Oorlogsmonumenten

In veel Nederlandse gemeenten staan monumenten die herinneren aan de Tweede Wereldoorlog. Daar worden op 4 mei de Nederlandse slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog en oorlogssituaties en vredesmissies daarna herdacht.

Bij een aantal oorlogsmonumenten is werk van Gravure’85 te zien, en daar zijn we trots op. Met het graveren van deze monumenten helpen we om de herinnering en de verhalen van oorlogsslachtoffers levend te houden.

Oorlogsmonument - St Joost - RVS graveren

RVS op natuursteen. Frees gravure en inlakken.

Verschillende materialen

Voor oorlogsmonumenten zijn verschillende materialen geschikt. Naast steen kunnen ook materialen als RVS, gebruineerd messing, Corten staal of doorzichtig plexiglas worden toegepast.

Het is ook mogelijk om verschillende materialen te combineren, bijvoorbeeld RVS op steen. Daarbij wordt de tekst, eventueel gecombineerd met foto of tekening, op een RVS plaat gegraveerd, die vervolgens op de steen wordt gemonteerd.

RVS op steen heeft een aantal voordelen:

  • Het is voordelig. Het aanbrengen van duurzame verdiepte letters in steen is duur, vooral bij lange teksten. Graveren op RVS is een stuk voordeliger.
  • Het is duurzaam: Letters gegraveerd op steen worden na verloop van tijd slecht leesbaar, terwijl een lasergravure op RVS eeuwig leesbaar blijft.

Ik wil meer informatie over een oorlogsmonument

Arnhem 29 Augustus Lustrumherdenking van 70 jaar

Arnhem 29 Augustus
Lustrumherdenking van 70 jaar

Onze kwaliteiten

  • goed advies
  • veel materialen en bewerkingsmethoden
  • mooi inlakwerk
  • snelle levering
  • graveerbedrijf sinds 1985

Andere momenten om te herdenken.

Wil je meer weten over gedenkborden of heb je andere vragen rond herdenken en gedenken? Neem dan vrijblijvend contact met on op voor een deskundig advies. Wij helpen u graag persoonlijk verder.

Vragen over oorlogsmonumenten?

Heeft u vragen over een oorlogsmonument, of een monument voor een andere gebeurtenis, en wilt u weten welke mogelijkheden Gravure’85 biedt? Neem dan vrijblijvend contact met ons op voor een deskundig advies. Wij helpen u graag persoonlijk verder.