Search
RVS instructieplaat voor superjachten:
een meesterwerk van Gravure85

Gegraveerde pijlen in geborsteld RVS voor de controlekamer

Bij Gravure85 hebben we een RVS instructieplaat laten maken voor onze superjachten. Deze plaat bevat 51 ingekleurde pijlen, vervaardigd met 12 verschillende RAL-kleuren. Toen ik de foto zag, kon ik niet wachten om het eindproduct zelf in handen te krijgen. Mijn eerste reactie was: super vet! Het resultaat overtrof al mijn verwachtingen.

Belang van kleurcodes in leidingsystemen

De instructieplaat wordt opgehangen in de controlekamer van onze superjachten, die tussen de 60 en 120 meter lang zijn en 20 tot 30 verschillende leidingsystemen hebben voor bijvoorbeeld drinkwater, bluswater, perslucht, diesel en smeermiddelen. Internationale maritieme standaarden vereisen voor elke stof een specifieke kleurcode. Pijlen in deze kleurcodes op de leidingen maken de inhoud en stromingsrichting duidelijk voor iedereen.

Verbetering van het overzicht in de controlekamer

Voorheen gebruikten we geplastificeerde A4’tjes als overzicht, maar dat past niet bij de uitstraling van onze superjachten. Op zoek naar een beter alternatief kwamen we bij Gravure85 terecht. Ernst begreep meteen onze visie en dacht mee over de materiaalkeuze. We kozen voor geborsteld RVS, omdat dit niet corrodeert in zeelucht en geen licht weerkaatst zoals gepolijst RVS.

Perfectie in details

We hebben gekozen voor een plaat van 400 x 300 mm, zodat de aanduidingen goed zichtbaar zijn. Gravure85 hielp ons bij het omzetten van ons digitale bestand naar een geschikt formaat voor hun graveermachines. De pijlen zijn met de frees gegraveerd en in de juiste RAL-kleur ingelakt. Ook de tekst is gefreesd, wat perfect past bij de uitstraling van de plaat. Het oog voor detail van Gravure85 is duidelijk zichtbaar in de spitse punten van de pijlen en de nauwkeurige kleurweergave.

Een schitterende eyecatcher en dankbetuiging

Deze instructieplaat is niet alleen functioneel, maar ook een prachtig visitekaartje voor onze afdeling. Het ontwerp en de afwerking maken het een eyecatcher voor elk schip. Het bouwen van een jacht duurt drie tot vijf jaar, waardoor we een sterke band opbouwen met de bemanning. Met deze plaat willen we hen bedanken voor de samenwerking. De eerste exemplaren werden met veel complimenten ontvangen, ook van onze perfectionistische collega’s van de afdeling Quality Control.

Blijvende samenwerking met Gravure85

We hebben in eerste instantie twee exemplaren besteld, maar zijn zo tevreden dat we voor elk nieuw superjacht een nieuwe RVS instructieplaat zullen laten maken. Uiteraard blijven we samenwerken met Gravure85 vanwege hun prachtige producten en de uitstekende samenwerking.

Alex Kleinhuis

Lead Werkvoorbereiding & Quality Control bij Royal van Lent Shipyard BV www.feadship.nl

Tevreden klanten
5/5

Wat een fijn en vakkundig bedrijf is dit en ook als iets snel klaar moet zijn dan is dat geen probleem en wordt er meer dan mee gedacht. Echt een aanrader voor vakwerk en waar mensen nog met mensen werken. Bedankt team Gravure85

Martijn ter Braak

5/5

Wij waren op zoek naar een boomsteker en kwamen gelukkig bij Gravure85 terecht waar we prima zijn geholpen. Een strakke gedenkplaat van roestvrijstaal, precies volgens onze wensen gemaakt.

Addy Verhoeven

5/5

Ik heb bij Gravure85 op vier kleine RVS urnen een naam, datum en een vinger afdruk laten laser graveren, over het resultaat ben zeer te spreken en ook het kordaat handelen en snel leveren heb ik als zeer prettig ervaren.

Paul Breuer

De laatste blogs

Offerte aanvragen

Benieuwd naar de mogelijkheden en prijzen? Stuur ons een mail of vul het aanvraagformulier in, dan nemen we zo snel mogelijk contact met je op.

Medewerkster van Gravure85 kijk vrolijk en trots bij het inlakken van een bedrijfsbord