Zoek
Oorlogsmonument

Oorlogsmonument: Slachtoffers herdenken en de vrijheid vieren

Op 4 mei herdenken we de Nederlandse slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog en oorlogssituaties en vredesmissies daarna, en op 5 mei vieren we dat wij in vrijheid kunnen leven. Veel herdenkingen vinden plaats bij één van de duizenden monumenten van de Tweede Wereldoorlog. Bij een aantal daarvan is werk van Gravure’85 te zien, en daar zijn we trots op. Met het graveren van deze oorlogsmonumenten helpen we om de herinnering en de verhalen van oorlogsslachtoffers levend te houden.

RVS laser graveer machine gedenkplaat graveren Pakan Baroe Spoorweg

Hier een aantal voorbeelden van ons werk voor Oorlogsmonumenten

Monument 2e wereldoorlog ter herinnering aan de Britse soldaten die gesneuveld zijn bij de bevrijding van Sint Joost (Limburg) op 20 en 21 januari 1945. De namen van de soldaten en het wapen van de regimenten zijn met een frees in RVS gegraveerd en daarna met verf ingekleurd.

plaquette graveren -oorlogsmonument
Oorlogsmonument
denken

Monument op Landgoed Bronbeek

Monument op Landgoed Bronbeek in Arnhem voor de Nederlandse slachtoffers van de Pakan Baroe spoorweg in Sumatra. Bij de aanleg van deze spoorweg, tussen maart 1943 en augustus 1945, zijn in totaal 519 mensen overleden.

De namen van alle slachtoffers zijn met de fiber laser op RVS platen gegraveerd, zodat ze eeuwig leesbaar blijven. De platen zijn bevestigd op de bielzen tussen 2 stukken spoorrails.

Gedenkplaat op de Algemene Begraafplaats van Hei – en Boeicop voor 6 bemanningsleden van een neergestort vliegtuig die daar begraven zijn. De 5 Britten en 1 Canadees zijn gesneuveld op 23 augustus 1943.

De RVS gedenkbord is met de frees gegraveerd en ingekleurd, en vervolgens gemonteerd op een sokkel van cortenstaal.

Plaquette op haven kantoor in Numansdorp

Plaquette op het havenkantoor van de veerhaven in Numansdorp ter herinnering aan de 13 burgerslachtoffers die omkwamen bij de beschieting van 2 RTM veerboten door geallieerde jachtvliegtuigen op 13 november 1943.

De plaquette van 1 x 1,4 m is met de frees in RVS gegraveerd en daarna met verf ingekleurd.

Plaquette - RVS - Graveren
Plaquette RVM verboot Numansdorp: RVS - Frees graveren - Inlakken
Blije klanten
5/5

Wat een fijn en vakkundig bedrijf is dit en ook als iets snel klaar moet zijn dan is dat geen probleem en wordt er meer dan mee gedacht. Echt een aanrader voor vakwerk en waar mensen nog met mensen werken. Bedankt team Gravure85

Martijn ter Braak

5/5

Wij waren op zoek naar een boomsteker en kwamen gelukkig bij Gravure85 terecht waar we prima zijn geholpen. Een strakke gedenkplaat van roestvrijstaal, precies volgens onze wensen gemaakt.

Addy Verhoeven

5/5

Ik heb bij Gravure85 op vier kleine RVS urnen een naam, datum en een vinger afdruk laten laser graveren, over het resultaat ben zeer te spreken en ook het kordaat handelen en snel leveren heb ik als zeer prettig ervaren.

Paul Breuer

De laatste blogs

Alles weten over de mogelijkheden voor een oorlogsmonument?

Benieuwd naar de mogelijkheden en prijzen? Stuur ons een mail of vul het aanvraagformulier in, dan nemen we zo snel mogelijk contact met je op.

Medewerkster van Gravure85 kijk vrolijk en trots bij het inlakken van een bedrijfsbord