De Zappsport award van Lieke Martens

geschreven op 22-12-2017 door Monica Verbaarschot

Zappsport, het sportprogramma voor kinderen van AVROTROS, wilde een award voor de Zappsporter van 2017. Het moest iets bijzonders worden, een gouden medaille. Natuurlijk werken we daar graag aan mee.

In overleg hebben we gekozen voor een medaille van Gravometal, dat is gelakt messing dat de goudkleur heel goed benadert. Gravometal is minder kwetsbaar dan messing, dat je echt moet poetsen als er vingerafdrukken op komen. Hier kun je gewoon een doekje over halen, dan is het weer schoon..

De award, die een doorsnede heeft van maar liefst 18 cm, hebben we bij Gravure85 gemaakt. Het logo van Zappsport en de tekst ‘sporter van het jaar 2017’ staan erop. Met de frees is de medaille gegraveerd en daarna heel voorzichtig ingelakt. Vervolgens kwam een stoere opvallende Zapp auto de Medaille ophalen.

Toen was het wachten op de verkiezing van de Zappsporter van 2017 tijdens het NOC*NSF gala. Natuurlijk hebben we de uitzending gevolgd. En vol trots zagen we hoe de award bij voetbalkampioen Lieke Martens werd omgehangen.

Wil je de uitreiking zien? Klik dan op deze link  van het vrouwenvoetbalnieuws.