Een tijdelijk grafmonument
of tijdelijke grafmarkering

Tijdelijke grafmonumenten en grafmarkering

Een tijdelijk grafmonument, of tijdelijke grafmarkering , op het graf van je dierbare. Want na een begrafenis duurt het vaak lang voordat een definitief grafmonument geplaatst wordt. Een graf zonder aanduiding, dat vinden veel nabestaanden kil en kaal.

Nu is je eerste gedachte misschien: zo’n tijdelijk grafmonument is van goedkoop materiaal en het wordt snel lelijk. Tijden zijn veranderd. Bij Gravure85 is er volop keuze in tijdelijke grafmonumenten die eenvoudig en toch stijlvol zijn, en bovendien betaalbaar.

Keuze en service

Tijdelijke grafmonumenten zijn verkrijgbaar in RVS, hout of kunststof. RVS en hout graveren we altijd met laser, dan ontstaat een zwarte verkleuring van het oppervlak. Kunststof kan ook met de frees worden gegraveerd. Daarbij wordt het oppervlak verwijderd, waardoor de kleur van de binnenkant van het kunststof plaatje zichtbaar wordt. Veelal wordt bij kunststof gekozen voor messing look of rvs look met een zwarte binnenkant.

RVS plaatjes worden meestal op een steker geplaatst. Houten borden en kunststof plaatjes kunnen op het graf worden gelegd of ook op een steker geplaatst worden. Wil je de tijdelijke grafmarkering al op de dag van de begrafenis ontvangen, dan graveren we meestal de naam, de data van geboorte en overlijden en eventueel een eenvoudig symbool als een kruis of een vlinder. Dan kunnen de nabestaanden het tijdelijke grafmonument na de condoleance plaatsen op het graf. Dat wordt vaak ervaren als een mooie afsluiting van een bewogen dag. Heb je meer tijd, dan kunnen we ook een foto of lijntekening graveren.

Persoonlijk hoekje thuis

Nabestaanden waarderen de tijdelijke grafmarkering niet alleen op het graf. Als ze na een paar maanden het definitieve grafmonument plaatsen, nemen ze de tijdelijke markering vaak mee. In hun huis of tuin maken ze daarbij een persoonlijk hoekje om hun dierbare te gedenken.

Waarom je tijdelijke grafmonument bij Gravure85 bestellen?

Een Standaard RVS grafmonument kun je ook in onze webshop bestellen!
Voor niet standaard oplossingen neem je gewoon contact met ons op.

We maken snel een Tijdelijk grafmonument

Wat zeggen onze opdrachtgevers?

“Toen mijn moeder overleed, is ze bijgezet in het graf van mijn broer. Ik wilde een nieuw grafmonument: een strakke RVS plaat met beide namen. Gravure85 heeft me daarbij geholpen”

Eric Van de Putte

grafmonument - RVS - grafplaat

Veelgestelde vragen over tijdelijke grafmonumenten

Ik wil snel een tijdelijke grafmarkering hebben, kan dat?

Ja, dat kan. Neem zo snel mogelijk contact met ons op, dan vertellen we wat de mogelijkheden zijn. We kunnen een tijdelijke grafmarkering ook direct op de begraafplaats laten bezorgen.

Kan er ook een tekening op een tijdelijke grafmarkering?

Jazeker, dat kan. Wil je de tijdelijke grafmarkering snel hebben, dan kunnen we een eenvoudig symbool als een kruis, vlinder of duif graveren. Heb je meer tijd, dan kunnen we een ontwerp met een eigen foto of een lijntekening maken en daarna graveren.

Kunnen jullie ook een definitief grafmonument maken?

Ja, bij Gravure85 maken we zowel tijdelijke als definitieve grafmonumenten. Kijk op de betreffende webpagina of neem contact met ons op, dan laten we je graag verschillende voorbeelden zien. Zo ontdek je wat je aanspreekt en wat bij de overledene past. Samen komen we altijd tot een goed ontwerp voor een definitief grafmonument.

100%tevredenheidsgarantie

Wat zeggen onze opdrachtgevers?

Gemeente Landerd wilde 6 silhouetten met bijbehorende verhalen als herinnering aan de bevrijding van Zuid-Nederland. Gravure85 heeft ze gemaakt van Corten staal. “Gravure85 denkt mee en maakt 100% tevredenheid waar.”

Ferdi Das,
Adviseur recreatie en toerisme Gemeente Landerd

oorlogsmonument Cortenstaal

Grafmonument: Geschikte materialen

Verwachtingen overtreffen, zo doen we dat!

Vakmanschap

Maatwerk gaat hand in hand met vakmanschap. Met nauwkeurigheid en precisie graveren wij eenvoudig tot complexe ontwerpen in diverse materialen. Van één tot 10.000 stuks. Voor ons is het eindproduct pas goed als de klant 100% tevreden is.

Nieuwste technieken en gereedschap

Met een eigen werkplaats, een ruime keuze aan materialen, kennis en ervaring kunnen wij graveerwerk leveren van de hoogste kwaliteit.
Met aandacht voor elk detail.

Alles met aandacht

Je kunt werken met de beste mensen en techniek, maar voor een perfect eindresultaat is nog iets onmisbaar: aandacht. Aandacht voor het product én aandacht voor jouw wensen, vanaf het eerste contact tot het moment van verzending.

Voor elk vraagstuk een oplossing

Heb je een complexe vraag?

Dan puzzelen we net zo lang tot het klopt.

Wil je iets bijzonders?

Dan komen we met creatieve oplossingen

Heb je weinig budget?

Dan vinden we een goedkoper materiaal of een andere techniek.

Heb je iets in gedachten wat technisch niet uitvoerbaar is?

Dan komen we met een alternatieve oplossing

Heb je haast?

Wij leveren snel, en als het moet nog sneller!

Blije klanten
Michiel K.
1685951662
Reageren snel op vragen en maken een mooi product voor een goede prijs!
john b
1676659482
3e keer dat ik hier besteld heb, en wederom tevreden
R. B.
1692263406
Snelle service, denken goed mee en leveren mooie dingen op. Aanrader!
js_loader
Blogs over grafmonumenten

Ik wil meer weten over tijdelijke grafmonumenten