Zoek

RVS tegels in de bestrating voor Delft Music Tour

RVS tegels met een ingelakte freesgravure, dat zijn de merkstenen van de Delft Music Tour. Deze muziekwandeling door de historische binnenstad leidt liefhebbers langs ruim 30 plaatsen die belangrijk zijn voor een Delftse musicus of muziekorganisatie. Op de tegels, die in de bestrating liggen, zijn de naam van de artiest, een QR-code en de logo’s van Delft Music Tour en de gemeente te zien. Scan je de QR-code, dan krijg je toegang tot informatie, videoclips en muziek in alle stijlen, van klassiek en folk tot jazz en pop.

“Het graveren van de RVS tegels was zelfs voor ons bijzonder”, aldus Ernst Hendriks van Gravure85. “Vooral het logo van Delft Music Tour, met de smalle muziekbalken, de fijne noten en de schreefletters. Hiervoor zijn heel fijne freesjes nodig. Hoe dunner de frees, hoe groter het breukrisico. Daarom moest de freesmachine langzaam draaien. Omdat de gravures op de grond liggen en veel te verduren krijgen, hebben we speciale verf gebruikt voor het inlakken. Zo blijven de gravures lang goed.

Ik zeg wel RVS tegels, maar we hebben RVS platen gebruikt. Na het graveren en inlakken zijn ze omgezet, zodat ze als een hoed om de betontegels passen. De gemeente heeft voor extra dikke tegels gekozen, die zijn 8 cm dik en wegen per stuk 16 kg. De RVS tegels moesten ook bevestigd worden aan de betonnen tegels. Daarvoor zijn achter op elke RVS plaat vier draadbussen geschoten, waarin vervolgens draadeinden bevestigd zijn. In elke betonnen tegel zijn door een speciaal betonboorbedrijf vier gaten geboord. De draadeinden zijn aan de onderkant van elke tegel bevestigd met moeren. Zo kan de RVS-plaat tegen een stootje en kunnen bezoekers jaren genieten van de Delft Music Tour.”

Op de site van Delft Music Tour is meer informatie te vinden over de wandeling en de productie van de tegels.

Stoeptegel met qr code voor Jody Bernal gelegd in Delft ter gelegenheid van de Music tour
Blije klanten
5/5

Wat een fijn en vakkundig bedrijf is dit en ook als iets snel klaar moet zijn dan is dat geen probleem en wordt er meer dan mee gedacht. Echt een aanrader voor vakwerk en waar mensen nog met mensen werken. Bedankt team Gravure85

Martijn ter Braak

5/5

Wij waren op zoek naar een boomsteker en kwamen gelukkig bij Gravure85 terecht waar we prima zijn geholpen. Een strakke gedenkplaat van roestvrijstaal, precies volgens onze wensen gemaakt.

Addy Verhoeven

5/5

Ik heb bij Gravure85 op vier kleine RVS urnen een naam, datum en een vinger afdruk laten laser graveren, over het resultaat ben zeer te spreken en ook het kordaat handelen en snel leveren heb ik als zeer prettig ervaren.

Paul Breuer

De laatste blogs
Typeplaat rvs

RVS dat wat te verduren krijgt – graveren met de laser of frees?

Wanneer graveer je RVS met de laser en wanneer met de freesbij borden die veel te verduren hebben: plaatjes en borden in de industrie, op schepen of boorplatforms, of in een omgeving met veel vuil of verf. Het is dan belangrijk om rekening te houden met de techniek. De laser en de frees verschillen in oppervlaktebehandeling van het materiaal, en dat heeft gevolgen voor het gebruik. Dit artikel laat zien wat wanneer de beste keuze is.

Lees meer >

Ik wil ook gegraveerde RVS tegels

Benieuwd naar de mogelijkheden en prijzen? Stuur ons een mail of vul het aanvraagformulier in, dan nemen we zo snel mogelijk contact met je op.

Medewerkster van Gravure85 kijk vrolijk en trots bij het inlakken van een bedrijfsbord