Referentie over toeristische infomatieborden

geschreven op 25-08-2017 door Monica Verbaarschot

Voor de van Hall Larenstein University in Velp hebben wij borden gemaakt met informatie over de historische plaatsen op het landgoed.
Met de opdrachtgeefster Brechtje Horsten was er een kort intervieuw hoe ze het werken met Gravure85 ervaren heeft.

Gravure85, dat is ambacht en bevlogenheid

“Ik had moeite om een graveerbedrijf te vinden waarvan ik dacht: ‘die mensen begrijpen me’. Veel bedrijven maken alleen machineplaatjes, dat is heel wat anders dan informatieborden voor ons landgoed. Bij jullie merkte ik meteen dat jullie verstand hebben van het ambacht.

Ik wilde eerst messing laten graveren, maar dat werd te duur. Toen kwam Ernst met de oplossing: aluminium laten bedrukken in een messingkleur. Met die techniek konden ook foto’s op de borden komen.

De vormgeving lag bij mij maar ik moest wel van verschillende mensen informatie krijgen. Omdat het om tien verschillende borden ging, was dat een hele klus. Ernst zat mij achter de broek om de definitieve bestanden aan te leveren. Toen vroeg ik me weleens af: wie is nu de opdrachtgever? Ik kon er wel om lachen.

Ik ben blij dat ik jullie gevonden heb. De bevlogenheid om iets moois af te leveren, de betrokkenheid en de persoonlijke benadering, dat zie je terug in de informatieborden. Ik ben er heel tevreden over.”

Brechtje Horsten

Docent Ontwerp - opleiding Tuin- en landschapsinrichting Van Hall Larenstein University of Applied Sciences in Velp, over de informatieborden op het landgoed van de opleiding