Search

Een grafmonument voor dieren of een gedenkplaat voor je kat of hond

Gedenkplaat hond
Aluminium onderdruk op hout

Na het overlijden van hun geliefde hond, kat of paard zijn veel mensen op zoek naar een tastbare herinnering. Dat is logisch, want een huisdier speelt vaak een belangrijke rol.  Bij Gravure85 graveren we dan ook steeds vaker een grafmonument voor een huisdier. Daar hebben we veel ervaring mee en vinden we een dankbare taak.

Een gegraveerde gedenkplaat is een van de mogelijkheden. Die kan als grafmonument  geplaatst worden op een dierenbegraafplaats of in een urnenmuur bij een dierencrematorium. Gedenkplaten voor een hond of kat  worden ook vaak in huis of tuin opgehangen of neergezet.

Gedenkplaat voor je hond – welk materiaal?

RVS lasergraveren
RVS: Lasergraveren

Voor een grafmonument of gedenkplaat voor dieren kunnen veel verschillende materialen worden gebruikt. De metalen aluminium, RVS en messing zijn populair. Daarnaast zijn hout, keisteen en perspex in opkomst. Je kunt ook kiezen voor een RVS boomsteker.

Bij gedenkplaten denken mensen in eerste instantie vaak aan een rechthoekige of ovale vorm. De metalen platen hebben als voordeel dat we ook het silhouet van jouw huisdier kunnen uitsnijden. Dat maakt de plaat heel persoonlijk.

 

Gedenkplaat voor je kat – welke graveermethode?

Voor een gedenkplaat kun je kiezen voor een lasergravure – een oppervlakkige gravure in zwart – of een freesgravure, waarbij de verdiepte gravure kan worden ingelakt in een kleur naar keuze. Er is een uitzondering: kies je voor leisteen, dan is alleen een lasergravure mogelijk. De gravure wordt dan wit.

grafmonumenten voor dieren – wat graveren?

RVS - graveren grafmonument - vlinder
RVS: Frees graveren en inlakken

 

Op het grafmonument voor jouw huisdier kunnen we zowel tekst als beeld graveren. Je levert zelf de tekst aan, kort of lang, en kiest vervolgens uit verschillende lettertypes en lettergroottes. Het beeld kan een foto van je dier zijn, een lijntekening van een foto of een bepaald symbool.

 

Wil je graag een foto laten graveren, dan hebben we een foto van hoge kwaliteit nodig. Houd je meer van een strakke vormgeving of is er geen geschikte foto aanwezig, dan is een lijntekening een goed alternatief. Daarbij bepalen we de meest markante lijnen in een foto en die graveren we.

Extra service van Gravure85

Gedenkplaat laser graveren RVS
RVS : Lasergraveren

Persoonlijke service staat hoog in het vaandel bij Gravure. Wil je een grafmonument voor een huisdier laten graveren, dan begeleiden we je bij het hele proces.

We doen daarbij ons uiterste best. Heb je een complexe vraag, dan puzzelen we net zo lang tot het klopt. Heb je iets in gedachten wat technisch niet uitvoerbaar is, dan vinden we een alternatieve oplossing. Wil je iets bijzonders, dan komen we met creatieve oplossingen. Heb je weinig budget, dan vinden we een goedkoper materiaal of een andere techniek. Heb je haast, dan doen we ons best om snel wat te regelen, als het moet ook buiten kantooruren.

Samengevat:

  • De keuze van materiaal, vorm en formaat, passend bij je smaak en de plaats waar de gedenkplaat komt te staan of hangen.
  • De keuze van de graveermethode.
  • De opmaak van tekst met of zonder foto of lijntekening.

 

Meer weten over grafmonumenten of gedenkplaten voor dieren?

We helpen je graag verder.

Blije klanten
Uitstekend
5.0
Gebaseerd op 209 recensies
Hieke van der E.
Een gedenkplaatje laten maken en ik ben zeer tevreden over de vlotte reacties en snelle afhandeling!
Bart van der M.
Wat een vakwerk! En als ie niet helemaal past, dan fixen ze dat in een mum van tijd.
Reactie van de eigenaar: Bedankt Bart,Het was voor ons een leuke opdracht deze grote platen en als wij dan op het laatst de maten nog moeten aanpassen, ach dan zegt Edwin gewoon, never a dull moment, dat maakt ons werk zo afwisselend.
Ad K.
Mooi afgewerkt, snel geleverd, ziet er heel mooi uit, super tevreden.
Reactie van de eigenaar: Graag gedaan Ad, het is mooi dat als mensen op deze manier hun familieleden die als een tijd geleden zijn overleden toch in ere houden.
js_loader
De laatste blogs
Kunststof plaatjes op maat om zelf te graveren

Plaatjes op maat om zelf te graveren

Graveert jouw bedrijf plaatjes, maar hebben jullie geen machine die groot en sterk genoeg is om die plaatjes uit te snijden? Overweeg dan een voorraad van plaatjes in veel gebruikte maten. Zo kun je sneller leveren aan je klanten.

Lees meer >