Search

Foto graveren? – 4 vragen over een foto graveren

Steeds meer klanten vragen ons om een foto te graveren op een plaquette. Foto’s van mensen, foto’s van dieren, foto’s van gebouwen. Waar moet je aan denken als je een foto wilt laten graveren? Ernst Hendriks van Gravure85 geeft antwoord op 4 veelgestelde vragen.

Vraag 1: Is elke foto geschikt?

RVS : laser graveren – foto

Wil je een mooie foto op materiaal graveren, dan heb je een foto van goede kwaliteit nodig. Dit kan ik niet vaak genoeg herhalen. Is er geen goede foto, dan kunnen we ook geen mooie plaat of bord graveren.

Na een overlijden bijvoorbeeld willen nabestaanden vaak een foto van de overledene op een gedenkplaat. Dat kan prima, maar soms staat een zieke of oudere niet zo florissant op foto’s uit de laatste periode. Dan kun je beter een goede foto van een paar jaar eerder gebruiken.

Ik adviseer nabestaanden om bij het kiezen van een foto te denken aan het gedicht ‘herinner mij zoals ik was…’.

Dier, gebouw of ander voorwerp graveren

Ook als je een foto van een dier wilt laten graveren, of een foto van een voorwerp of een gebouw, dan geldt hetzelfde: zorg voor een mooie foto. Tegenwoordig heeft bijna iedereen een smartphone, daarmee kun je gemakkelijk veel foto’s maken. Maak er liever een paar te veel dan te weinig.

En natuurlijk kun je ook een professionele fotograaf inhuren, dan weet je zeker dat je een goede foto hebt.

Kortom: zorg jij voor een mooie en goede foto, dan maken wij daar een mooi bord van..

Vraag 2: Helaas heb ik alleen matige foto’s, kun je daar toch wat mee?

Jazeker, als alternatief voor het graveren van een foto kunnen we een lijntekening graveren. We sturen de foto dan eerst naar een vormgever, en die haalt uit de foto de meest karakteristieke gezichtslijnen. Die graveren we, natuurlijk na jouw goedkeuring

Een gegraveerde lijntekening geeft een mooi, rustig beeld. Je ziet niet alle details, maar wel de belangrijkste kenmerken. We kunnen lijntekeningen van personen, dieren, gebouwen of andere voorwerpen laten maken.

Vraag 3: Ik wil verschillende foto’s op bord afdrukken, kan dat?

Dit verzoek krijgen we regelmatig, bijvoorbeeld voor foto’s van verschillende generaties, of een oud en een nieuw gebouw. Bij verschillende foto’s adviseren we vaak om lijntekeningen te laten maken. De verschillende foto’s hebben namelijk meestal een verschillend formaat en zijn verschillend van uitsnede en van technische kwaliteit. Als we daar één gravure van maken, dan wordt het al snel rommelig.

Bedenk dat het gaat om een mooi eindresultaat, en dus niet alleen om mooie gravures van de afzonderlijke foto’s. We hebben inmiddels veel ervaring en weten hoe we een mooi eindresultaat kunnen realiseren. Daarom geven we altijd een eerlijk advies.

Vraag 4: Ik weet niet of mijn foto’s geschikt zijn en wat ik precies wil, kunnen jullie helpen?

Natuurlijk, daar zijn we voor. Neem gerust vrijblijvend contact op.

Wil je meer weten over het graveren van foto’s?

Wil je eerst meer weten over de mogelijkheden van foto’s graveren of RVS graveren, lees dan deze blog.

Foto’s graveren – de mogelijkheden

Blije klanten
Ad K.
1700849007
Mooi afgewerkt, snel geleverd, ziet er heel mooi uit, super tevreden.
Els V.
1700049906
Wij bestelden een grafzerk in cortenstaal bij Gravure85.Het contact was heel vriendelijk. Onze vragen via mail werden onmiddellijk beantwoord. Heel fijn dat Gravure mee helpt nadenken en voorstellen doet. Het uitvoeren was perfect en het grafje werd ook snel geproduceerd en mooi per post opgestuurd.Echt een aanrader!!!!Els
Jan R.
1699529298
Heel tevreden met het resultaat! Afgelopen week merkplaatjes laten maken voor mijn instrumenten, ze zijn heel netjes gemaakt, heel precies aan de maat en precies zoals ik het voor me zag van te voren. Fijn en deskundig overleg gehad vooraf m.b.t. aan te leveren file, materiaal en afwerking, dus hier kom ik terug!
js_loader
De laatste blogs

Plaatjes en strips

Rack en patchpaneel markeren? Kies je plaatjes en strips! Vraag je je af of hoe noodzakelijk het is om rack en patchpaneel te markeren? Bedenk

Lees meer >