Yag of fiber laser Graveren

Eén van de nieuwste technieken van Gravure’85 is Fiber laser graveren. Wij zijn het enige graveerbedrijf in Nederland dat deze machine bezit. Bijna alle soorten metaal, waaronder RVS, messing en aluminium, zijn te graveren met de Fiber laser.

De voordelen van Fiber laser graveren

Het grootste voordeel van fiber laser graveren is dat u hiermee een onverwoestbare, onuitwisbare gravure in huis haalt. Zelfs dagelijks steriliseren of onder hoge druk afspuiten beschadigt de gravering niet. De fiberlaser verkleurt het metaal of de kunststof blijvend, waardoor de gravering gegarandeerd intact blijft. fiber laser graveerwerk is aan allerlei invloeden blootgesteld, waaronder hoge temperaturen, zeewater, zout en corrosie. Zelfs chemische en mechanische reacties, allerlei weersomstandigheden en een speciale test in de ruimte geven stuk voor stuk dezelfde conclusie; fiber laser graveren is uitermate duurzaam.

Laser graveren bordje met privé

De toepassingen

Doordat fiber lasergravures zo duurzaam zijn, zijn ze uitermate geschikt voor de voedingsmiddelen- en farmaceutische industrie. Ze voldoen als enige aan de strenge kwaliteitseisen en HACCP normen. Maar ook in de machinebouw, scheepvaart en offshore is deze techniek populair. Voor het graveren van grafplaten en ornamenten is fiber laser graveren eveneens zeer geschikt, want ook foto’s kunnen met deze techniek blijvend gegraveerd worden. Teksten van andere technieken vervagen binnen een aantal jaren op grafplaten buiten, maar fiber lasergravures zijn na jaren nog zo goed als nieuw.

Snelle levering van al uw graveerwerk

Met de fiberlaser is het mogelijk om snel, flexibel en zorgvuldig uw graveerwerk te leveren. Zowel grote hoeveelheden graveerwerk als specifiek en precies graveerwerk zijn geen probleem voor Gravure’85. Ook QR-codes kunnen wij graveren, de mogelijkheden zijn eindeloos! Neem contact met ons op voor meer informatie of vraag direct vrijblijvend een offerte aan.

Voorbeelden van fiber lasergraveren:

Andere technieken