Zoek
Een persoonlijke gedenkplaat
Een gedenkbord ontwerpen we samen

Gedenkbord graveren?

Een persoonlijk gedenkbord is een mooie manier om een overleden dierbare te gedenken. Bij Gravure85 helpen we je om een ontwerp te maken in een stijl die past bij de overledene.

Herdenken doet iedereen op zijn eigen manier. Daarbij horen ook verschillende herdenkingsborden. We hebben veel ervaring hiermee en kunnen je veel verschillende voorbeelden laten zien.

Een paar ideeën voor op een graf of in een tuin:

Joty ter Kulve zittend naast een Herdenkingsbord of plaquette voor drie vrijheidsbomen geplant in Wassenaar

Een gedenkbord ontwerpen we samen

Juist omdat er zoveel verschillende mogelijkheden zijn om een herdenkingsbord te maken, begeleiden we je bij elke stap van het ontwerpproces. Pas als jij helemaal tevreden bent over het ontwerp gaan we graveren. Want juist bij zoiets persoonlijks als een gedenkbord moet alles kloppen.

Meestal beginnen we met het materiaal voor je gedenkbord. Wordt het RVS, aluminium, messing, Corten staal, hout of transparant perspex? Wil je liever iets klassieks of iets moderns? Ook een combinatie is mogelijk, zoals metaal op natuursteen of op versteend hout.

Ook de vorm van jouw gedenkbord kun je zelf bepalen. Er is veel meer mogelijk dan een vierkant of rechthoek met rechte of afgeronde hoeken. Denk bijvoorbeeld aan een hart, een vlinder, een boot, een boek of heel iets anders, iets dat precies past bij je overleden dierbare. Stel gerust al je vragen, wij vertellen je wat kan bij welk materiaal.

Na het materiaal en de vorm komt de opdruk van het herdenkingsbord. Je kunt denken aan tekst, misschien gecombineerd met een foto of lijntekening. Bij de tekst kun je kiezen voor alleen de naam en jaartallen van geboorte en overlijden, en misschien wil je er een persoonlijke spreuk of een gedicht bij. Natuurlijk kun je ook lettertype en grootte kiezen.

Ook als je nog geen vastomlijnde ideeën hebt, kun je vrijblijvend contact met ons opnemen. We kunnen je veel voorbeelden laten zien. Zo ontdek je vanzelf wat je wel aanspreekt en wat juist niet.

Gedenkbord laten graveren

Wil je een persoonlijk gedenkbord laten graveren, samen met een ervaren graveur? Klein of groot, rond of vierkant, van hout of metaal, met of zonder foto? Bij Gravure85 ben je aan het goede adres.

Waarom je gedenkbord bij Gravure85 bestellen?

We maken snel een Tijdelijk grafmonument

Wat zeggen onze opdrachtgevers?

Michel de Zoete wilde een herdenkingsbord voor zijn overleden vriend Marco laten maken. “Jullie begrepen precies wat de bedoeling was en konden super snel schakelen. Ik ben super, super tevreden.”

Michel de Zoete

Foto van Marco door middel van lasergraveren aangebracht op een RVS plaat

Veelgestelde vragen over gedenkborden

Een gedenkbord met foto, kan dat?

Jazeker. Je kunt op een gedenkbord heel goed een foto graveren. Met onze laser kunnen we een foto van goede kwaliteit in zwart-wit graveren. Wil je een foto in kleur, dan gebruiken we aluminium onderdruk.
Heb je alleen een foto van matige kwaliteit, dan raden we een lijntekening aan. Dan graveren we alleen de meest markante lijnen. We garanderen bij alle technieken dat de foto 25 jaar goed blijft.

Wat zijn de voordelen van een herdenkingsbord van metaal?

Kies je voor een herdenkingsbord van metaal, dan weet je zeker dat het bord lange tijd mooi blijft. Ook de tekst blijft goed leesbaar. Dat is een verschil met gravures op steen, want die worden na verloop van tijd onleesbaar.
Andere voordelen van metaal: we kunnen bijzondere vormen uitsnijden en ook foto’s en lijntekeningen graveren. Wist je trouwens dat metaal en steen een mooie combinatie vormen? Een RVS gedenkbord graveren en dat bord bevestigen op steen geeft een stijlvol effect.
Tot slot: een metalen herdenkingsbord is een stuk goedkoper dan steen.

Ik heb nog geen idee, maar wil wel een gedenkbord, wat nu?

Geen enkel probleem, dat komt veel vaker voor. We hebben al veel gedenkborden gegraveerd en kunnen je veel voorbeelden laten zien. Gedenkborden van metaal, kunststof, of hout, met en zonder foto, modern of juist traditioneel. Zo ontdek je vanzelf wat bij de overledene past en wat jou aanspreekt.
We begeleiden je stap voor stap bij het ontwerpproces, en zijn pas tevreden als jij tevreden bent. Dus neem gerust vrijblijvend contact op voor je gedenkbord.

100%tevredenheidsgarantie

Wat zeggen onze opdrachtgevers?

“Als aandenken aan onze zoon Oscar hebben we een gebruikt bankje opgeknapt. Voor het laser graveren was ik bij jullie aan het goede adres, dat merkte ik meteen.

Jan Dijkstra,
vader

Gedenkplaat: Geschikte materialen

Verwachtingen overtreffen, zo doen we dat!

Vakmanschap

Maatwerk gaat hand in hand met vakmanschap. Met nauwkeurigheid en precisie graveren wij eenvoudig tot complexe ontwerpen in diverse materialen. Van één tot 10.000 stuks. Voor ons is het eindproduct pas goed als de klant 100% tevreden is.

Nieuwste technieken en gereedschap

Met een eigen werkplaats, een ruime keuze aan materialen, kennis en ervaring kunnen wij graveerwerk leveren van de hoogste kwaliteit.
Met aandacht voor elk detail.

Alles met aandacht

Je kunt werken met de beste mensen en techniek, maar voor een perfect eindresultaat is nog iets onmisbaar: aandacht. Aandacht voor het product én aandacht voor jouw wensen, vanaf het eerste contact tot het moment van verzending.

Voor elk vraagstuk een oplossing

Heb je een complexe vraag?

Dan puzzelen we net zo lang tot het klopt.

Wil je iets bijzonders?

Dan komen we met creatieve oplossingen

Heb je weinig budget?

Dan vinden we een goedkoper materiaal of een andere techniek.

Heb je iets in gedachten wat technisch niet uitvoerbaar is?

Dan komen we met een alternatieve oplossing

Heb je haast?

Wij leveren snel, en als het moet nog sneller!

Blije klanten
Uitstekend
5.0
Forrest B.
we waren heel blij met hun hulp! ze hebben een logo voor ons na-getekend en heel mooi op een messing placard gezet 🙂
Bart van der M.
Wat een vakwerk! En als ie niet helemaal past, dan fixen ze dat in een mum van tijd.
Wilma van de B.
Na het overlijden van mijn dochter wilde ik een naamplaat op haar graf plaatsen. Hemelsblauw, met witte letters. Ik werd goed geholpen, er werd met me meegedacht en ik kreeg ook nog handige tips, die me verder hielpen om zelf haar graf mooi te maken. Het is gelukt om wat ik in mijn hoofd had in werkelijkheid om te zetten. Een mooie witte engel, op groene sedum grond en de hemelsblauwe naamplaat er voor.
js_loader
Blogs over gedenkplaten

Ik wil meer weten over gedenkborden graveren

Medewerkster van Gravure85 kijk vrolijk en trots bij het inlakken van een bedrijfsbord