Search

Resopal bevestigen: welke methode past bij jouw situatie?

Resopal plaatjes worden overal gebruikt; binnen en buiten, als kabellabel, op gladde oppervlakken, ruwe oppervlakken of hekwerk. Wil je resopal bevestigen? Voor elk type ondergrond is een passende resopal bevestiging geschikt. Die ondergrond bepaalt dus met name de bevestigingsmethode: met transfertape, met tiewraps (ook tyraps of kabelbinders genoemd) of met schroeven.

Bij Gravure85 hebben we meer dan 35 jaar ervaring met resopal plaatjes. We weten dan ook goed welke resopal bevestiging het meest geschikt is voor welke ondergrond. Hier staat alle informatie op een rijtje.

Resopal plaatjes – drie manieren van bevestigen:

  • Transfertape is de meest gebruikte en de gemakkelijkste manier van resopal bevestigen. Dit dubbelzijdige tape is geschikt voor binnen en buiten en blijft jarenlang goed. Het hecht uitstekend. Dat vraagt om zorgvuldig plakken, want als een plaatje eenmaal vast zit, krijg je het niet gemakkelijk meer los. Grote series resopal plaatjes worden losgesneden en op grote vellen transfertape aangeleverd. De monteur kan dan gemakkelijk elk afzonderlijk plaatje oppakken en het op de gewenste plaats plakken.
  • Tiewraps / tyraps / kabelbinders zijn geschikt als resopal plaatjes niet op een vaste ondergrond worden bevestigd, maar aan losse kabels of aan een hekwerk. Bij het gebruik van tiewraps maken we gaatjes in de resopal plaatjes. Bij kleine plaatjes zijn dat er meestal twee en bij grote plaatjes vier. Bij kabellabels maken we vaak vier sleufjes.
  • Schroeven zijn handig als de resopal plaatjes op een grove ondergrond worden bevestigd. Ook dan maken we twee of vier bevestigingsgaatjes in de resopal plaatjes.

Resopal bevestigen – welke methode op welk oppervlak?

Voor de meest voorkomende ondergronden staat de meest geschikte bevestigingsmethode van resopal plaatjes in deze tabel. Staat jouw ondergrond er niet bij of twijfel je? Neem dan contact met ons op. We denken graag met je mee.

Ondergrond Bevestigingsmethode resopal plaatjes
Gladde ondergrond binnen Transfertape
Gladde ondergrond buiten Transfertape
Geverfd hout Transfertape
Kasten met hamerslag coating Transfertape en of popnagels
Kabellabels voor het markeren van kabels Tyraps / tiewraps
Hekwerk Tyraps / tiewraps
Baksteen Schroeven
Stucwerk Schroeven
Ongeverfd hout Schroeven

De service van Gravure85

Bij Gravure85 staat service hoog in het vaandel. Dat geldt natuurlijk ook als je resopal plaatjes bestelt. Wat we voor jou kunnen doen:

  • Heb je regelmatig resopal plaatjes nodig en wil je naar ons overstappen? Maak dan gebruik van onze overstapservice en profiteer voortaan van onze service.
  • Wil je resopal plaatjes gesorteerd ontvangen, bijvoorbeeld per ruimte of locatie in een aparte envelop? Geef dat aan ons door, dan zorgen we de daar voor.
  • Heb je een spoedklus? Bel ons meteen, dan doen we ons best je zo snel mogelijk van dienst te zijn.

 

Meer weten over resopal bevestigen?

Heb je resopal plaatjes nodig en twijfel je nog over de manier van bevestigen, het soort materiaal of de dikte? Of heb je een andere vraag? Neem dan contact met ons op, we adviseren je graag.

 

Blije klanten
Ad K.
1700849007
Mooi afgewerkt, snel geleverd, ziet er heel mooi uit, super tevreden.
Els V.
1700049906
Wij bestelden een grafzerk in cortenstaal bij Gravure85.Het contact was heel vriendelijk. Onze vragen via mail werden onmiddellijk beantwoord. Heel fijn dat Gravure mee helpt nadenken en voorstellen doet. Het uitvoeren was perfect en het grafje werd ook snel geproduceerd en mooi per post opgestuurd.Echt een aanrader!!!!Els
Jan R.
1699529298
Heel tevreden met het resultaat! Afgelopen week merkplaatjes laten maken voor mijn instrumenten, ze zijn heel netjes gemaakt, heel precies aan de maat en precies zoals ik het voor me zag van te voren. Fijn en deskundig overleg gehad vooraf m.b.t. aan te leveren file, materiaal en afwerking, dus hier kom ik terug!
js_loader
De laatste blogs

Plaatjes en strips

Rack en patchpaneel markeren? Kies je plaatjes en strips! Vraag je je af of hoe noodzakelijk het is om rack en patchpaneel te markeren? Bedenk

Lees meer >