Zoek

Graveerwerk wel of niet inlakken?

Laat je een naambord of monument maken, dan wil je natuurlijk dat het er precies zo uit ziet als je hebt bedacht. Daarom is het handig om van te voren te bedenken of je de gravure wel of niet ingelakt wilt hebben. Wat zijn de verschillen?

Wel ingelakt

Kies je voor een ingelakte gravure, dan worden de gegraveerde lijnen gevuld met verf in een kleur naar keuze. Daardoor krijg je een groter contrast met de plaat zelf. We kunnen inlakken in elke RAL-kleur, en ook verschillende kleuren combineren.

Inlakken wordt vaak gebruikt bij naamborden voor bedrijven en typeplaten waar een gekleurd logo op komt.

 

 

Niet ingelakt en freesbanen

Wordt een gravure niet ingelakt, dan blijf je de kleur van het oorspronkelijke materiaal zien. Het contrast van de tekst of afbeelding met het naambord of monument is dan minder groot dan bij inlakken. Daardoor ziet het er chique uit.

Je moet je wel realiseren dat je zonder inlakken altijd de freesbanen blijft zien. Die ontstaan doordat de frees tijdens het graveren heen en weer door het materiaal gaat. De één vindt dat juist mooi, een ander juist niet.

Niet inlakken doen we vaak bij een naambord omdat mensen het heel mooi vinden. En als je een bord eerst niet inlakt kunnen we het later altijd nog inlakken.

 

 

Voorbeelden

Op de foto’s zie je een paar voorbeelden niet-ingelakte borden met freesbanen en van ingelakte borden. We hopen dat je hiermee een goede keuze kunt maken.

 

Blije klanten
Uitstekend
5.0
Marjon P
Korte reactietijd op mailbestelling en zeer snelle en nette levering van het produkt. Helaas kwamen wij er na 2 maanden achter dat het produkt niet volledig bracht wat wij wensten. Hierop werd super gereageerd en binnen 3 werkdagen hadden wij kosteloos een nieuw bank-plaatje in huis.Ik kan dit bedrijf aanraden!!!
Response from the owner: Fijn dat we het op deze manier hebben op kunnen lossen en dat je 100% tevreden bent. Monica
Addy V.
Wij waren op zoek naar een boomsteker en kwamen gelukkig bij Gravure85 terecht waar we prima zijn geholpen. Een strakke gedenkplaat van roestvrijstaal, precies volgens onze wensen gemaakt. We zijn er erg blij mee. Bedankt.
Carmel B.
Snelle reactie en snelle levertijd! Fijn bedrijf om mee samen te werken.
js_loader
De laatste blogs
Kunststof plaatjes om zelf te graveren

Plaatjes op maat om zelf te graveren

Graveert jouw bedrijf plaatjes, maar hebben jullie geen machine die groot en sterk genoeg is om die plaatjes uit te snijden? Overweeg dan een voorraad van plaatjes in veel gebruikte maten. Zo kun je sneller leveren aan je klanten.

Lees meer >