Search

Resopal dikte, wat moet ik kiezen?

Welke resopal diktes zijn er?

Resopal plaatjes zijn verkrijgbaar in drie verschillende diktes: 0,8 mm, 1,6 mm en 3,2 mm. Welke resopal dikte we adviseren hangt af van het gebruik. Hieronder ontdek je bij de verschillende diktes van resopal plaatjes steeds de meest gangbare toepassingen.

Standaard resopal dikte

De standaard resopal dikte voor plaatjes is 1,6 mm, zowel voor binnen als buiten. Voor de meeste toepassingen voldoet deze resopal dikte.

Dunne resopal plaatjes

Resopal plaatjes van 0,8 mm kun je een beetje buigen. Vooral bij het maken van kleine plaatjes voor bijvoorbeeld de datacommunicatie netwerken is een resopal dikte van 0,8 mm de beste keuze. Een heel klein dik plaatje is dan niet zo fraai. Ook wordt deze dikte vaak gebruikt voor het maken van kunststof kabellabels. Daar moeten de plaatjes vaak vastgemaakt worden aan korte stukjes gebogen kabel en dan is een flexibel plaatje handig.

Dikke resopal plaatjes

Resopal plaatjes van 3,2 mm zijn heel stevig. Deze dikte adviseren we voor de wat grotere platen én voor platen die op een ruwe ondergrond komen te hangen, zoals een naambordje op ruwe baksteen. Dankzij deze resopal dikte blijven de plaatjes mooi in vorm.