Search
Hout graveren met de laser

Hout graveren met de laser

Laser graveren van hout is populair bij particulieren, bedrijven en overheden. Dat snappen we helemaal. Hout is een natuurlijk materiaal en dat maakt elke plank uniek. Bovendien is het prima te graveren.
relatiegeschenk - lasergraveren

Toepassingen van laser graveren

We kunnen hout met de laser graveren voor bijvoorbeeld naamborden voor particulieren en bedrijven. Ook voor monumenten en plaquettes is hout uitstekend bruikbaar. En voor zakelijke toepassingen zoals een bedrijfsnaam met logo op houten meubelen, of op relatiegeschenken als wijnkisten en kaasplanken.

Kies je voor hout, bedenk dan wel dat het een natuurlijk materiaal is. Dus het gaat ‘werken’ onder invloed van licht en vocht. Onderaan deze pagina vertellen we daar meer over.

Verschillende soorten hout laser graveren

Eiken, meranti of merbau, en ook elzen of vuren, zijn houtsoorten die we prima kunnen graveren met de laser. Welke houtsoort je kiest hangt af van je smaak én van de toepassing. Een tuinbank heeft meer te lijden dan een borrelplank, dat is logisch. Daarom vragen we ook altijd wat de bedoeling is. We garanderen immers 100% klanttevredenheid.

Kies zelf dikte en vorm

Behalve de houtsoort kun je ook de dikte kiezen, die ligt ongeveer tussen 1,8 en 6 cm. Voor naamborden gebruiken we meestal dunne platen, en voor grafmonumenten de robuuste. Bij Gravure85 kunnen we verschillende vormen hout graveren. Je hoeft dus niet per se een vierkante of rechthoekige plaat te kiezen. Populair is bijvoorbeeld een ovalen houten schijf met bast als naambord.

Eigen hout?

Bij ons kun je ook je eigen hout aanleveren. Tenminste, als je vooraf overlegt en we zeker weten dat we jouw houten voorwerp in de graveermachine kunnen plaatsen. Dus neem gewoon vrijblijvend contact op. We denken graag met je mee, want we willen dat je tevreden bent over het eindresultaat.
Hout met de laser graveren – hoe werkt dat?

Hout graveren met de laser geeft een natuurlijke uitstraling. Het oppervlak van de gravure verbrandt als het ware. Je ziet donkerbruine letters en afbeeldingen.

Afhankelijk van je toepassing kun je het hout wel of niet lakken. Daarover vind je onderaan deze pagina meer informatie.

Wat kost een houten naambord?
Een eenvoudig houten naambord kunnen we laser graveren en opsturen voor een bedrag van € 35,- ex BTW.
Laat hout laser graveren bij Gravure85 en profiteer van 3 belangrijke voordelen
We garanderen dat je 100% tevreden bent over je houten naamborden

Wat zeggen onze opdrachtgevers?

“Als aandenken aan onze zoon Oscar hebben we een gebruikt bankje opgeknapt. Voor het laser graveren was ik bij jullie aan het goede adres, dat merkte ik meteen. Vakmanschap en…

Jan Dijkstra
Vader

Hout graveren met de laser

Hout gaat werken onder invloed van licht en vocht, want het is een natuurlijk materiaal. Vind je dat mooi, dan kun je jouw houten naambord natuurlijk laten vergrijzen. Hiervoor is ongelakt hardhout heel geschikt, zoals eiken, meranti of merbau.

Wil je je houten naambord juist zoveel mogelijk beschermen? Kies dan voor een laklaag. Dat betekent dat je daar zelf ook wat aan moet doen. Wij kunnen het bord lakken vóór het graveren, maar na het graveren is de laklaag beschadigd en is een nieuwe laklaag nodig. Dat kan pas na een paar weken, want de gravure moet eerst ademen. Dus die laatste laklaag kun je zelf aanbrengen.

Verder raden we je aan om je houten naambord niet in de volle zon te hangen, want dan bestaat de kans dat het hout gaat splijten. In de schaduw blijft het koeler, dus daar blijft je bord langer mooi.

Nee, helaas kan dat niet altijd. Bijvoorbeeld als een houten bank al in elkaar is gezet en niet meer gedemonteerd kan worden. Natuurlijk kunnen we dan wel een metalen plaatje graveren dat bevestigd kan worden op de bank. Ook dat geeft een mooi resultaat.

Heb je vragen of twijfels over laser graveren van hout? Neem contact met ons op. We hebben meer dan 35 jaar ervaring met graveren, dus we vinden altijd een passende oplossing!

Jazeker. Regelmatig maken we een houten onderplaat voor een gravure op metaal. Dan is het hout een passe-partout voor de gravure. Soms dat voor de uitstraling, soms puur praktisch om een rvs of messing plaat ‘los’ van de muur te bevestigen.

Niet goed, geld terug garantie

We werken onder andere voor:

Pliant_logo
Containraffairs Logo
loeloe_logo
Verwachtingen overtreffen, zo doen we dat!

Vakmanschap

Maatwerk gaat hand in hand met vakmanschap. Met nauwkeurigheid en precisie graveren wij eenvoudig tot complexe ontwerpen in diverse materialen. Van één tot 10.000 stuks. Voor ons is het eindproduct pas goed als de klant 100% tevreden is.

Nieuwste technieken en gereedschap

Met een eigen werkplaats, een ruime keuze aan materialen, kennis en ervaring kunnen wij graveerwerk leveren van de hoogste kwaliteit.
Met aandacht voor elk detail.

Alles met aandacht

Je kunt werken met de beste mensen en techniek, maar voor een perfect eindresultaat is nog iets onmisbaar: aandacht. Aandacht voor het product én aandacht voor jouw wensen, vanaf het eerste contact tot het moment van verzending.

Voor elk vraagstuk een oplossing

Heb je een complexe vraag?

Dan puzzelen we net zo lang tot het klopt.

Wil je iets bijzonders?

Dan komen we met creatieve oplossingen

Heb je weinig budget?

Dan vinden we een goedkoper materiaal of een andere techniek.

Heb je iets in gedachten wat technisch niet uitvoerbaar is?

Dan komen we met een alternatieve oplossing

Heb je haast?

Wij leveren snel, en als het moet nog sneller!

Blije klanten
H. van D.
1709278797
Gedenkplaquette besteld. De offerteaanvraag werd vlot in behandeling genomen. Daarna nog enige malen prettig contact per mail en telefoon. Telkens omdat ik nog wat nadere wensen had. Het eindproduct voldoet 100% aan mijn wensen en de soepele afhandeling was bijzonder plezierig. Zonder meer een aanrader!
Linda S.
1677581845
Geweldig snelle en vriendelijke service.Ze hebben alles ook netjes op orde dus makkelijk eerdere bestellingen herhalen of te wijzigen. Korte lijntjes en goede prijzen.
Jeroen U.
1703671691
Wat een topbedrijf is dit! Mag ik jullie bedanken voor de snelle service, top-kwaliteit hangers en fijne communicatie!
js_loader
De laatste blogs

Plaatjes en strips

Rack en patchpaneel Vraag een offerte aan Rack en patchpaneel markeren? Kies je plaatjes en strips! Vraag je je af of hoe noodzakelijk het is

Lees meer >
Kunststof plaatjes om zelf te graveren

Plaatjes op maat om zelf te graveren

Graveert jouw bedrijf plaatjes, maar hebben jullie geen machine die groot en sterk genoeg is om die plaatjes uit te snijden? Overweeg dan een voorraad van plaatjes in veel gebruikte maten. Zo kun je sneller leveren aan je klanten.

Lees meer >

Meer weten over hout graveren?

Benieuwd naar de mogelijkheden en prijzen? Stuur ons een mail of vul het aanvraagformulier in, dan nemen we zo snel mogelijk contact met je op.

Vrolijke vrouw