Zoek
Metalen plaatjes en labels nodig?
Wij graveren voor elke toepassing

Metalen plaatjes graveren

Wil je metalen plaatjes laten graveren? Voor in de fabriek, scheepswerf of op een machine? Om bezoekers of eigen medewerkers te voorzien van de juiste informatie? Wij graveren metalen labels en plaatjes volledig op maat.

Bij Gravure85 zijn we gespecialiseerd in het graveren op metalen plaatjes. Of het nu gaat om RVS plaatjes met tekst, metalen labels met eigen logo of aluminium labels. Van slechts één metalen plaatje tot tienduizenden metalen labels graveren wij voor de industrie.

Met ruim 35 jaar ervaring in graveren adviseren wij over het meest geschikte metalen label of metalen plaatje met gravure. We beschikken over een breed scala aan materialen en technieken, wat garant staat voor kwaliteit en service. Met ons doel 100% tevredenheid graveren we met de grootste zorg metalen plaatjes. Sinds 1985.

Edwin van Gravure85 om tafel met klant en verteld over de mogelijkheden van het graveren van metalen plaatjes

Graveren met aandacht. Sinds 1985.

Metalen plaatjes graveren vraagt om de juiste aandacht en kennis. Gravure85 staat bekend om deze goede service. Van het begin tot het eind denken we met je mee.

Wil je metalen plaatjes op maat graveren? Ook dan kun je ons inschakelen en denken wij mee in oplossingsgerichte mogelijkheden.

Heb je een ingewikkelde vraag, dan puzzelen we net zo lang tot we een goede oplossing hebben. En dit geldt ook voor de kosten. In overleg met jou kiezen we het materiaal en techniek passend binnen jouw budget.

Eerder bij ons besteld? We gebruiken je vorige bestelling als referentie om weer een positieve ervaring te garanderen. We hebben ter controle altijd contact, voordat we echt aan de slag gaan.

En dit leveren we ook
De werkwijze van Gravure85

Het graveren van metalen plaatjes vraagt de nodige aandacht. Onze kracht ligt bij het leveren van graveerwerk op maat.
Wij vinden het daarbij belangrijk dat wij je meenemen in ons proces:

conversatie icoontje in geel

Resultaat afstemmen

We willen je leren kennen en het doel weten van het graveerwerk om het juiste advies te geven.

Proefdruk

Je ontvangt indien gewenst een proefdruk voor we gaan produceren.

schild met vinkje in geel

100% tevredenheidsgarantie

Door deze manier van werken kunnen wij 100% tevredenheid garanderen.

Wil je meer weten over het graveren van metalen plaatjes of metalen labels? Of heb je vragen over het proces? Bel ons of vul het contactformulier in.
Dan nemen wij op korte termijn contact met je op.

Metalen labels graveren met tekst

De juiste tekst op het juiste metaal én met de juiste techniek gegraveerd; alleen zo komen we tot een prachtig gegraveerd resultaat. Misschien heb je hier al een duidelijk idee over, maar misschien ook niet. We vertellen graag meer over de graveermogelijkheden als het gaat om metalen labels en plaatjes. Zo kun je zelf een goede keuze maken. En als het nodig is denken we natuurlijk graag met je mee!

Love4FX metalen label aluminium
Typeplaatje messing frezen inlakken

Tekst graveren in metaal; welke metaalsoort en techniek?

Een tekst graveren in RVS of in een aluminium label? Of toch in een legering, zoals messing of het populaire Cortenstaal? Binnen het materiaal metaal zijn er verschillende opties. Het kan allemaal, maar het is goed om het doel vooraf te bepalen.

Tekst graveren in messing wordt vooral gedaan als een mooi uiterlijk belangrijk is. Voorbeelden daarvan zijn een merklabel, een typeplaatje van een oldtimer of voor gebruik in de scheepvaart.

En tot slot: de juiste tekst graveren

Als we metalen plaatjes graveren, besteden we veel tijd aan het ontwerp. Daarbij letten we op de leesbaarheid van de tekst, een goede verdeling van de tekst én natuurlijk het totale plaatje. Weet je zelf al precies wat je wilt communiceren? Of kunnen we meedenken met de tekst, zodat deze straks duidelijk en zonder spelfouten wordt gegraveerd op het door jouw gekozen metaal? We geven advies wanneer het nodig is.

Een aluminium typeplaatje doormiddel van lasergravure aangebracht logo van Seabed
Wat zeggen onze opdrachtgevers?
Via internet ben ik bij Gravure85 terechtgekomen. In een mailtje leg ik mijn idee voor: een gegraveerd metalen merklabel uitgesneden in de vorm van het logo van mijn bedrijf. Al snel krijg ik een reactie van Ernst. Zijn advies: een rechthoekig plaatje, dus zonder uitsnijden.
Tristan Zitman
eigenaar
Zitman VloerenLees de hele referentie
Referentie

Kosten metalen plaatjes graveren

Wat kost het om metalen plaatjes te laten graveren? Ieder graveerwerk is graveren op maat en daarom maken we altijd een passende offerte. De kosten hangen af van verschillende factoren.

 

Allereerst speelt de materiaalkeuze een rol. Aluminium en RVS zijn bijvoorbeeld voordeliger vergeleken met een luxe metaal, zoals messing. Ook de afwerking telt mee, RVS 2B (blank/egaal) of richtingloos geborsteld of gepolijst RVS, beïnvloedt de prijs. Gepolijst RVS is heel mooi, maar wel een stuk duurder. We bespreken graag vooraf wat het beste past bij jouw opdracht. Het formaat en de gebruikte graveertechniek zijn ook van invloed op de prijs.

 

Of je nu één plaatje nodig hebt of 25.000, het volume heeft ook impact op de prijs. Kleine aantallen zijn vaak voordeliger met frees- of lasergravure, terwijl bij grotere aantallen ETS gravure of aluminium onderdruk gunstiger zijn. Daarnaast bieden we diverse extra opties, zoals bijvoorbeeld de bevestiging. Neem contact op zodat we alle mogelijkheden kunnen bespreken. 

Het belangrijkste is dat de metalen plaatjes passen bij jouw ideeën. We denken graag met je mee, ook binnen jouw budget. Dus wil je weten wat het graveren van metalen plaatjes kost? Neem contact met ons op voor een advies op maat.

Laat een logo, foto of afbeelding graveren

Op zoek naar een uniek metalen label met eigen logo? Naast tekst graveren we ook logo’s, foto’s of afbeeldingen. Dat kan op metalen plaatjes, maar óók op bedieningspanelen, welkomstborden, bewegwijzeringsborden en nog veel meer. Voor binnen- én buiten!

Een afbeelding kunnen wij bijvoorbeeld door lasergravure op RVS aanbrengen. Graveren zorgt voor een professionele uitstraling, volledig in huisstijl. Heb je vragen? Neem contact met ons op voor advies over materiaal, techniek en opdruk. Samen komen we tot een doordachte keuze voor materiaal, techniek en opdruk.

Een afbeelding graveren op iets heel anders?

Is er een speciale gelegenheid of bedrijfsjubileum? Ook op awards en jubileumborden kunnen we een logo of afbeelding graveren. We denken graag met je mee voor een ontwerp dat een WOW-effect creëert. Of je nu logo’s, afbeeldingen, teksten of foto’s wilt graveren, in overleg kunnen wij ervoor zorgen dat de door jou gekozen materiaal en techniek 25 jaar goed blijven.

Naast bedrijven bieden we ook graveerservices voor particulieren. Wil je een persoonlijk urn- of grafmonument laten graveren ter herdenking van een speciale gebeurtenis of dierbare? Lees  meer over herdenken & gedenken.

Tevreden klanten
Uitstekend
5.0
Forrest B.
we waren heel blij met hun hulp! ze hebben een logo voor ons na-getekend en heel mooi op een messing placard gezet 🙂
Bart van der M.
Wat een vakwerk! En als ie niet helemaal past, dan fixen ze dat in een mum van tijd.
Wilma van de B.
Na het overlijden van mijn dochter wilde ik een naamplaat op haar graf plaatsen. Hemelsblauw, met witte letters. Ik werd goed geholpen, er werd met me meegedacht en ik kreeg ook nog handige tips, die me verder hielpen om zelf haar graf mooi te maken. Het is gelukt om wat ik in mijn hoofd had in werkelijkheid om te zetten. Een mooie witte engel, op groene sedum grond en de hemelsblauwe naamplaat er voor.
js_loader

Blogartikelen over metalen plaatjes en labels

We werken onder andere voor:
Verwachtingen overtreffen, zo doen we dat!

Vakmanschap

Maatwerk gaat hand in hand met vakmanschap. Met nauwkeurigheid en precisie graveren wij eenvoudig tot complexe ontwerpen in diverse materialen. Van één tot 10.000 stuks. Voor ons is het eindproduct pas goed als de klant 100% tevreden is.

Nieuwste technieken en gereedschap

Met een eigen werkplaats, een ruime keuze aan materialen, kennis en ervaring kunnen wij graveerwerk leveren van de hoogste kwaliteit.
Met aandacht voor elk detail.

Alles met aandacht

Je kunt werken met de beste mensen en techniek, maar voor een perfect eindresultaat is nog iets onmisbaar: aandacht. Aandacht voor het product én aandacht voor jouw wensen, vanaf het eerste contact tot het moment van verzending.

Voor elk vraagstuk een oplossing

Heb je een complexe vraag?

Dan puzzelen we net zo lang tot het klopt.

Wil je iets bijzonders?

Dan komen we met creatieve oplossingen.

Heb je weinig budget?

Dan vinden we een goedkoper materiaal of een andere techniek.

Heb je iets in gedachten wat technisch niet uitvoerbaar is?

Dan komen we met een alternatieve oplossing.

Heb je haast?

Wij leveren snel, en als het moet nog sneller!

Veelgestelde vragen over metalen plaatjes graveren

Bij Gravure85 kennen we de eisen van de voedingsmiddelenindustrie. We kunnen dan ook metalen plaatjes maken die voldoen aan de strenge HACCP-normen. Dat zijn RVS plaatjes met een onuitwisbare gravure. Die zijn bestand tegen dagelijks afspuiten met hogedruk en chemisch reinigen.

Jazeker, bij Gravure85 kunnen we verschillende soorten messing plaatjes maken. Wil je een stijlvol plaatje van gegraveerd messing of liever een modern plaatje ingelakt in kleur? Neem contact met ons op, dan ontwerpen en maken we een messing plaatje naar jouw wens.

Ja, zeker! We ontzorgen je zoveel mogelijk. We adviseren je bij de keuze van materiaal, techniek, lettertype en ontwerp. En snel werken? Dat zijn we gewend. Ook hiervoor geldt: we zorgen dat je 100% tevreden bent over jouw metalen plaatjes!

Metalen plaatjes graveren?

Benieuwd naar de mogelijkheden en prijzen?Klik dan op de button ‘offerte aanvragen’. Meer informatie? Bel ons eerst.

Medewerkster van Gravure85 kijk vrolijk en trots bij het inlakken van een bedrijfsbord