Slachtoffers herdenken en de vrijheid vieren

geschreven op 20-04-2016 door Monica Verbaarschot

RVS laser graveer machine gedenkplaat graveren Pakan Baroe Spoorweg

Op 4 mei herdenken we de Nederlandse slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog en oorlogssituaties en vredesmissies daarna, en op 5 mei vieren we dat wij in vrijheid kunnen leven. Veel herdenkingen vinden plaats bij één van de duizenden oorlogsmonumenten die herinneren aan de Tweede Wereldoorlog. Bij een aantal daarvan is werk van Gravure’85 te zien, en daar zijn we trots op. Met het graveren van deze monumenten helpen we om de herinnering en de verhalen van oorlogsslachtoffers levend te houden.

Hieronder ziet u een aantal voorbeelden van ons werk voor monumenten.

Hieronder ziet u een aantal voorbeelden van ons werk voor monumenten

plaquette graveren -oorlogsmonument

Oorlogsmonument

Monument ter herinnering aan de Britse soldaten die gesneuveld zijn bij de bevrijding van Sint Joost (Limburg) op 20 en 21 januari 1945. De namen van de soldaten en het wapen van de regimenten zijn met een frees in RVS gegraveerd en daarna met verf ingekleurd.

201505 RVS laser denken Pakan Baroe onthullling overzicht vrouw klein

Monument op Landgoed Bronbeek in Arnhem voor de Nederlandse slachtoffers van de Pakan Baroe spoorweg in Sumatra. Bij de aanleg van deze spoorweg, tussen maart 1943 en augustus 1945, zijn in totaal 519 mensen overleden.

De namen van alle slachtoffers zijn met de fiber laser op RVS platen gegraveerd, zodat ze eeuwig leesbaar blijven. De platen zijn bevestigd op de bielzen tussen 2 stukken spoorrails.

staal frezen - staal graveren

RVS op Cortena

Gedenkplaat op de Algemene Begraafplaats van Hei - en Boeicop voor 6 bemanningsleden van een neergestort vliegtuig die daar begraven zijn. De 5 Britten en 1 Canadees zijn gesneuveld op 23 augustus 1943.

De RVS gedenkplaat is met de frees gegraveerd en ingekleurd, en vervolgens gemonteerd op een sokkel van cortenstaal.

plaquette in RVM veerboot in numansdorp van web gehaald

Plaquette op het havenkantoor van de veerhaven in Numansdorp ter herinnering aan de 13 burgerslachtoffers die omkwamen bij de beschieting van 2 RTM veerboten door geallieerde jachtvliegtuigen op 13 november 1943.

De plaquette van 1 x 1,4 m is met de frees in RVS gegraveerd en daarna met verf ingekleurd.