Zoek
Metalen plaatjes en labels nodig?
Wij graveren voor elke toepassing.

Metalen plaatjes graveren​

Wil je metalen plaatjes laten graveren? Voor industriële toepassingen? Metalen plaatjes graveren voor binnen of buiten? Om bezoekers of eigen medewerkers te voorzien van de juiste informatie? Volledig graveren op maat voor in de fabriekshal, scheepswerf of als datacommunicatie?

Bij Gravure85 zijn we gespecialiseerd in het graveren van teksten op metalen plaatjes. Of het nu gaat om RVS plaatjes met tekst, metalen labels met eigen logo of aluminium labels laten maken. Van slechts één metalen plaatje tot tienduizenden metalen labels laten graveren. 

Met bijna 40 jaar ervaring in het graveren adviseren wij over het optimale metalen plaatje of metalen label met gravure. We beschikken over een breed scala aan materialen en technieken, wat garant staat voor kwaliteit en service. Ons doel is 100% tevredenheid en we graveren met de grootste zorg. Sinds 1985.

Metalen plaatje Azur 45

Graveren met aandacht. Sinds 1985.

Metalen plaatjes graveren vraagt om de juiste aandacht en kennis. Gravure85 staat bekend om deze goede service. Van het begin tot het eind denken we met je mee. Wil je metalen plaatjes op maat graveren, voor een bijzondere gelegenheid? Ook dan kun je ons inschakelen en denken wij mee in creatieve ideeën.

Heb je een ingewikkelde vraag, dan puzzelen we net zo lang tot we een goede oplossing hebben. Zijn de kosten een probleem, dan passen we in overleg met jou het materiaal en/ of techniek aan, zodat het betaalbaar wordt. En bij een gelijksoortige opdracht vergelijken we je vorige bestelling om vergissingen te voorkomen. We hebben altijd contact, voordat we echt aan de slag gaan. 

Maar we doen ook

Merklabel van RVS, verdiepte gravure met inlakken, EMT
Aluminium plaatje door middel van frees en inlakken is de tekst: Hier bloeit de natuur, erop gezet.
Een messing merklabel, door middel van frees relief is de tekst: D.R.A. van Manen erop gegraveerd

De werkwijze van Gravure85

Het graveren van metalen plaatjes vraagt de nodige aandacht. Daarnaast ligt onze kracht bij het leveren van graveerwerk op maat.
Wij vinden het daarbij belangrijk dat wij de klanten meenemen in ons proces:

conversatie icoontje in geel

We willen je leren kennen en het doel weten van het graveerwerk om het juiste advies te geven.

icoontje van beitel in geel

Je ontvangt een proefdruk voor we gaan produceren.

schild met vinkje in geel

Door deze manier van werken kunnen wij graveerwerk op maat leveren.

Tekst graveren op metalen plaatjes

De juiste tekst op het juiste materiaal én met de juiste techniek gegraveerd; alleen zo komen we tot een prachtig resultaat. Misschien heb je hier al een duidelijk idee over, maar misschien ook niet. We gaan hier wat dieper in op de verschillende mogelijkheden als het gaat om metalen plaatjes graveren. Zo kun je zelf een goede keuze maken. Maar als het nodig is denken we natuurlijk graag met je mee!

Tekst graveren in metaal; welke metaalsoort en techniek?

Een tekst graveren in RVS of een tekst graveren in aluminium? Of toch in een legering, zoals messing of het populaire Cortenstaal? Binnen het materiaal metaal zijn er verschillende opties. Het kan allemaal, maar het is goed om het doel vooraf te bepalen. RVS plaatjes en aluminium plaatjes zijn vooral functioneel. RVS is sterker en duurzamer. Aluminium is lichter van gewicht. Tekst graveren in messing wordt vooral gedaan als een mooi uiterlijk belangrijk is. Voorbeelden daarvan zijn een merklabel, een typeplaatje van een oldtimer of voor gebruik in de scheepvaart.

De keuze van de techniek hangt altijd af van het gebruiksdoel. Vaak graveren we met de frees of laser, soms kiezen we voor etsen. Metalen plaatjes bedrukken met aluminium onderdruk is een goede optie als de opdruk verschillende kleuren heeft. Als je zelf niet weet welke techniek het beste bij jouw vraag past, dan doen wij een voorstel. Wil je meer weten over de verschillende technieken? Ontdek het hier.

En tot slot: de juiste tekst graveren

Als we metalen plaatjes graveren besteden we veel tijd aan het ontwerp. Daarbij letten we op de leesbaarheid van de tekst, een goede verdeling van de tekst én natuurlijk het totale plaatje. Weet je zelf al precies wat je wilt communiceren? Of kunnen we meedenken met de tekst, zodat deze straks duidelijk en zonder spelfouten wordt gegraveerd op het door jouw gekozen metaal? We geven advies wanneer nodig is.

Of we een tekst mogen laseren in metaal of een tekst graveren in RVS; bij Gravure hebben we al meer dan 40 jaar ervaring in het combineren van verschillende materialen, zoals metalen én technieken.

Laat een logo, foto of afbeelding graveren

Naast tekst, is het ook mogelijk om een logo, foto of afbeelding te graveren. Dat kan op metalen plaatjes, maar óók op bedieningspanelen, welkomstborden, bewegwijzeringsborden en nog veel meer. Voor binnen- én buiten! Zorg voor een professionele uitstraling, volledig in jouw huisstijl. Dat waarderen bezoekers, leveranciers en medewerkers.

Een gegraveerde afbeelding kan bijvoorbeeld een lasergravure op RVS zijn. Zo’n metalen plaatje is stijlvol, betaalbaar en blijft eeuwig goed. Liever een afbeelding laten graveren op Cortenstaal, plexiglas of hout? Dat kan ook. Heb je vragen over een logo, foto of afbeelding graveren? Neem dan even contact met ons op. Samen komen we tot een doordachte keuze voor materiaal, techniek en opdruk.

Iets te vieren? Een speciale gelegenheid of bedrijfsjubileum? Óók op awards en jubileumborden kunnen wij een afbeelding graveren. Wanneer je het lastig vindt om zelf tot een concreet ontwerp te komen, dan denken we graag mee. Vanuit onze expertise weten we wat mogelijk is én wat een WOW-effect creëert. Je overlegt direct met de maker dus de lijntjes zijn altijd kort. Wel zo fijn én efficiënt! 

Naast logo’s, afbeeldingen en teksten kunnen we ook een foto graveren. Wanneer wij een foto van goede kwaliteit hebben, kunnen we deze met onze laser in zwart wit aanbrengen. Een foto graveren in kleur kan ook, dan gebruiken we aluminium onderdruk. Een lijntekening graveren is vaak een optie wanneer er geen goede foto beschikbaar is. Maar met welke techniek we de afbeelding of foto ook graveren, we garanderen dat deze meer dan 25 jaar goed blijft.

Naast het graveren van een afbeelding op producten voor bedrijven doen we dat ook voor particulieren. Een speciale gebeurtenis of dierbare herdenken en wil je daarvoor een persoonlijk urn- of grafmonument laten graveren? Ontdek hier meer informatie en veelgestelde vragen.

Kosten metalen plaatjes graveren

Wat kost het om metalen plaatjes te laten graveren? Ieder graveerwerk is graveren op maat en daarom maken we altijd een offerte op maat. De kosten bestaan uit dan uit? Dit heeft met een aantal factoren te maken.

Natuurlijk maakt de materiaalkeuze een verschil. Zo zijn aluminium en RVS goedkoper dan bijvoorbeeld luxer materiaal, zoals messing. Ook de afwerking is van invloed op de prijs. RVS geborsteld is goedkoper dan RVS gepolijst. Uiteraard overleggen we vooraf goed wat het beste past bij de opdracht. Dat geldt ook voor het formaat en de techniek, waarmee de gravure wordt aangebracht. Ook deze twee factoren bepalen mede de prijs van jouw metalen plaatjes.

Heb je één plaatje nodig of 25.000 metalen plaatjes? Hoe hoger het volume, hoe gemakkelijker, (in verhouding) sneller én dus goedkoper wij kunnen maken wat jij nodig hebt. Zo is voor kleine aantallen frees- of lasergravure vaak gunstiger, terwijl bij grotere aantallen een ets gravure of aluminium onderdruk voordeliger is. En moeten de metalen plaatjes snel geleverd worden? Ook dat is mogelijk! 

Tot slot: we bieden heel veel extra’s. Wil je bijvoorbeeld een bevestiging toevoegen? Dat kan. Neem contact op, zodat we alle opties kunnen bespreken. Eerst inspiratie nodig? Om te bepalen wat je écht nodig hebt, kan het helpen om een aantal voorbeelden te zien. Ontdek hier een aantal van onze recente werken én gravures waar we trots op zijn; van een RVS herdenkingsbord tot de ZappSport Award voor Lieke Martens.

Bij Gravure85 denken we graag met je mee. Ook als je weinig budget hebt, vinden we een oplossing die past bij het gebruiksdoel van jouw label. Dus wil je de kosten weten van metalen plaatjes graveren? Neem contact met ons op voor een advies op maat.

Metalen plaatjes: Blogs

Hoe zit het met de leesbaarheid van lasergravures?

Lasergravures hebben veel voordelen: ze zijn duurzaam en en niet makkelijk te beschadigen. Er is ook een nadeel: bij een bepaalde lichtinval en als je onder een schuine hoek kijkt, zijn ze minder goed leesbaar. Deze eigenschap kan je keuze voor laser of frees graveren beïnvloeden. Heb je vragen? Dan adviseren we je graag.

Lees artikel
RVS laser bedrijfsnaambord

Hoe onderhoud ik mijn RVS bord?

Als je een RVS bord hebt laten maken, helemaal naar je eigen idee, dan wil je natuurlijk dat het jarenlang mooi blijft. Wat moet je daarvoor doen?
Eigenlijk is het handig als je iets meer weet over de eigenschappen van RVS. Met die kennis weet je niet alleen wat je kunt doen, maar ook waarom je dat doet.

Lees artikel

We werken onder andere voor:

Pliant_logo
Containraffairs Logo
loeloe_logo
Verwachtingen overtreffen, zo doen we dat!

Vakmanschap

Maatwerk gaat hand in hand met vakmanschap. Met nauwkeurigheid en precisie graveren wij eenvoudig tot complexe ontwerpen in diverse materialen. Van één tot 10.000 stuks. Voor ons is het eindproduct pas goed als de klant 100% tevreden is.

Nieuwste technieken en gereedschap

Met een eigen werkplaats, een ruime keuze aan materialen, kennis en ervaring kunnen wij graveerwerk leveren van de hoogste kwaliteit.
Met aandacht voor elk detail.

Alles met aandacht

Je kunt werken met de beste mensen en techniek, maar voor een perfect eindresultaat is nog iets onmisbaar: aandacht. Aandacht voor het product én aandacht voor jouw wensen, vanaf het eerste contact tot het moment van verzending.

Voor elk vraagstuk een oplossing

Heb je een complexe vraag?

Dan puzzelen we net zo lang tot het klopt.

Wil je iets bijzonders?

Dan komen we met creatieve oplossingen

Heb je weinig budget?

Dan vinden we een goedkoper materiaal of een andere techniek.

Heb je iets in gedachten wat technisch niet uitvoerbaar is?

Dan komen we met een alternatieve oplossing

Heb je haast?

Wij leveren snel, en als het moet nog sneller!

Blije klanten
Uitstekend
5.0
Marjon P
Korte reactietijd op mailbestelling en zeer snelle en nette levering van het produkt. Helaas kwamen wij er na 2 maanden achter dat het produkt niet volledig bracht wat wij wensten. Hierop werd super gereageerd en binnen 3 werkdagen hadden wij kosteloos een nieuw bank-plaatje in huis.Ik kan dit bedrijf aanraden!!!
Response from the owner: Fijn dat we het op deze manier hebben op kunnen lossen en dat je 100% tevreden bent. Monica
Addy V.
Wij waren op zoek naar een boomsteker en kwamen gelukkig bij Gravure85 terecht waar we prima zijn geholpen. Een strakke gedenkplaat van roestvrijstaal, precies volgens onze wensen gemaakt. We zijn er erg blij mee. Bedankt.
Carmel B.
Snelle reactie en snelle levertijd! Fijn bedrijf om mee samen te werken.
js_loader

Veelgestelde vragen over metalen plaatjes graveren

Bij Gravure85 kennen we de eisen van de voedingsmiddelenindustrie. We kunnen dan ook metalen plaatjes maken die voldoen aan de strenge HACCP-normen. Dat zijn RVS plaatjes met een onuitwisbare gravure. Die zijn bestand tegen dagelijks afspuiten met hogedruk en chemisch reinigen.

Jazeker, bij Gravure85 kunnen we verschillende soorten messing plaatjes maken. Wil je een stijlvol plaatje van gegraveerd messing of liever een modern plaatje ingelakt in kleur? Neem contact met ons op, dan ontwerpen en maken we een messing plaatje naar jouw wens.

Ja, zeker! We ontzorgen je zoveel mogelijk. We adviseren je bij de keuze van materiaal, techniek, lettertype en ontwerp. En snel werken? Dat zijn we gewend. Ook hiervoor geldt: we zorgen dat je 100% tevreden bent over jouw metalen plaatjes!

Niet goed, geld terug garantie

Metalen plaatjes graveren?

Benieuwd naar de mogelijkheden en prijzen?

Medewerkster van Gravure85 kijk vrolijk en trots bij het inlakken van een bedrijfsbord