Search

Een RVS bord dat vooral mooi moet zijn – graveren met de laser of frees

Wanneer graveer je RVS met de laser en wanneer met de frees? Die vraag krijgen we vaak. Ons antwoord is: dat hangt af van het soort plaatje of bord dat je wilt hebben. Moet de gravure lang goed blijven onder zware omstandigheden? Of wil je alleen een mooi uiterlijk.

RVS laser bedrijfsnaambord
Bedrijfsnaambord: RVS – Lasergraveren

 

Krijgt het graveerwerk in jouw bedrijf aardig wat te verduren?

Lees dan ons blog over RVS in zware omstandigheden.

Gaat het om een bord dat vooral mooi moet zijn?

Kies dan gewoon wat je het mooist vindt. Je hoeft geen rekening te houden met de eigenschappen van de verschillende graveertechnieken. RVS graveren is een uitstekende optie.

Elke manier van graveren heeft een eigen uitstraling heeft. Wat jouw voorkeur heeft, is een kwestie van smaak. We zetten hier wat mogelijkheden op een rijtje, misschien helpt dat je met kiezen.

 

Gravures met een sprekend uiterlijk

Graveren we met de frees, dan liggen de teksten en afbeeldingen wat dieper. De groeves die zijn ontstaan, kunnen we inlakken met glanzende verf. Dat zorgt voor een sprekend resultaat.

We kunnen teksten en afbeeldingen inlakken in elke RAL-kleur naar keuze. Op 1 plaat kunnen we ook verschillende kleuren combineren, bijvoorbeeld in een logo. We we doen altijd veel moeite om exact dezelfde kleuren te vinden als op het drukwerk. Dat is niet altijd eenvoudig, omdat de kleur en eigenschappen van het RVS invloed op de kleur van de verf hebben.

De speciale graveer-lak die we gebruiken is UV-bestendig en blijft jaren goed, ook onder industriële omstandigheden.

RVS frezen gedenkbord Centepedes

Stijlvolle afbeelding met weinig contrast

Een bord met een niet-ingelakte freesgravure heeft weinig contrast tussen de gravure en de achtergrond. Dat geeft een chique, stijlvolle uitstraling. De freesbanen, die ontstaan doordat de frees heen en weer gaat tijdens het graveren, blijven zichtbaar en voegen een extra dimensie toe aan de afbeelding. Ik heb ook een blog gegeven over de verschillen van wel en niet inlakken (linK)

laser graveren - rvs graveren - merkenlabel
RVS laser gegraveerd in verschillende kleurtinten

Strak en modern

Het uiterlijk van een lasergravure is strak en modern. Het oppervlak van het bord blijft glad, en de gravure krijgt een grijs-zwarte inbranding. Kleuren zijn maar heel beperkt mogelijk. Werk je in een industriële of architectonische omgeving, dan versterkt een lasergravure op RVS die uitstraling.

Plaquette - RVS

Combineren

Je kunt op 1 plaat ook verschillende graveertechnieken combineren. Denk bijvoorbeeld aan een naambord met een strakke lasergravure voor de tekst en een ingelakte freesgravure voor het logo. Natuurlijk zijn ook andere combinaties mogelijk, zoals een lasergravure en niet-ingelakte freesgravures mogelijk.

RVS laser en Graveren

Digitale bestanden of foto’s graveren?

Met de laser kunnen mooie foto’s gegraveerd worden op RVS. Wij doen dit veel op herdenkingsborden. Ook digitale bestanden met afbeeldingen van bijvoorbeeld een logo kunnen alleen met de laser gegraveerd worden.

RVS- lasergraveren - foto - gedenkbord
RVS met lasergravure

Wil je bijvoorbeeld een foto of afbeelding maar dan toch met de frees gegraveerd? Dan zetten we de bitmap om in een lijnentekening.  Zo maken we van foto’s een uitdrukkingsvolle .schets/studie die met de frees gegraveerd kan worden. Onze klanten vinden deze lijnen tekening vaak mooier dan de originele foto.

Herdenkingsbord
lijntekening in messing

Meer weten?

Heb je nog vragen over het graveren van RVS plaatjes of borden? Of wil je dat we met je meedenken over welke andere technieken of materialen passen bij jouw wensen? Neem dan vrijblijvend contact op met ons op.

 

 

Bewaren

Bewaren

Blije klanten
Ad K.
1700849007
Mooi afgewerkt, snel geleverd, ziet er heel mooi uit, super tevreden.
Els V.
1700049906
Wij bestelden een grafzerk in cortenstaal bij Gravure85.Het contact was heel vriendelijk. Onze vragen via mail werden onmiddellijk beantwoord. Heel fijn dat Gravure mee helpt nadenken en voorstellen doet. Het uitvoeren was perfect en het grafje werd ook snel geproduceerd en mooi per post opgestuurd.Echt een aanrader!!!!Els
Jan R.
1699529298
Heel tevreden met het resultaat! Afgelopen week merkplaatjes laten maken voor mijn instrumenten, ze zijn heel netjes gemaakt, heel precies aan de maat en precies zoals ik het voor me zag van te voren. Fijn en deskundig overleg gehad vooraf m.b.t. aan te leveren file, materiaal en afwerking, dus hier kom ik terug!
js_loader
De laatste blogs

Plaatjes en strips

Rack en patchpaneel markeren? Kies je plaatjes en strips! Vraag je je af of hoe noodzakelijk het is om rack en patchpaneel te markeren? Bedenk

Lees meer >