes gebruiken. We geven een aantal voorbeelden:

Daarom kies je voor kunststof graveren

Veel van onze klanten werken al jaren met ons samen omdat ze de kwaliteit, de service en de prijzen waarderen. Lees de referenties van klanten over de ervaring met Gravure85.

Wil je meer informatie over kunststof plaatjes graveren? Bekijk dan ook onze blogs. Heb je een vraag over plaatjes graveren? Wil je advies of met ons overleggen? Neem vrijblijvend contact met ons op. 

Niet goed, geldteruggarantie

Veelgestelde vragen over kunststof graveren

Dat valt reuze mee. Als nieuwe klant kun je gebruik maken van onze overstapservice. Dat houdt in dat we alle plaatjes in kaart brengen en voorbeelden maken. Dan heb je alles op een rijtje en weet je zeker wat je bestelt. Handig om te weten: onze overstapservice is gratis.
Jazeker, als het nodig is kunnen wij hele kleine letters graveren zodat er veel tekst op een klein plaatje past. We maken zelfs kabellabels met een groot tekstvlak. Daar kunnen makkelijk 4 a 5 regels op en nog wel meer als het moet.
Jazeker. Voor voedingsmiddelenindustrie maken we kunststof plaatjes met onuitwisbare gravures. Die kunnen tegen dagelijks afspuiten met hogedruk en tegen chemisch reinigen. Dit soort plaatjes voldoet aan de strenge HACCP-normen.
Gravure85 wil altijd snel kunnen leveren, daarom hebben we bewust overcapaciteit op onze graveermachines. Dat betekent dat we altijd ruimte hebben voor spoedopdrachten. Dus neem snel contact met ons op, zodat we snel aan de gang kunnen.
Dat is een herkenbaar probleem. Voor de oplevering van een project zijn de plaatjes nodig, maar het plakken is meestal niet de favoriete bezigheid van een monteur. Daarom leveren we onze resopal plaatjes altijd met een zelfklevende laag, losgesneden op 1 vel én in de gewenste volgorde. Op verzoek kunnen we ook alle soorten resopal plaatjes per ruimte bij elkaar aanleveren. Leuker kunnen wij het plakken niet maken, wel gemakkelijker.
We werken onder andere voor:
Pliant_logo
Containraffairs Logo
loeloe_logo
Verwachtingen overtreffen, zo doen we dat!

Vakmanschap

Maatwerk gaat hand in hand met vakmanschap. Met nauwkeurigheid en precisie graveren wij eenvoudige tot complexe ontwerpen in diverse materialen. Van één tot 10.000 stuks. Voor ons is het eindproduct pas goed als de klant 100% tevreden is.

Nieuwste technieken en gereedschap

Met een eigen werkplaats, een ruime keuze aan materialen, kennis en ervaring leveren wij graveerwerk van de hoogste kwaliteit.
Met aandacht voor elk detail.

Alles met aandacht

Je kunt werken met de beste mensen en techniek, maar voor een perfect eindresultaat is nog iets onmisbaar: aandacht. Aandacht voor het product én aandacht voor jouw wensen, vanaf het eerste contact tot het moment van verzending.

Voor elk vraagstuk een oplossing

Heb je een complexe vraag?

Dan puzzelen we net zo lang tot het klopt.

Wil je iets bijzonders?

Dan komen we met creatieve oplossingen.

Heb je weinig budget?

Dan vinden we een goedkoper materiaal of een andere techniek.

Heb je iets in gedachten wat technisch niet uitvoerbaar is?

Dan komen we met een alternatieve oplossing.

Heb je haast?

Wij leveren snel, en als het moet nog sneller!

Tevreden klanten
Uitstekend
5.0
Gebaseerd op 209 recensies
Bart de R.
Zeer tevreden met snelheid, kwaliteit en prijs van een RVS plaquette voor een gepensioneerde collega. Snel schakelen, goede eindredactie die ons nog op een foutje in de Engelse tekst wees, goed meedenken over op te leveren resultaat. Aanrader!
Reactie van de eigenaar: Graag gedaan Bart, fijn dat wij het foutje op tijd zagen. Het komt zo vaak voor dat meerdere mensen naar een tekst kijken en eigenlijk weet jij al wat er moet staan, dus je leest heel makkelijk over een fout heen. Daarom controleren wij vrijwel iedere tekst. Graveren is onuitwisbaar, dus ook een fout is onuitwisbaar.
Guillaume S.
Een zeer goede en snelle service en zeer hoge kwaliteit.Top bedrijf !
Reactie van de eigenaar: Graag gedaan Guillaume, wij proberen altijd snel te leveren, ook naar onze Belgische klanten. In het verleden waren wij wel afhankelijk van de bezorging door de DHL-chauffeurs. Ging niet altijd lekker, maar tegenwoordig gaat dat ook een stuk beter. Ook dankzij hun heb jij de plaatjes snel in huis gekregen.
Helmut H.
Snelle actie, goed advies en uitstekend resultaat.Kan Gravure85 aanbevelen.
Reactie van de eigenaar: Bedankt Helmut voor deze review, ik kon een tijdje niet in mijn account, maar wij zijn heel blij met jouw positieve reactie.
js_loader
De nieuwste blogartikelen
Kunststof plaatjes op maat om zelf te graveren

Plaatjes op maat om zelf te graveren

Graveert jouw bedrijf plaatjes, maar hebben jullie geen machine die groot en sterk genoeg is om die plaatjes uit te snijden? Overweeg dan een voorraad van plaatjes in veel gebruikte maten. Zo kun je sneller leveren aan je klanten.

Lees meer >

Offerte of informatie?

Benieuwd naar de mogelijkheden en prijzen? Stuur ons een mail of vul het aanvraagformulier in, dan nemen we zo snel mogelijk contact met je op.
Medewerkster van Gravure85 kijk vrolijk en trots bij het inlakken van een bedrijfsbord