Search
Herdenkingsbord

Herdenkingsbord met songtekst Cuby + Blizzards

“through the window of my eyes”

Dat staat op een RVS plaquette die is bevestigd op een zwerfkei in het Grollooërveen. Dit monument is een eerbetoon aan Harry Muskee, zanger van de Nederlandse bluesband Cuby + Blizzards uit het Drentse Grolloo (destijds Grollo). De zin komt voor in Window of my eyes, een nummer van het album Trippin’ thru’ a midnight blues.

Het verhaal achter de steen begint in 1967. In dat jaar eindigt de verkering van Harry. Hij is daar ondersteboven van en gaat daarom vaak wandelen in het bos.  Op een open plek in dit bos kijk je uit over het Grollooërveen, een veengebied met vennen. In die mystieke omgeving krijgt Harry de inspiratie voor het lied Window of my eyes.

In 2006 wordt Harry 65 en is meer dan 40 jaar actief in de muziek. De stichting Erfgoed Harry Muskee en de gemeente Aa en Hunze besluiten dit heuglijke feit op een passende manier te gedenken; op een zwerfkei in het Grollooërveen laten ze naam van Harry Muskee en de tekst through the window of my eyes graveren. Op zijn verjaardag, 10 juni 2006, na een huifkartocht naar de open plek, onthult Harry dit monument.

Anno 2022 is de tekst op de zwerfkei door wind, regen en zand onleesbaar geworden. Het bestuur van museum Cuby + Blizzards, onderdeel van stichting Blues in Grolloo, waaraan inmiddels ook de stichting Erfgoed Harry Muskee is gelieerd, vindt dit jammer en vraagt Gravure85 om een duurzame plaquette met dezelfde tekst te graveren. Het wordt een plaat van geborsteld RVS met een zwart ingelakte freesgravure, die op de zwerfkei wordt bevestigd. Zo blijft de herinnering aan Harry Muskee levend.

De zwerfkei is te vinden in het Grollooërveen. Een flyer met de wandelroute is verkrijgbaar bij het museum Cuby + Blizzards, kijk voor meer informatie op www.cubymuseumgrolloo.nl

Rond herdenkingsbord van RVS, frees en ingelakt
Grote kei met gefreesd en ingelakt herdenkingsbord van Harry Muskee
Blije klanten
5/5

Wat een fijn en vakkundig bedrijf is dit en ook als iets snel klaar moet zijn dan is dat geen probleem en wordt er meer dan mee gedacht. Echt een aanrader voor vakwerk en waar mensen nog met mensen werken. Bedankt team Gravure85

Martijn ter Braak

5/5

Wij waren op zoek naar een boomsteker en kwamen gelukkig bij Gravure85 terecht waar we prima zijn geholpen. Een strakke gedenkplaat van roestvrijstaal, precies volgens onze wensen gemaakt.

Addy Verhoeven

5/5

Ik heb bij Gravure85 op vier kleine RVS urnen een naam, datum en een vinger afdruk laten laser graveren, over het resultaat ben zeer te spreken en ook het kordaat handelen en snel leveren heb ik als zeer prettig ervaren.

Paul Breuer

De laatste blogs

Offerte aanvragen

Benieuwd naar de mogelijkheden en prijzen? Stuur ons een mail of vul het aanvraagformulier in, dan nemen we zo snel mogelijk contact met je op.

Medewerkster van Gravure85 kijk vrolijk en trots bij het inlakken van een bedrijfsbord