Wat is sublimeren?

Sublimeren is een full colour techniek geschikt voor verschillende materialen, voorwaarde is dat het oppervlak voorzien is van een polyester coating.

Een afbeelding wordt spiegelbeeld op papier geprint met sublimatie-inkt. Daarna gaat dit papier met het te sublimeren materiaal de pers in. Onder druk en bij hoge temperatuur wordt de inkt gasvormig en dringt de coating binnen. Bij het afkoelen worden de poriën weer gesloten en is een verflaag in het oppervlak geïntegreerd.

Hierdoor zijn voorwerpen die met sublimeren zijn bedrukt goed was- en krasbestendig.

Wegwijzerborden - sublimatie

Bewegwijzeringsproject Camping, sublimatie

Wat zijn de toepassingen van sublimeren?

Sublimeren is geschikt voor teksten, logo’s en foto’s. De techniek wordt toegepast op metalen, bijvoorbeeld aluminium, en op kunststoffen zoals acrylaat of polyester. In de industrie worden onder andere bedienings- en instructiepanelen, veiligheidsborden, bewegwijzering en naamplaten gesublimeerd.

Advies

Wilt u advies over de beste techniek voor uw bord, plaat of paneel? Neem dan vrijblijvend contact met ons op voor een deskundig advies. Wij helpen u graag persoonlijk verder!

Onze kwaliteiten

  • goed advies
  • snelle levering
  • graveerbedrijf sinds 1985
  • veel materialen en graveermethoden
  • 100% tevredenheidsgarantie
Bedieningspaneel- aluminium sublimatie

Aluminium bedieningspaneel, sublimatie

Wilt u advies over de beste techniek voor uw borden, plaatjes of uw paneel? Neem dan vrijblijvend contact met ons op voor een deskundig advies. Wij helpen u graag persoonlijk verder!