Een grafmonument voor dieren of een gedenkplaat voor je kat of hond
Gedenkplaat hond
Aluminium onderdruk op hout

Na het overlijden van hun geliefde hond, kat of paard zijn veel mensen op zoek naar een tastbare herinnering. Dat is logisch, want een huisdier speelt vaak een belangrijke rol.  Bij Gravure85 graveren we dan ook steeds vaker een grafmonument voor een huisdier. Daar hebben we veel ervaring mee en vinden we een dankbare taak.

Een gegraveerde gedenkplaat is een van de mogelijkheden. Die kan als grafmonument  geplaatst worden op een dierenbegraafplaats of in een urnenmuur bij een dierencrematorium. Gedenkplaten voor een hond of kat  worden ook vaak in huis of tuin opgehangen of neergezet.

Gedenkplaat voor je hond – welk materiaal?

RVS lasergraveren
RVS: Lasergraveren

Voor een grafmonument of gedenkplaat voor dieren kunnen veel verschillende materialen worden gebruikt. De metalen aluminium, RVS en messing zijn populair. Daarnaast zijn hout, keisteen en perspex in opkomst. Je kunt ook kiezen voor een RVS boomsteker.

Bij gedenkplaten denken mensen in eerste instantie vaak aan een rechthoekige of ovale vorm. De metalen platen hebben als voordeel dat we ook het silhouet van jouw huisdier kunnen uitsnijden. Dat maakt de plaat heel persoonlijk.

 

Gedenkplaat voor je kat – welke graveermethode?

Voor een gedenkplaat kun je kiezen voor een lasergravure – een oppervlakkige gravure in zwart – of een freesgravure, waarbij de verdiepte gravure kan worden ingelakt in een kleur naar keuze. Er is een uitzondering: kies je voor leisteen, dan is alleen een lasergravure mogelijk. De gravure wordt dan wit.

grafmonumenten voor dieren – wat graveren?

RVS - graveren grafmonument - vlinder
RVS: Frees graveren en inlakken

Op het grafmonument voor jouw huisdier kunnen we zowel tekst als beeld graveren. Je levert zelf de tekst aan, kort of lang, en kiest vervolgens uit verschillende lettertypes en lettergroottes. Het beeld kan een foto van je dier zijn, een lijntekening van een foto of een bepaald symbool.

 

Wil je graag een foto laten graveren, dan hebben we een foto van hoge kwaliteit nodig. Houd je meer van een strakke vormgeving of is er geen geschikte foto aanwezig, dan is een lijntekening een goed alternatief. Daarbij bepalen we de meest markante lijnen in een foto en die graveren we.

Extra service van Gravure85

Gedenkplaat laser graveren RVS
RVS : Lasergraveren

Persoonlijke service staat hoog in het vaandel bij Gravure. Wil je een grafmonument voor een huisdier laten graveren, dan begeleiden we je bij het hele proces.

We doen daarbij ons uiterste best. Heb je een complexe vraag, dan puzzelen we net zo lang tot het klopt. Heb je iets in gedachten wat technisch niet uitvoerbaar is, dan vinden we een alternatieve oplossing. Wil je iets bijzonders, dan komen we met creatieve oplossingen. Heb je weinig budget, dan vinden we een goedkoper materiaal of een andere techniek. Heb je haast, dan doen we ons best om snel wat te regelen, als het moet ook buiten kantooruren.

Samengevat:

  • De keuze van materiaal, vorm en formaat, passend bij je smaak en de plaats waar de gedenkplaat komt te staan of hangen.
  • De keuze van de graveermethode.
  • De opmaak van tekst met of zonder foto of lijntekening.

 

Meer weten over grafmonumenten of gedenkplaten voor dieren?

We helpen je graag verder.

Blije klanten
Michiel K.
1685951662
Reageren snel op vragen en maken een mooi product voor een goede prijs!
john b
1676659482
3e keer dat ik hier besteld heb, en wederom tevreden
R. B.
1692263406
Snelle service, denken goed mee en leveren mooie dingen op. Aanrader!
js_loader
De laatste blogs

Plaatjes en strips

Rack en patchpaneel markeren? Kies je plaatjes en strips! Vraag je je af of hoe noodzakelijk het is om rack en patchpaneel te markeren? Bedenk

Lees meer >