Search
Kunststof binnenkwaliteit graveren

Kunststof graveren

Resopal graveren

Kunststof graveren

Kunststoffen voor binnen worden veel in industrie en datacommunicatie gebruikt. Dankzij de dunne toplaag van het graveermateriaal ontstaat na het graveren een zeer scherpe markering. Daardoor kun je ook hele kleine letters graveren. De graveerkunststoffen op ABS-basis zijn niet uv-bestendig en alleen geschikt voor binnenruimten. 

Multiply, Gravoply en Rowmark zijn bekende merknamen van kunststof graveermaterialen. Zij zijn beschikbaar in een dikte van 0.8 en 1.6 mm. De oude merknaam Resopal wordt vaak gebruikt als een overkoepelende naam voor alle graveerkunststoffen.

Kunststof graveren bij Gravure85? Profiteer van 3 belangrijke voordelen:

Wij zorgen er altijd voor dat je 100% tevreden bent over het graveren van de kunststof graveerplaatjes

Welke diktes kunststof binnenkwaliteit zijn er en wat zijn de toepassingen?

Binnen kwaliteit kunststof graveermateriaal is er in 2 standaarddiktes: 0.8 en 1.6 mm.

Kunststof binnenkwaliteit van 0.8 mm voor kleine plaatjes en strips

De dikte 0.8 mm is een dunne flexibele kunststof die vooral voor kleinere plaatjes en strips wordt gebruikt. De afgewerkte facetrand is smal, wat er mooier uitziet dan een brede rand. Meestal wordt dit graveermateriaal zelfklevend geleverd. Omdat de plaatjes flexibel zijn, kun je ze gemakkelijk gebruiken op oppervlakten die niet helemaal gelijk zijn. Zo kun je zelfs een cilindrische vorm van een plaatje voorzien.  Kunststof van 0.8 mm wordt vaak in de datacommunicatie gebruikt voor Patch kasten en werkplekcodering. In de machinebouw en installatietechniek zie je deze plaatjes vaak aan de binnenkant van een kast.

 

Kunststof binnenkwaliteit van 1.6 mm voor grote plaatjes

De dikkere kunststof van 1.6 mm gebruiken wij voor de wat grotere gegraveerde platen. In deze dikte is de kunststof minder flexibel. Daarom worden platen van 1.6 mm vaak aan de buitenkant van een kast toegepast. De afgewerkte facetrand is breder en duidelijk zichtbaar. 

 

Klantervaring: 20.000 resopalplaatjes graveren

Vaak vragen we om resopalplaatjes in delen aan te leveren, bijvoorbeeld per verdieping. Dat werkt voor ons gemakkelijker en sneller.” Bij haast, kunnen we de plaatjes zelfs binnen 24 uur ophalen. Prima Service. Gravure85 belooft 100% klanttevredenheid en dat maken ze helemaal waar.

Eric van Duin
projectleider

resopal plaatjes

Welke kleuren zijn er voor plaatjes in kunststof binnenkwaliteit?

 

Beschikbare kleuren kunststof plaatjes
Meestal worden kunststoffen voor binnen gegraveerd met zwarte letters in een witte plaat. Er zijn echter talloze andere kleurencombinaties mogelijk. Daardoor is het mogelijk kleurenschema’s tot in detail door te voeren en de graveerplaatjes te kiezen die passen bij je eigen huisstijl.

 

Mogelijke kleurencombinaties voor graveerkunststoffen

Technieken om kunststoffen voor binnen te graveren

Graveren met de frees

Met een frees wordt de toplaag van het tweelaagse kunststof graveermateriaal weggehaald. De kleur van de tweede laag van de graveerkunststof wordt daardoor zichtbaar. Dankzij de dunne toplaag ontstaat na het graveren een zeer scherpe markering. Dat laat toe om ook hele kleine letters of afbeeldingen te graveren. Het grote voordeel van graveren ten opzichte van bedrukken is dat de tekst of de afbeelding niet vervaagt.

 

Graveren met de laser
Met een geconcentreerde laserstraal wordt de toplaag van het kunststof laser graveermateriaal weggehaald en verschijnt de kleur van de tweede laag. Met een laser kun je uiterst kleine teksten en afbeeldingen graveren. Het voordeel van graveren boven bedrukken is dat de tekst of afbeelding niet vervaagt. 

Welke producten kun je van kunststoffen maken?

Voor elk object waarop je een aanduiding wilt aanbrengen, gebruik je kunststof plaatjes.

  • Voor de datacommunicatiebranche worden plaatjes en strips gemaakt voor het coderen van aansluitingen in datacentra.
  • In de installatietechniek worden met name de dikkere plaatjes gebruikt voor het coderen van kasten, buizen en leidingen.
  • De bouwsector gebruikt kunststof vaak voor bewegwijzeringsprojecten: huisnummers en verwijsborden. 
  • In de machine industrie worden vaak waarschuwingsborden, instructieborden en informatieborden toegepast. 
 

Daarom kies je voor kunststof graveren bij Gravure85:

Veel van onze klanten werken al jaren met ons samen omdat ze de kwaliteit, de service en de prijzen waarderen. Lees hier wat onze klanten over ons zeggen.

Wil je nog meer informatie over plaatjes graveren? Lees onze blogs.

Heb je een vraag over plaatjes graveren? Wil je advies of met ons overleggen? Neem vrijblijvend contact met ons op.

Niet goed, geldteruggarantie

Wat zeggen onze opdrachtgevers?

Voor de proefplaatjes van onze gietvloeren wilde ik professionele én persoonlijke labels. Mijn keuze viel op een metalen merklabel met gegraveerd logo. Gravure85 bood aan twee voorbeelden te maken. Deze service sprak mij aan want ik werk zelf ook zo. Als ik denk dat mijn klant beter af is met iets anders dan leg ik dat voor.

Tristan Zitman
Eigenaar

Merklabel - aluminium - lasergraveren

Veel gestelde vragen over kunststoffen

Ik ben niet tevreden over mijn huidige graveur. Kan ik zomaar overstappen zonder een overzicht van mijn oude bestellingen?
Dat valt reuze mee. Als nieuwe klant kun je gebruik maken van onze overstapservice. Dat houdt in dat we alle plaatjes in kaart brengen en voorbeelden maken. Dan heb je alles op een rijtje en weet je zeker wat je bestelt. Handig om te weten: onze overstapservice is gratis.

 

Ik moet veel tekst vermelden op het label, hebben jullie daar iets voor?
Jazeker, als het nodig is kunnen wij hele kleine letters graveren zodat er veel tekst op een klein plaatje past. We maken zelfs kabellabels met een groot tekstvlak. Daar kunnen makkelijk 4 a 5 regels op en nog wel meer als het moet. 

Onze kunststof plaatjes moeten aan de HACCP-normen voldoen, kan dat?Jazeker. Voor voedingsmiddelenindustrie maken we kunststof plaatjes met onuitwisbare gravures. Die kunnen tegen dagelijks afspuiten met hogedruk en tegen chemisch reinigen. Dit soort plaatjes voldoet aan de strenge HACCP-normen.

 

Ik moet een installatie opleveren maar ben vergeten mijn kunstsof plaatjes of labels  te bestellen, wat nu? (Suggestie: Ik moet een installatie opleveren maar ben vergeten mijn kunstsof plaatjes tijdig te bestellen. Wat nu? )
Gravure85 wil altijd snel kunnen leveren, daarom hebben we bewust overcapaciteit op onze graveermachines. Dat betekent dat we altijd ruimte hebben voor spoedopdrachten. Dus neem snel contact met ons op, zodat we snel aan de gang kunnen.

Ik heb te weinig tijd om mijn resopal plaatjes te monteren, kunnen jullie me helpen?
Dat is een herkenbaar probleem. Voor de oplevering van een project zijn de plaatjes nodig, maar het plakken is meestal niet de favoriete bezigheid van een monteur. Daarom leveren we onze resopal plaatjes altijd met een zelfklevende laag, losgesneden op 1 vel én in de gewenste volgorde. Op verzoek kunnen we ook alle soorten resopal plaatjes per ruimte bij elkaar aanleveren.
Leuker kunnen wij het plakken niet maken, wel gemakkelijker.

Niet goed, geld terug garantie

Graveerkunststoffen voor binnen: Blog Hieronder moeten nog 2 kolommen met blog verwijzingen komen

Graveerkunststoffen voor binnen? Recentwerk

Kunststofplaatje

Typeplaten met logo graveren voor INOS

Scholengemeenschap INOS uit Breda heeft voor haar personeelsleden 500 laptops in gebruik. Uiteraard is het niet de bedoeling dat de laptops verdwijnen, daarom heeft INOS elke laptop gemarkeerd met een metalex plaatje dat zeer stevig is bevestigd. Wordt het plaatje verwijdert, dan beschadigd de laptop.

Lees artikel

We werken onder andere voor:

Pliant_logo
Containraffairs Logo
loeloe_logo
Verwachtingen overtreffen, zo doen we dat!

Vakmanschap

Maatwerk gaat hand in hand met vakmanschap. Met nauwkeurigheid en precisie graveren wij eenvoudige tot complexe ontwerpen in diverse materialen. Van één tot 10.000 stuks. Voor ons is het eindproduct pas goed als de klant 100% tevreden is.

Nieuwste technieken en gereedschap

Met een eigen werkplaats, een ruime keuze aan materialen, kennis en ervaring leveren wij graveerwerk van de hoogste kwaliteit.
Met aandacht voor elk detail.

Alles met aandacht

Je kunt werken met de beste mensen en techniek, maar voor een perfect eindresultaat is nog iets onmisbaar: aandacht. Aandacht voor het product én aandacht voor jouw wensen, vanaf het eerste contact tot het moment van verzending.

Voor elk vraagstuk een oplossing

Heb je een complexe vraag?

Dan puzzelen we net zo lang tot het klopt.

Wil je iets bijzonders?

Dan komen we met creatieve oplossingen.

Heb je weinig budget?

Dan vinden we een goedkoper materiaal of een andere techniek.

Heb je iets in gedachten wat technisch niet uitvoerbaar is?

Dan komen we met een alternatieve oplossing.

Heb je haast?

Wij leveren snel, en als het moet nog sneller!

Blije klanten
Ad K.
1700849007
Mooi afgewerkt, snel geleverd, ziet er heel mooi uit, super tevreden.
Els V.
1700049906
Wij bestelden een grafzerk in cortenstaal bij Gravure85.Het contact was heel vriendelijk. Onze vragen via mail werden onmiddellijk beantwoord. Heel fijn dat Gravure mee helpt nadenken en voorstellen doet. Het uitvoeren was perfect en het grafje werd ook snel geproduceerd en mooi per post opgestuurd.Echt een aanrader!!!!Els
Jan R.
1699529298
Heel tevreden met het resultaat! Afgelopen week merkplaatjes laten maken voor mijn instrumenten, ze zijn heel netjes gemaakt, heel precies aan de maat en precies zoals ik het voor me zag van te voren. Fijn en deskundig overleg gehad vooraf m.b.t. aan te leveren file, materiaal en afwerking, dus hier kom ik terug!
js_loader
De nieuwste blogartikelen

Plaatjes en strips

Rack en patchpaneel markeren? Kies je plaatjes en strips! Vraag je je af of hoe noodzakelijk het is om rack en patchpaneel te markeren? Bedenk

Lees meer >

Ik wil meer weten over Resopal plaatjes