Zoek

Resopal materiaal, waar zijn die resopal plaatjes nou precies van gemaakt?

Resopal plaatjes

dat is eigenlijk een verwarrende term. De resopal plaatjes van nu zijn heel anders dan de resopal plaatjes van vroeger. Wie nu resopal bestelt, krijgt bij ons een modern kunststof graveermateriaal dat geschikt is voor de gewenste toepassing. Dat is meestal niet het ouderwetse resopal. Hoe zit het precies?

Het merk Resopal

Het oorspronkelijke Resopal is een merknaam voor een heel hard kunststof graveermateriaal. Het is een zogenaamd High Pressure Laminate (HPL) bestaande uit meerdere lagen papier onder hoge druk samengeperst met hars.  Het had meestal drie lagen, bijvoorbeeld wit-zwart-wit. Het voordeel van dit ‘oude’ Resopal is dat het redelijk goed bestand is tegen chemicaliën. Daartegenover staat dat dit ouderwetse Resopal niet geschikt is voor buiten, niet kan buigen, dat het sterk kan uitzetten en bij zagen en boren heel snel splintert.

Tegenwoordig wordt het ouderwetse Resopal nog maar sporadisch gebruikt. Een enkele keer krijgen we een aanvraag om uitdrukkelijk het oorspronkelijke Resopal te graveren, bijvoorbeeld voor bedrijven die ooit Resopal als graveermateriaal hebben opgenomen in hun ‘huisstijlbijbel’ en vergeten zijn om die te updaten.

Het oude Resopal schrijf je met een hoofdletter omdat het een merknaam is. Behalve Resopal had je in die tijd ook HPL-materialen van andere merken, zoals Multipal, Trafolyte en Gravostat. In de loop van de jaren is de merknaam Resopal een productnaam geworden, net zoals Spa en Maggi.

Modern resopal materiaal

Vraagt een klant tegenwoordig om resopal plaatjes, dan vragen we altijd in wat voor omgeving de plaatjes komen te hangen. Is het binnen of buiten of in extreme omstandigheden? Afhankelijk van het antwoord bieden we een geschikte kunststof aan. Dat kan bijvoorbeeld Gravoply zijn, of Gravoglas, Gravoply Ultra, Multiply Verdi, Multiply Micro, Rowmark of Formatour.

Elk van deze resopal materialen heeft zijn eigen kwaliteiten. Sommige materialen bieden zelfs de zekerheid van 25 jaar garantie. De moderne resopal materialen zijn ook in veel meer verschillende varianten verkrijgbaar dan het resopal van vroeger. Denk aan verschillende kleuren en verschillende diktes, meer en minder flexibel.

Resopal plaatjes bestellen

Bij Gravure85 staat service voorop en we garanderen 100% klanttevredenheid.

Zoek je een robuuste kunststof maar weet je niet welke? Neem contact met ons op, dan bepalen we samen welk materiaal voor jouw toepassing het meest geschikt is. We kennen de voor- en nadelen van de verschillende materialen en adviseren je graag.

Wil je het oorspronkelijke Resopal? Natuurlijk graveren we dan Resopal voor je.

 

Blije klanten
Uitstekend
5.0
Marjon P
Korte reactietijd op mailbestelling en zeer snelle en nette levering van het produkt. Helaas kwamen wij er na 2 maanden achter dat het produkt niet volledig bracht wat wij wensten. Hierop werd super gereageerd en binnen 3 werkdagen hadden wij kosteloos een nieuw bank-plaatje in huis.Ik kan dit bedrijf aanraden!!!
Response from the owner: Fijn dat we het op deze manier hebben op kunnen lossen en dat je 100% tevreden bent. Monica
Addy V.
Wij waren op zoek naar een boomsteker en kwamen gelukkig bij Gravure85 terecht waar we prima zijn geholpen. Een strakke gedenkplaat van roestvrijstaal, precies volgens onze wensen gemaakt. We zijn er erg blij mee. Bedankt.
Carmel B.
Snelle reactie en snelle levertijd! Fijn bedrijf om mee samen te werken.
js_loader
De laatste blogs
Kunststof plaatjes om zelf te graveren

Plaatjes op maat om zelf te graveren

Graveert jouw bedrijf plaatjes, maar hebben jullie geen machine die groot en sterk genoeg is om die plaatjes uit te snijden? Overweeg dan een voorraad van plaatjes in veel gebruikte maten. Zo kun je sneller leveren aan je klanten.

Lees meer >