Zoek

Messing is een prachtig materiaal. Het heeft een stijlvolle uitstraling en wordt daarom vaak gebruikt voor naamplaten op monumentale panden en grafmonumenten. Messing heeft wel een nadeel: het verweert onder invloed van lucht en water. De erosie laag maakt het messing dof.

Herdenkingsplaten - detail vorstengraf in messing
Deel vorstengraf uit gebruineerd messing.

Om een verweerde uitstraling te voorkomen, moet de messingplaat regelmatig gepoetst worden. Zijn de letters wel ingekleurd, dan is voorzichtigheid geboden bij het poetsen: de verf kan beschadigen door het schoonmaakmiddel.

 

 

Geen zin in poetsen? Dan zijn er een paar mogelijkheden:

  • Je kunt de plaat gewoon laten zoals hij is, dan verweert hij langzaam en krijgt na verloop van tijd een bruine kleur.
  • Je kiest voor goudkleurig aluminium, dat eruit ziet als messing. Het nadeel is dat de zijkanten een andere kleur hebben: bij het uitfrezen van de gegraveerde plaat komt het zilverkleurige aluminium weer tevoorschijn.
  • Je laat een aluminium plaat graveren en vervolgens anodiseren in een messingkleur. Deze techniek biedt ook aan de zijkanten een mooi eindresultaat.

Je kunt ook kiezen voor gebruineerd messing.

Bij het bruineren wordt messing met een zuur  versneld verouderd in de gewenste tint, van licht – tot donkerbruin roodbruin en met diverse tinten groen. Daarna wordt het naambord gegraveerd. Gebruineerd messing heeft wel een stijlvolle uitstraling, maar glanst minder dan messing en is daardoor niet zo opvallend. Voor het bruineren werken wij samen met Bronsgieterij Volkers.

Kiest je voor een naamplaat gegraveerd in messing dat we bruineren, dan heb je er jarenlang plezier van. Ook in weer en wind blijft het bord fraai en goed leesbaar. En je hoeft niet te poetsen! Heb je vragen over messing bruineren?

Neem dan contact met ons op. Wij helpen je graag persoonlijk verder.

Voorbeelden van gebruineerd messing:

 

 

Blije klanten
Wilma van de B.
1704642025
Na het overlijden van mijn dochter wilde ik een naamplaat op haar graf plaatsen. Hemelsblauw, met witte letters. Ik werd goed geholpen, er werd met me meegedacht en ik kreeg ook nog handige tips, die me verder hielpen om zelf haar graf mooi te maken. Het is gelukt om wat ik in mijn hoofd had in werkelijkheid om te zetten. Een mooie witte engel, op groene sedum grond en de hemelsblauwe naamplaat er voor.
Jan R.
1699529298
Heel tevreden met het resultaat! Afgelopen week merkplaatjes laten maken voor mijn instrumenten, ze zijn heel netjes gemaakt, heel precies aan de maat en precies zoals ik het voor me zag van te voren. Fijn en deskundig overleg gehad vooraf m.b.t. aan te leveren file, materiaal en afwerking, dus hier kom ik terug!
Bart de R.
1708708785
Zeer tevreden met snelheid, kwaliteit en prijs van een RVS plaquette voor een gepensioneerde collega. Snel schakelen, goede eindredactie die ons nog op een foutje in de Engelse tekst wees, goed meedenken over op te leveren resultaat. Aanrader!
js_loader
De laatste blogs
Kunststof plaatjes om zelf te graveren

Plaatjes op maat om zelf te graveren

Graveert jouw bedrijf plaatjes, maar hebben jullie geen machine die groot en sterk genoeg is om die plaatjes uit te snijden? Overweeg dan een voorraad van plaatjes in veel gebruikte maten. Zo kun je sneller leveren aan je klanten.

Lees meer >