Op 4 mei herdenken we de Nederlandse slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog en oorlogssituaties en vredesmissies daarna, en op 5 mei vieren we dat wij in vrijheid kunnen leven. Veel herdenkingen vinden plaats bij één van de duizenden monumenten van de Tweede Wereldoorlog. Bij een aantal daarvan is werk van Gravure’85 te zien, en daar zijn we trots op. Met het graveren van deze oorlogsmonumenten helpen we om de herinnering en de verhalen van oorlogsslachtoffers levend te houden.
Hier een aantal voorbeelden van ons werk voor Oorlogsmonumenten

Monument 2e wereldoorlog ter herinnering aan de Britse soldaten die gesneuveld zijn bij de bevrijding van Sint Joost (Limburg) op 20 en 21 januari 1945. De namen van de soldaten en het wapen van de regimenten zijn met een frees in RVS gegraveerd en daarna met verf ingekleurd.
Monument op Landgoed Bronbeek in Arnhem voor de Nederlandse slachtoffers van de Pakan Baroe spoorweg in Sumatra. Bij de aanleg van deze spoorweg, tussen maart 1943 en augustus 1945, zijn in totaal 519 mensen overleden.
De namen van alle slachtoffers zijn met de fiber laser op RVS platen gegraveerd, zodat ze eeuwig leesbaar blijven. De platen zijn bevestigd op de bielzen tussen 2 stukken spoorrails.
Gedenkplaat op de Algemene Begraafplaats van Hei – en Boeicop voor 6 bemanningsleden van een neergestort vliegtuig die daar begraven zijn. De 5 Britten en 1 Canadees zijn gesneuveld op 23 augustus 1943.
De RVS gedenkbord is met de frees gegraveerd en ingekleurd, en vervolgens gemonteerd op een sokkel van cortenstaal.

Plaquette op het havenkantoor van de veerhaven in Numansdorp ter herinnering aan de 13 burgerslachtoffers die omkwamen bij de beschieting van 2 RTM veerboten door geallieerde jachtvliegtuigen op 13 november 1943.
De plaquette van 1 x 1,4 m is met de frees in RVS gegraveerd en daarna met verf ingekleurd.