Zoek

Plaquette: nieuw en oud

Vaak zit er een bijzonder verhaal achter een graveerwerk. Dat is ook het geval bij de messing plaquette die we hebben gemaakt ter ere van de heropening van café Het Noorden in Delft. Het Noorden is het sociëteitscafé van de Vereeniging Mijnbouwkunde, de enige studievereniging met een eigen café voor studenten en afgestudeerden.

In 2022 is het café ingrijpend verduurzaamd met financiële steun van de Stichting Erfgoed Mijnbouwkunde Delft. Ter ere van de heropening wilden de sponsoren een plaquette laten maken, net als na de eerste verbouwing in 1972. ‘Graag eenzelfde uitstraling als de in messing gegoten plaquette van destijds, maar wel vervaardigd met een zichtbaar nieuwe technologie’, zo was het verzoek. Met de in messing gefreesde plaat is dat uitstekend gelukt volgens de opdrachtgevers.

Onthulling plaquette

De nieuwe plaquette is onthuld door Lies Garos, de 91-jarige beschermvrouwe van café Het Noorden. Daarbij waren ongeveer 120 sponsoren aanwezig, voornamelijk afgestudeerden van de studie mijnbouwkunde in Delft. Lies is de dochter van Jan en Fiep Garos, de oorspronkelijke uitbaters. Fiep heeft in 1972 de eerste plaquette onthuld.

Het Noorden is gevestigd in een van oorsprong middeleeuws pand in de binnenstad van Delft. Het café heeft al sinds begin vorige eeuw een band met de studenten mijnbouwkunde en kent een lange geschiedenis met vele tradities. Beide plaquettes hangen nu op een prominente plek in het café.

Herinneringsbord of plaquette van messing van cafe het Noorden
Jubileumbord-messing-frees-opliggende letters
Blije klanten
5/5

Wat een fijn en vakkundig bedrijf is dit en ook als iets snel klaar moet zijn dan is dat geen probleem en wordt er meer dan mee gedacht. Echt een aanrader voor vakwerk en waar mensen nog met mensen werken. Bedankt team Gravure85

Martijn ter Braak

5/5

Wij waren op zoek naar een boomsteker en kwamen gelukkig bij Gravure85 terecht waar we prima zijn geholpen. Een strakke gedenkplaat van roestvrijstaal, precies volgens onze wensen gemaakt.

Addy Verhoeven

5/5

Ik heb bij Gravure85 op vier kleine RVS urnen een naam, datum en een vinger afdruk laten laser graveren, over het resultaat ben zeer te spreken en ook het kordaat handelen en snel leveren heb ik als zeer prettig ervaren.

Paul Breuer

De laatste blogs
Kunststof plaatjes op maat om zelf te graveren

Plaatjes op maat om zelf te graveren

Graveert jouw bedrijf plaatjes, maar hebben jullie geen machine die groot en sterk genoeg is om die plaatjes uit te snijden? Overweeg dan een voorraad van plaatjes in veel gebruikte maten. Zo kun je sneller leveren aan je klanten.

Lees meer >

Offerte aanvragen

Benieuwd naar de mogelijkheden en prijzen? Stuur ons een mail of vul het aanvraagformulier in, dan nemen we zo snel mogelijk contact met je op.

Medewerkster van Gravure85 kijk vrolijk en trots bij het inlakken van een bedrijfsbord