Search

Foto’s graveren – de mogelijkheden

Steeds vaker kiezen onze klanten voor het graveren van een foto. Dat snappen we, een foto op een plaquette geeft vaak een toegevoegde waarde. Wil je een foto graveren, dan kun je kiezen uit een aantal opties. Voor het gemak zetten we de mogelijkheden op een rijtje.

Kleur of zwart-wit?

Een belangrijke keuze is: wil je jouw foto in kleur of in zwart-wit op een plaquette hebben?

Heeft een foto in kleur jouw voorkeur? Dan adviseren we aluminium onderdruk. Met deze techniek kan een kleurrijke en vrolijke plaquette ontstaan. Plaquettes met aluminium onderdruk zijn geschikt voor binnen en buiten, maar ze zijn wat minder duurzaam dan zwart-wit plaquettes in RVS.

Voor alle zekerheid: van een kleurenfoto kunnen we wel een zwart-wit gravure maken, maar van een zwart-wit foto geen kleurengravure

De opties voor zwart-wit foto’s graveren

Kies je voor een zwart-wit gravure, dan kun je vervolgens kiezen uit verschillende materialen. Bijvoorbeeld robuust RVS, , licht aluminium of stijlvol messing. geschikt voor binnen en buiten.

Wil je een foto op RVS laten graveren, houd er dan rekening mee dat het altijd een gerasterde foto wordt. Dat werkt als een krantenfoto: elke stip op de foto wordt vertaald naar een grijstint. Bedenk wel dat RVS van zichzelf al redelijk donker is. Dat betekent dat nog maar de helft van de grijstinten die je op een wit A4’tje ziet, ook op RVS zichtbaar is. Je ziet dus alleen de donkere tinten.

Aluminium is lichter van kleur dan RVS. Ook hier passen we de rastertechniek toe, maar hier zijn veel meer grijstinten zichtbaar. Wat ook een mooi effect geeft: een witte gravure op zwart aluminium, dat wordt een soort ‘diapositief’.

Ook op messing kun je foto’s graveren. De zwarte gravure op de goudkleurige achtergrond geeft een warme uitstraling.

Meer weten over foto’s graveren?

Hierboven hebben we een aantal opties voor het graveren van foto’s beschreven, maar er is meer mogelijk. Dat kunnen we het best vertellen aan de hand van jouw wens en jouw foto.

Neem geheel vrijblijvend contact met ons op, dan bekijken we samen wat er mogelijk is.

Wil je meer weten over de eisen waaraan een foto moet voldoen om hem te kunnen graveren? 

Lees dan deze blog.

Foto graveren? – 4 vragen over een foto graveren

Blije klanten
Ad K.
1700849007
Mooi afgewerkt, snel geleverd, ziet er heel mooi uit, super tevreden.
Els V.
1700049906
Wij bestelden een grafzerk in cortenstaal bij Gravure85.Het contact was heel vriendelijk. Onze vragen via mail werden onmiddellijk beantwoord. Heel fijn dat Gravure mee helpt nadenken en voorstellen doet. Het uitvoeren was perfect en het grafje werd ook snel geproduceerd en mooi per post opgestuurd.Echt een aanrader!!!!Els
Jan R.
1699529298
Heel tevreden met het resultaat! Afgelopen week merkplaatjes laten maken voor mijn instrumenten, ze zijn heel netjes gemaakt, heel precies aan de maat en precies zoals ik het voor me zag van te voren. Fijn en deskundig overleg gehad vooraf m.b.t. aan te leveren file, materiaal en afwerking, dus hier kom ik terug!
js_loader
De laatste blogs

Plaatjes en strips

Rack en patchpaneel markeren? Kies je plaatjes en strips! Vraag je je af of hoe noodzakelijk het is om rack en patchpaneel te markeren? Bedenk

Lees meer >