Search

Foto’s graveren – de mogelijkheden

Steeds vaker kiezen onze klanten voor het graveren van een foto. Dat snappen we, een foto op een plaquette geeft vaak een toegevoegde waarde. Wil je een foto graveren, dan kun je kiezen uit een aantal opties. Voor het gemak zetten we de mogelijkheden op een rijtje.

Kleur of zwart-wit?

Een belangrijke keuze is: wil je jouw foto in kleur of in zwart-wit op een plaquette hebben?

Heeft een foto in kleur jouw voorkeur? Dan adviseren we aluminium onderdruk. Met deze techniek kan een kleurrijke en vrolijke plaquette ontstaan. Plaquettes met aluminium onderdruk zijn geschikt voor binnen en buiten, maar ze zijn wat minder duurzaam dan zwart-wit plaquettes in RVS.

Voor alle zekerheid: van een kleurenfoto kunnen we wel een zwart-wit gravure maken, maar van een zwart-wit foto geen kleurengravure

De opties voor zwart-wit foto’s graveren

Kies je voor een zwart-wit gravure, dan kun je vervolgens kiezen uit verschillende materialen. Bijvoorbeeld robuust RVS, , licht aluminium of stijlvol messing. geschikt voor binnen en buiten.

Wil je een foto op RVS laten graveren, houd er dan rekening mee dat het altijd een gerasterde foto wordt. Dat werkt als een krantenfoto: elke stip op de foto wordt vertaald naar een grijstint. Bedenk wel dat RVS van zichzelf al redelijk donker is. Dat betekent dat nog maar de helft van de grijstinten die je op een wit A4’tje ziet, ook op RVS zichtbaar is. Je ziet dus alleen de donkere tinten.

Aluminium is lichter van kleur dan RVS. Ook hier passen we de rastertechniek toe, maar hier zijn veel meer grijstinten zichtbaar. Wat ook een mooi effect geeft: een witte gravure op zwart aluminium, dat wordt een soort ‘diapositief’.

Ook op messing kun je foto’s graveren. De zwarte gravure op de goudkleurige achtergrond geeft een warme uitstraling.

Meer weten over foto’s graveren?

Hierboven hebben we een aantal opties voor het graveren van foto’s beschreven, maar er is meer mogelijk. Dat kunnen we het best vertellen aan de hand van jouw wens en jouw foto.

Neem geheel vrijblijvend contact met ons op, dan bekijken we samen wat er mogelijk is.

Wil je meer weten over de eisen waaraan een foto moet voldoen om hem te kunnen graveren? 

Lees dan deze blog.

Foto graveren? – 4 vragen over een foto graveren

Blije klanten
H. van D.
1709278797
Gedenkplaquette besteld. De offerteaanvraag werd vlot in behandeling genomen. Daarna nog enige malen prettig contact per mail en telefoon. Telkens omdat ik nog wat nadere wensen had. Het eindproduct voldoet 100% aan mijn wensen en de soepele afhandeling was bijzonder plezierig. Zonder meer een aanrader!
Linda S.
1677581845
Geweldig snelle en vriendelijke service.Ze hebben alles ook netjes op orde dus makkelijk eerdere bestellingen herhalen of te wijzigen. Korte lijntjes en goede prijzen.
Jeroen U.
1703671691
Wat een topbedrijf is dit! Mag ik jullie bedanken voor de snelle service, top-kwaliteit hangers en fijne communicatie!
js_loader
De laatste blogs

Plaatjes en strips

Rack en patchpaneel Vraag een offerte aan Rack en patchpaneel markeren? Kies je plaatjes en strips! Vraag je je af of hoe noodzakelijk het is

Lees meer >
Kunststof plaatjes om zelf te graveren

Plaatjes op maat om zelf te graveren

Graveert jouw bedrijf plaatjes, maar hebben jullie geen machine die groot en sterk genoeg is om die plaatjes uit te snijden? Overweeg dan een voorraad van plaatjes in veel gebruikte maten. Zo kun je sneller leveren aan je klanten.

Lees meer >