Search

Graveerwerk wel of niet inlakken?

Laat je een naambord of monument maken, dan wil je natuurlijk dat het er precies zo uit ziet als je hebt bedacht. Daarom is het handig om van te voren te bedenken of je de gravure wel of niet ingelakt wilt hebben. Wat zijn de verschillen?

Wel ingelakt

Kies je voor een ingelakte gravure, dan worden de gegraveerde lijnen gevuld met verf in een kleur naar keuze. Daardoor krijg je een groter contrast met de plaat zelf. We kunnen inlakken in elke RAL-kleur, en ook verschillende kleuren combineren.

Inlakken wordt vaak gebruikt bij naamborden voor bedrijven en typeplaten waar een gekleurd logo op komt.

 

 

Niet ingelakt en freesbanen

Wordt een gravure niet ingelakt, dan blijf je de kleur van het oorspronkelijke materiaal zien. Het contrast van de tekst of afbeelding met het naambord of monument is dan minder groot dan bij inlakken. Daardoor ziet het er chique uit.

Je moet je wel realiseren dat je zonder inlakken altijd de freesbanen blijft zien. Die ontstaan doordat de frees tijdens het graveren heen en weer door het materiaal gaat. De één vindt dat juist mooi, een ander juist niet.

Niet inlakken doen we vaak bij een naambord omdat mensen het heel mooi vinden. En als je een bord eerst niet inlakt kunnen we het later altijd nog inlakken.

 

 

Voorbeelden

Op de foto’s zie je een paar voorbeelden niet-ingelakte borden met freesbanen en van ingelakte borden. We hopen dat je hiermee een goede keuze kunt maken.

 

Blije klanten
Ad K.
1700849007
Mooi afgewerkt, snel geleverd, ziet er heel mooi uit, super tevreden.
Els V.
1700049906
Wij bestelden een grafzerk in cortenstaal bij Gravure85.Het contact was heel vriendelijk. Onze vragen via mail werden onmiddellijk beantwoord. Heel fijn dat Gravure mee helpt nadenken en voorstellen doet. Het uitvoeren was perfect en het grafje werd ook snel geproduceerd en mooi per post opgestuurd.Echt een aanrader!!!!Els
Jan R.
1699529298
Heel tevreden met het resultaat! Afgelopen week merkplaatjes laten maken voor mijn instrumenten, ze zijn heel netjes gemaakt, heel precies aan de maat en precies zoals ik het voor me zag van te voren. Fijn en deskundig overleg gehad vooraf m.b.t. aan te leveren file, materiaal en afwerking, dus hier kom ik terug!
js_loader
De laatste blogs

Plaatjes en strips

Rack en patchpaneel markeren? Kies je plaatjes en strips! Vraag je je af of hoe noodzakelijk het is om rack en patchpaneel te markeren? Bedenk

Lees meer >