Zoek
Blogs van Gravure85

Blog Categorie: Vieren & Herdenken

In ons blog lees je meer over trends, ontwikkelingen en achtergronden van graveren en van Gravure85 zelf.

Hoe zit het met de leesbaarheid van lasergravures?

Lasergravures hebben veel voordelen: ze zijn duurzaam en en niet makkelijk te beschadigen. Er is ook een nadeel: bij een bepaalde lichtinval en als je onder een schuine hoek kijkt, zijn ze minder goed leesbaar. Deze eigenschap kan je keuze voor laser of frees graveren beïnvloeden. Heb je vragen? Dan adviseren we je graag.

Lees artikel
duiken in kreta - Dive2gether - sponsoring Gravure85

Gravure85 steunt Mare Mundi

Gravure85 sponsort voor het 2e jaar Mare Mundi kreta, een vereniging die de Middellandse zee wil beschermen voor toekomstige generaties. Bij duikschool Dive2gether op Kreta doet Mare Mundi onderzoek en geeft voorlichting.

Lees artikel

Wat zijn de mogelijkheden van cortenstaal?

Corten staal is populair de laatste jaren. Het metaal heeft een karakteristiek roestbruin uiterlijk en oogt stoer. Tegelijkertijd is roest een teken van vergankelijkheid. Wij maken dan ook hele verschillende producten van Corten staal, van decoratieve naamborden tot grafmonumenten.
Er kan veel met Corten staal, maar het materiaal kent ook beperkingen. We zetten alle mogelijkheden op een rijtje.

Lees artikel
RVS laser bedrijfsnaambord

Hoe onderhoud ik mijn RVS bord?

Als je een RVS bord hebt laten maken, helemaal naar je eigen idee, dan wil je natuurlijk dat het jarenlang mooi blijft. Wat moet je daarvoor doen?
Eigenlijk is het handig als je iets meer weet over de eigenschappen van RVS. Met die kennis weet je niet alleen wat je kunt doen, maar ook waarom je dat doet.

Lees artikel